İKİZDERE MANLE ŞELALESINE YERLİ VE YABANCI TURISTLERDEN YOĞUN İLGİ

Rize'ye özgü karataştan iki taraflı iniş, çıkışlı patikali yol yapılmasını talep ediyorlar.

Güncel Haberler 5.09.2024 08:50:00 0
İKİZDERE MANLE ŞELALESINE YERLİ VE YABANCI TURISTLERDEN YOĞUN İLGİ

Rizenin İkizdere İlçesi merkezine 800 metre yakınlığı nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Manle şelalesine inen 100 metre yolun ilgililer tarafından  Rize'ye özgü karataştan iki taraflı iniş, çıkışlı patikali yol yapılmasını talep ediyorlar.

 Rize, oldukça temiz denizi, hem de onlarca yayla ve şelaleleri ile yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği şehirlerden birisi olma yolunda bu yıl yoğun turist çekmeye devam ediyor. Rize truzimde turistlerin en çok ziyaret ettiği ve beğendiği yetkerden birisi de Ayder yaylasından sonra, İkizdere İlçesi yaylalarından Anzer ve Ovit dağı gelmektedir. 

Bunlardan biriside İkizdere ilçesinde bulunan Manle Şelalesi. İkizdere ilçesinin adeta merkezinde olan, ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektikleri ve sonrasında herkesin mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri diye önerdikleri bir şelale manle şelalesi.

İkizdere ilçesine yaklaşık olarak 500 metre mesafede bulunan Manle Şelalesi’ni hem huzurlu vakit geçirmek hem de harika fotoğraflar çekmek için tercih edilmektedir. İkizdere ilçesinin Yeşilyurt Mahallesinde bulunan Manle Şelalesi iki kademeli ve yaklaşık olarak 30 metre yüksekliğindeki bir şelaledir. Karadeniz’in gizli kalmış mekanlarından olan Manle şelalesi bu zamana kadar  reklam ve tanıtımın yetersizliğinden dolayı adını duyuramamıştır. Çevresi bozulmamış Manle Şelalesi diğer Karadeniz Şelaleleri gibi yoğun sayıda turist ağırlamasa da son dönemlerde adını duyurmaya başlamıştır.

İkizdere ilçesinde bulunan Manle Şelalesi’ne Rize dışındaki bir şehirden geliyorsanız öncelikle Rize’ye ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Rize’ye ulaşım sağladıktan sonra şehir merkezden İkizdere ilçesine giden araçlara binilmesi gerekmektedir. Rize’nin İkizdere ilçesinin Yeşilyurt mahallesinde bulunan Manle Şelalesi ilçe merkezine yaklaşık 800 metrelik bir mesafede bulunmaktadır. Bu doğrultuda kişiler 15-20 dakikalık bir yürüyüş mesafesi ile Manle Şelalesi’ne ulaşabilirler. 

Haber-Foto: BAYRAM ALİ KAVALCI


Pazartesi 31.1 ° / 20.3 °
Salı 28.8 ° / 18.2 °
Çarşamba 30.2 ° / 19.9 °