İL BAŞKANI AYAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIK SÜRECİNİ AÇIKLADI

AK Parti Rize İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar 2024 Yerel Seçim sü­re­ci aday aday­lı­ğı baş­vu­ru tak­vi­mi ve çay cüz­da­nı olan emek­li çift­çi­le­rin emek­li ik­ra­mi­ye­si alma sü­re­ci ile il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Güncel Haberler 15.11.2023 09:27:00 0
İL BAŞKANI AYAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIK SÜRECİNİ AÇIKLADI

AK Par­ti­de, “Yerel seçim aday aday­lı­ğı baş­vu­ru sü­re­ci baş­la­dı.”
31 Mart 2024'te ya­pı­la­cak Ma­hal­li İda­re­ler Se­çim­le­ri için seçim dö­ne­mi ve seçim tak­vi­mi ça­lış­ma­la­rı­nın fi­ilen baş­la­dı­ğı­nı ak­ta­ran, Rize İl Baş­ka­nı Hik­met AYAR ; “Yerel seçim için aday adayı baş­vu­ru­la­rı­mı­zı 9-17 Kasım ara­lı­ğın­da ala­rak, 19 Kasım'da ise 81 ilde elekt­ro­nik or­tam­da teş­ki­lat te­ma­yül yok­la­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz.
Bu sü­re­cin özel­de ili­miz için ge­nel­de ise ül­ke­miz için ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­ruz. Aday aday­la­rı­mız İl Be­le­di­ye Baş­kan aday adayı baş­vu­ru­la­rı­nı biz­zat ya­zı­lı ola­rak Genel Mer­ke­ze veya Genel Mer­ke­ze ile­til­mek üzere İl Baş­kan­lık­la­rı­mı­za, İlçe ve Belde Baş­kan aday adayı baş­vu­ru­la­rı biz­zat ya­zı­lı ola­rak İl Baş­kan­lık­la­rı­mı­za veya İl Baş­kan­lık­la­rı­mı­za ile­til­mek üzere İlçe Baş­kan­lık­la­rı­mı­za ya­pa­cak­tır.
İl Genel Mec­li­si ve Be­le­di­ye Mec­li­si Üye­lik­le­ri aday adayı baş­vu­ru­la­rı biz­zat ya­zı­lı ola­rak İlçe Baş­kan­lık­la­rı­mı­za ya­pı­la­cak­tır.
Aday­lık için is­ti­fa­sı zo­run­lu olan ki­şi­le­rin­de il­gi­li mer­ci­le­re su­nul­muş is­ti­fa veya emek­li­lik di­lek­çe­le­ri­nin fo­to­ko­pi­si­ni baş­vu­ru ekin­de sun­ma­sı ge­re­ki­yor.
Baş­vu­ru es­na­sın­da öde­necek bağış mik­tar­la­rı ; Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Aday Aday­la­rı­mız­dan 50.000 TL, İl Be­le­di­ye Baş­kan Aday Aday­la­rı­mız­dan 30.000 TL, İlçe Be­le­di­ye Baş­kan Aday Aday­la­rı­mız­dan 20.000 TL, Belde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Aday Aday­la­rı­mız­dan 10.000 TL, İl Genel Mec­li­si üyesi ve Bü­yük­şe­hir ol­ma­yan il­le­rin Be­le­di­ye Mec­li­si üyesi aday aday­la­rı­mız­dan 5.000 TL bağış alı­na­cak­tır.
Kadın ve 18-30 yaş arası genç aday aday­la­rı­mız­dan be­lir­le­nen bağış mik­ta­rı­nın ½’si, en­gel­li aday aday­la­rı­mız­dan ise ¼’ü alı­na­cak­tır.
Baş­vu­ru için be­lir­le­nen ba­ğış­lar; tüm dün­ya­nın göz­le­ri önün­de vah­şi­ce iş­le­nen ve soy­kı­rı­ma varan sal­dı­rı­lar­dan et­ki­le­nen Gazze’li kar­deş­le­ri­mi­zin temel in­sa­ni ih­ti­yaç­la­rı­nın kar­şı­lan­ma­sı için AFAD üze­rin­den ile­ti­le­cek­tir. Aday aday­lı­ğı baş­vu­ru sü­re­ci­mi­zi bu şe­kil­de iş­le­te­ce­ğiz.
Mec­lis üyesi aday adayı baş­vu­ru­la­rı­mız 3 Ara­lık’a kadar devam edecek. Be­le­di­ye Baş­ka­nı aday aday­lı­ğı baş­vu­ru sü­re­ci­mi­zi 17 Kasım 2023’te ta­mam­la­ya­rak, 19 Kasım Pazar gü­nü­de in­şal­lah teş­ki­lat te­ma­yül yok­la­ma­mı­zı elekt­ro­nik or­tam­da icra ede­ce­ğiz” dedi.
“Kim­se­nin mağ­dur ol­ma­ma­sı için ko­nu­yu takip edi­yo­ruz”
Çay müs­tah­si­li olan emek­li­le­rin mağ­dur ol­ma­ma­la­rı için ko­nu­yu Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’a ak­tar­dı­ğı­nı be­lir­ten İl Baş­ka­nı AYAR “Çay müs­tah­si­li olan emek­li­le­ri­miz­le il­gi­li mağ­du­ri­yet oluş­ma­ma­sı için Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı­mız­la, Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı­mız Vedat Işık­han ile gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­tir­dik. Cum­hur­baş­ka­nı­mız sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın Rize prog­ram­la­rın­da da ko­nu­yu ken­di­si­ne biz­zat arz ettim.
Ka­nun­da esa­sın­da bu yönde bir amaç yok. Bu­ra­da amaç sa­de­ce ça­lı­şan emek­li­le­ri bu uy­gu­la­ma­nın dı­şın­da tut­mak­tı. Fakat yo­ru­ma açık bir olay or­ta­ya çı­kın­ca böyle bir durum oluş­tu. Müs­tah­sil olan emek­li­le­ri­mi­zin emek­li ik­ra­mi­ye­si­ni al­ma­la­rı için ko­nu­nun mu­ha­ta­bı her­kes­le gö­rü­şül­dü. Bu yönde önü­müz­de­ki haf­ta­lar­da çı­ka­cak torba ka­nu­nun­da ya­pı­la­cak bir dü­zen­le­me ile emek­li çay üre­ti­ci­le­ri­mi­zin de bu ik­ra­mi­ye­den fay­da­lan­ma­sı için ça­lış­ma­lar baş­la­tıl­mış ola­cak. Bu­ra­da kim­se­nin mağ­dur ol­ma­ma­sı için ko­nu­yu takip edi­yo­ruz. İnşal­lah yap­mış ol­du­ğu­muz ça­lış­ma­la­rın­da kar­şı­lı­ğı­nı ala­ca­ğı­nı ümit edi­yo­rum” dedi.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °