İL BAŞKANI AYAR “HALKIMIZDAN GELEN HERŞEY BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”

çay müs­tah­si­li emek­li­le­rin ik­ra­mi­ye­yi al­ma­sı ve çay bu­da­ma oran­la­rıy­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.

Güncel Haberler 2.12.2023 10:11:00 0
İL BAŞKANI AYAR “HALKIMIZDAN GELEN HERŞEY BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”

 AK Parti Rize İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar gün­de­me dair önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. İl Baş­ka­nı Ayar aday adayı sü­re­ci­ni de­ğer­len­di­re­rek, çay müs­tah­si­li emek­li­le­rin ik­ra­mi­ye­yi al­ma­sı ve çay bu­da­ma oran­la­rıy­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı aday aday­lık sü­re­ci­nin ta­mam­lan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek “ 9 Kasım iti­ba­riy­le baş­lat­tı­ğı­mız sü­re­ci 22 Kasım iti­ba­riy­le ta­mam­la­dık. Be­le­di­ye Mec­li­si ve İl Genel Mec­li­si baş­vu­ru sü­re­ci 3 Ara­lık’a kadar devam edi­yor. Aday Aday­lık sü­re­ci baş­la­ma­dan baş­vu­ru yapma ni­ye­tin­de olan aday aday­la­rı­mız ilk etap­ta bi­zim­le gö­rüş­mek is­te­di. Biz­ler tüm adaya aday­la­rı­na eşit me­sa­fe­de ol­du­ğu­mu­zu be­lir­te­rek, gö­rüş­me ta­lep­le­ri­ni red­det­mek du­ru­mun­da kal­dık. Baş­vu­ru sü­re­ci ta­mam­lan­dık­tan sonra ise tüm adaya aday­la­rıy­la bir araya gel­dik teker teker gö­rüş­tük ken­di­le­riy­le. Pazar günü saat 10.00 ile 16.00 ara­sın­da Teş­ki­lat te­ma­yül yok­la­ma­mı­zı ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Tüm aday aday­la­rı­mız için ha­yır­lı­sı olsun in­şal­lah hepsi bir­bi­rin­den de­ğer­li” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
“Tüm emek­li­ler bu ik­ra­mi­ye­den ya­rar­lan­mış oldu”
İl Baş­ka­nı Ayar Emek­li ik­ra­mi­ye­le­ri ile il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Bu ko­nu­yu geç­ti­ği­miz gün­ler­de dile ge­tir­miş­tik. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan 29 Ekim’in Cum­hu­ri­ye­tin 100. Yıl dö­nü­mü ol­ma­sı mü­na­se­be­tiy­le emek­li­le­ri­mi­ze bir de­fa­ya mah­sus 5000 tl ik­ra­mi­ye ve­ri­le­ce­ği müj­de­si­ni pay­laş­mış­tı. Bu ko­nu­da Çay müs­tah­si­li olan emek­li­le­ri­mi­zin bu ik­ra­mi­ye­yi al­ma­sı mağ­du­ri­yet ya­şa­ma­ma­sı adına ilk ça­lış­ma­yı yü­rü­te­rek, bakan yar­dım­cı­sıy­la gö­rüş­tüm. Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı­mız Vedat Işık­han ile gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­tir­miş­tik. Genel Baş­kan Ve­ki­li­miz Mus­ta­fa Eli­taş ile ve Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı­mız­la gö­rüş­tük. Ko­nu­yu Sayın Ba­ka­nı­mız Osman Aşkın Bak ile bir­lik­te Cev­det Yıl­maz’a ilet­tik. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın Rize zi­ya­re­ti sı­ra­sın­da ko­nu­yu ken­di­si­ne biz­zat arz et­miş­tim. Der­ken konu bu aşa­ma­ya geldi. Bu yönde ya­pı­la­cak olan bir ça­lış­ma ile ge­rek­li dü­zen­le­me­ler ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­ti. Bu­ra­dan şöyle bir ka­zanç çıktı. Tüm emek­li­ler bu ik­ra­mi­ye­den ya­rar­lan­mış oldu. Bugün ham­dol­sun Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan bu konu hak­kın­da nihai ka­ra­rı­nı ve­re­rek, müj­de­yi tüm ka­mu­oyu ile pay­laş­tı.
“10 mil­yon 430 bin ça­lış­ma­yan emek­li­mi­zin he­sa­bı­na 5 bin li­ra­lık öde­me­le­ri ya­tı­rıl­dı. Açık­ça­sı emek­le­ri­mi­zin bir kıs­mı­nın dı­şa­rı­da bı­ra­kıl­ma­sı şah­sen bizim de içi­mi­ze sin­me­yen, bizim de hak­ka­ni­yet­li bul­ma­dı­ğı­mız bir du­rum­du. Da­ha­sı bunun çift­çi ve esnaf emek­li­le­ri­mi­zin için­de yer al­dı­ğı diğer emek­li­le­ri­miz­de bir gönül kır­gın­lı­ğı­na sebep ol­du­ğu­nu üzün­tüy­le mü­şa­he­de ettik. İnşal­lah önü­müz­de­ki hafta il­gi­li kanun tek­li­fi­ni Mec­li­si­mi­ze su­na­ca­ğız. İlk dü­zen­le­me­den ya­rar­la­na­ma­yan çift­çi ve Bağ-Kur'lu esnaf emek­li­le­ri­miz başta olmak üzere 4 mil­yon 689 bin emek­li­mi­zin de tek se­fer­lik 5 bin li­ra­lık ödeme im­kâ­nın­dan fay­da­lan­ma­la­rı­nı sağ­la­ya­ca­ğız. Bu şe­kil­de top­lam­da 15 mil­yon 120 bin emek­li­mi­zin ta­ma­mı­na bir de­fa­ya mah­sus 5 bin li­ra­lık ödeme ger­çek­leş­tir­miş ola­ca­ğız” şek­lin­de açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za mil­le­ti­miz adına ön­ce­lik­le Ri­ze­li­ler adına te­şek­kür edi­yo­ruz.” dedi.
“Biz hal­kı­mı­zın is­tek­le­ri doğ­rul­tu­sun­da si­ya­set ya­pı­yo­ruz”
İl Baş­ka­nı Ayar çay bu­da­ma oran­la­rı ile il­gi­li ya­pı­la­cak olan dü­zen­le­me ile il­gi­li bil­gi­ler ak­ta­ra­rak “Bizim yak­la­şık 1 se­ne­den beri sa­ha­da yap­mış ol­du­ğu­muz zi­ya­ret­ler­de bize ile­ti­len bir konu vardı. Çay bu­da­ma­sı ko­nu­su. Bu­da­ma ya­pı­la­rak, çay ta­ze­le­ni­yor ke­si­len bu­da­ma­nın kar­şı­lı­ğı da dev­let ta­ra­fın­dan %70’ i öde­ni­yor bu­da­ma des­tek be­de­li ola­rak. Yal­nız bu­ra­da bazı müs­tah­sil­le­ri­miz bu­da­ya­cak çay bu­la­mı­yo­ruz şek­lin­de şi­kâ­yet­le­ri­ni biz­le­re ilet­me­ye baş­la­dı. Ko­nuy­la il­gi­li ba­kan­lık­la gö­rüş­me yap­tık. Şöyle bir öne­ri­de bu­lun­dum.1 yıl­lı­ğı­na veya 2 yıl­lı­ğı­na bu­da­ma yap­mak is­te­me­yen müs­tah­si­lin bu­da­ma yap­ma­ma­sı. ÇAY­KUR’un bu­da­ma yap­ma­yan müs­tah­sil­den çay al­ma­ma­sı gibi bir durum var ama öne­rim­de bu­da­ma yap­ma­yan müs­tah­si­lin bu­da­ma des­te­ği­ni al­ma­ma­sı ama ça­yı­nı sa­ta­bil­me­si şek­lin­de dile ge­tir­miş­tim. Bunu Ba­kan­lık çok olum­lu bul­ma­dı. Onun ye­ri­ne ikin­ci öne­ri­miz 7'de 1 ola­rak uy­gu­la­nan bu­da­ma­nın 10'da 1 ola­rak de­ğiş­tir­mek is­te­dik. 2 aydan beri bunun mü­ca­de­le­si­ni ver­dik. En son dün yap­tı­ğı­mız bir gö­rüş­me­de Sayın Ba­ka­nı­mız dün tamam dedi. Ku­ru­mu aradı ku­rum­dan ge­rek­li bel­ge­le­ri is­te­di. İnşal­lah önü­müz­de­ki gün­ler­de bu ka­rar­na­me bu şekle dö­nü­şecek. Bu­nun­la il­gi­li ça­lış­ma baş­la­tıl­dı. Bunu kesin bilgi ola­rak pay­la­şa­la­bi­li­riz. Müs­tah­si­lin ilet­ti­ği halk­tan gelen her şey bizim için de­ğer­li­dir. Çünkü biz hal­kın is­tek­le­ri doğ­rul­tu­sun­da si­ya­set ya­pı­yo­ruz. AK Parti mil­le­tin is­tek­le­riy­le ic­ra­at­la­rı bir­leş­ti­ren bu­luş­tu­ran bir par­ti­dir ”dedi.
Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
Kay­nak: AK Parti Rize İl Ta­nı­tım ve Medya Baş­kan­lı­ğı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °