İL BAŞKANI HİKMET AYAR'DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

AK Parti Rize İl Baş­ka­nı, eski Mil­let­ve­ki­li Hik­met Ayar 18 Mart Şe­hit­le­ri Anma Günü ve Ça­nak­ka­le Za­fe­ri mü­na­se­be­tiy­le bir mesaj ya­yın­la­dı.

23.03.2023 09:42:00 0
İL BAŞKANI HİKMET AYAR

 İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar me­sa­jın­da şu ifa­de­le­re yer verdi; “108. Yı­lı­nı if­ti­har­la kut­la­dı­ğı­mız Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­miz o günün zorlu şart­la­rın­da ‘vatan söz ko­nu­suy­sa ge­ri­si te­fer­ru­at­tır’ şi­arıy­la ve­ri­len bir kah­ra­man­lık des­ta­nı­dır. Türk mil­le­ti­nin bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­ni ba­ğım­sız­lı­ğa olan inan­cı­nı kutlu bir za­fer­le taç­lan­dı­ran, bu büyük mü­ca­de­le­nin sa­hip­le­ri­ne, aziz ec­da­dı­mı­za, şe­hit­le­ri­mi­ze min­net borç­lu­yuz. Tüm zorlu ko­şul­la­ra rağ­men pes et­me­ye­rek, geri dön­me­yi asla dü­şün­me­den kül­le­rin­den ye­ni­den doğan tüm dün­ya­ya ‘Ça­nak­ka­le Ge­çi­le­mez’ diyen mil­le­ti­miz, ta­ri­he isim­le­ri­ni altın harf­ler­lenak­şet­miş­tir. Şanlı ta­ri­hi­mi­zin mi­henk taş­la­rın­dan biri olan yedi dü­ve­le karşı ve­ri­len Ça­nak­ka­le Za­fe­ri, ta­ri­hin akı­şı­nı de­ğiş­ti­re­rek, Kur­tu­luş sa­va­şı­mı­zın da ha­ber­ci­si ol­muş­tur. Ça­nak­ka­le’de mil­le­ti­mi­zin ser­gi­le­di­ği bir­lik, be­ra­ber­lik, kar­deş­lik, is­tik­lal ve is­tik­bal mü­ca­de­le­si bu kadim top­rak­la­rın kur­tu­lu­şu için ge­re­ken milli ruhu or­ta­ya çı­kar­mış­tır. Vatan, bay­rak sev­gi­siy­le ec­da­dı­mız­dan miras al­dı­ğı­mız her ka­rı­şın­da şanlı bir mü­ca­de­le olan bu eşsiz va­ta­nı, ta­ri­hi­ni, bizi biz yapan ortak de­ğer­le­ri­mi­zi her zaman ko­ru­mak ve mu­ha­fa­za etmek bizim en temel so­rum­lu­lu­ğu­muz ol­ma­lı­dır. Dev­le­ti­miz bugün de ül­ke­si­ne ve mil­le­ti­ne yö­ne­lik her türlü teh­dit ve teh­li­ke­yi ber­ta­raf ede­bi­lecek güç ve ka­rar­lı­lık­ta­dır. Allah bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi daim ey­le­sin.
Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le, 18 Mart Şe­hit­le­ri Anma Günü ve Ça­nak­ka­le Deniz Za­fe­ri’nin 108.​ci yıl dö­nü­mün­de Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk başta olmak üzere va­ta­nı­nı ca­nın­dan aziz bilen tüm şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le ve min­net­le anı­yor, kah­ra­man ga­zi­le­ri­mi­ze de son­suz şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum” dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: BAŞKANI HİKMET ' ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °