İL BAŞKANI HİKMET AYAR'DAN FİLİSTİN MİTİNGİ BULUŞMASINA DAVET

Milli İrade Plat­for­mu Rize Tem­sil­ci­li­ği­nin ab­lu­ka al­tın­da­ki Gaz­ze­li­le­rin ses­le­ri­ni dün­ya­ya du­yur­mak üzere 20 Ekim Cuma günü (Yarın) ger­çek­leş­ti­re­ce­ği mi­tin­ge tüm Ri­ze­li­le­ri davet etti.

Güncel Haberler 25.10.2023 10:08:00 0
İL BAŞKANI HİKMET AYAR

 Ak Parti Rize İl Baş­ka­nı Hik­met AYAR yap­tı­ğı açık­la­ma­da “İsrail’in yıl­lar­dır sür­dür­dü­ğü bu zul­mün in­san­lık dışı ol­du­ğu­nu tüm dün­ya­ya güçlü bir sesle hay­kır­mak için tüm teş­ki­lat­la­rı­mı­zı ve hem­şe­ri­le­ri­mi­zi bu mi­tin­ge davet edi­yo­rum. Fi­lis­tin’de ya­şa­nan in­san­lık dışı bu durum hiç­bir hu­ku­ka, haklı ge­rek­çe­ye da­yan­ma­yan bir soy­kı­rım­dır, kat­li­am­dır. Bizim te­le­viz­yon­lar­da iz­le­me­ye dahi da­ya­na­ma­dı­ğı­mız gör­sel­le­ri Fi­lis­tin­li kar­deş­le­ri­miz biz­zat ya­şa­mak­ta­dır. İsrail’in sözde kendi hak­la­rı­nı ko­ru­mak adına yap­tı­ğı bu vah­şe­tin hiç­bir meş­ru­lu­ğu ola­maz. Kadın, çocuk, sivil ayır­mak­sı­zın has­ta­ne bom­ba­la­mak vah­şet­tir, soy­kı­rım­dır, en büyük in­san­lık su­çu­dur. Biz­ler­de ab­lu­ka al­tı­na alın­mış bütün im­kan­lar­dan so­yut­lan­mış ses­siz­ce ölmek ya da sa­va­şa­rak ölmek dı­şın­da hiç­bir se­çe­nek bı­ra­kıl­ma­yan kendi top­rak­la­rı­nı ve Mes­cid-i Aksâ’yı var gü­cüy­le ko­ru­mak için di­re­nen Fi­lis­tin­li kar­deş­le­ri­mi­zin ya­nın­da yer ala­rak; Bir zulme engel ola­mı­yor­sa­nız, onu her­ke­se du­yu­run di­yo­ruz ve Rize’den güçlü bir sesle bunu tüm dün­ya­ya hay­kır­mak is­ti­yo­ruz.
İsrail’in yap­tı­ğı soy­kı­rı­ma “DUR!” demek için sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mız, Milli İrade Plat­for­mu Rize Tem­sil­ci­li­ği’nin or­ga­ni­zas­yo­nuy­la ger­çek­leş­ti­ri­len Büyük Fi­lis­tin Bu­luş­ma­sı­na tüm hem­şe­ri­le­ri­mi­zi davet edi­yo­rum. Cuma günü (yarın) Şeyh Camii önün­den Cuma na­ma­zı son­ra­sı baş­la­ya­cak bu­luş­ma, yü­rü­yüş ile sona ere­cek­tir.” dedi.
            Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °