"İl Milli Eğitim Müdürü İstifa etmelidir"

Deniz, öğ­ren­ci ser­vi­si­nin ka­za­sı so­nun­da ih­mal­le­rin ol­du­ğu, bu ih­ma­lin il Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğün­den kay­nak­lan­dı­ğı, bu ne­den­le İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü­nün is­ti­fa et­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.

CHP Rize il Başkanı Saltuk Deniz,
"İl Milli Eğitim Müdürü İstifa etmelidir"

CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, 06 Mart ta­ri­hin­de Öğ­ren­ci ser­vis ara­cı­nın park ha­lin­de­ki araca çarp­ma­sı so­nu­cu araç­ta gö­rev­li olan bir kişi vefat etmiş 13 ki­şi­de ya­ra­lan­dı­ğı­nı kay­det­ti.
    Baş­kan Deniz, “Ya­ra­la­nan­lar­dan öğ­ren­ci­ler­den bi­ri­si şu an yoğun ba­kım­da bek­le­ti­li­yor.
    Aynı şe­kil­de araç sü­rü­cü­sü de ağır şe­kil­de ya­ra­lan­mış du­rum­da.
    Ko­nuy­la il­gi­li yap­mış ol­du­ğu­muz in­ce­le­me­ler ve ka­za­da ağır ya­ra­la­nan öğ­ren­ci­nin aile­si­ni 


has­ta­ne­de yap­mış ol­du­ğu­muz zi­ya­ret es­na­sın­da öğ­ren­dik­le­ri­miz ve Rize Baro baş­ka­nı­nın yap­mış ol


­du­ğu açık­la­ma­lar so­nu­cun­da ko­nuy­la il­gi­li daha önce şi­kâ­yet­ler ol­du­ğu­nu, va­tan­daş­la­rın ak­sa­yan ko­nu­lar­la il­gi­li ta­lep­le­ri­nin ol­du­ğu, ta­lep­le­rin ay­lar­ca ye­ri­ne ge­ti­ril­me­miş.
    Şi­kâ­yet­ler­le il­gi­li ge­rek­li iş­lem­le­rin ya­pıl­ma­dı­ğı, bir ser­vis ara­cı­na çok yakın sa­at­ler için­de ser­vis yap­ma­sı ko­nu­sun­da an­laş­ma­lar ya­pıl­dı­ğı, öğ­ren­ci­le­rin gü­ven­lik­le­ri­ne ye­te­rin­ce önem ve­ril­me­di­ği, de­ne­tim­le­rin ya­pıl­ma­dı­ğı, yap­tı­rım­la­rın uy­gu­lan­ma­dı­ğı ko­nu­sun­da bil­gi­ler edi­nil­miş­tir.
    Ya­şa­nan ka­za­nın bir so­rum­lu­su ol­ma­lı­dır.
    Bu so­rum­lu­da Rize İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü­dür.
    Ya is­ti­fa et­me­li­dir ya da va­li­lik ta­ra­fın­dan gö­re­vin­den alın­ma­lı­dır” dedi.
    Ser­vis araç­la­rıy­la ya­pı­lan an­laş­ma­lar­da ki fi­yat­lar ar­tı­rıl­ma­lı­dır.
    Baş­kan Deniz, “Akar­ya­kıt fi­yat­la­rı­na gelen zam­lar so­nu­cun­da Ser­vis Araç sa­hip­le­ri çok sı­kın­tı­lı gün­ler ya­şa­mak­ta­dır.
    Bu ne­den­le ser­vis araç­la­rıy­la ya­pı­lan an­laş­ma­lar sü­rek­li artan zam­la­ra karşı ye­ni­den gün­cel­len­me­li ve akar­ya­kıt­ta mey­da­na gelen zam­lar­la doğru oran­tı­lı ola­rak ar­tı­rıl­ma­lı­dır.
    Öğ­ren­ci­le­ri­miz gü­ven­lik­li bir şe­kil­de ev­le­ri­nin ön­le­rin­den alın­ma­lı, yü­rü­tül­me­den okul­la­rı­nın ön­le­rin­den alın­ma­lı ve ev­le­ri­nin ön­le­rin­de in­di­ril­me­li­dir.
    Ka­za­da ölen kadın gö­rev­li­mi­ze Al­lah­tan rah­met, ya­kın­la­rı­na baş­sağ­lı­ğı, ya­ra­la­nan öğ­ren­ci kar­deş­le­ri­mi­ze de geç­miş olsun di­le­rim” dedi.

 

Haber-Merkezi