İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ANZER DE TOPLANDI

Anzer Bal­lı­köy­de Köy Muh­tar­lı­ğın­da Muh­tar Remzi Güzel ta­ra­fın­dan kar­şı­la­na­rak bu­ra­da Bal üre­ti­ci­le­ri ile bir araya ge­lin­di.

Güncel Haberler 15.08.2023 09:13:00 0
İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ANZER DE TOPLANDI

 Rize İl Tarım ve Orman Mü­dü­rü Murat Genç ön­cü­lü­ğün­de İlçe Tarım Mü­dü­rü Murat Kut­luk ve İl Tarım Mü­dür­lü­ğü per­so­nel­le­ri ile Anzer Bal­lı­köy­de Köy Muh­tar­lı­ğın­da Muh­tar Remzi Güzel ta­ra­fın­dan kar­şı­la­na­rak bu­ra­da Bal üre­ti­ci­le­ri ile bir araya ge­lin­di.
 Ol­duk­ça geniş bir ka­tı­lı­mın ol­du­ğu top­lan­tı­da Anzer Ba­lı­nın üre­ti­mi ve sa­tı­şın­da kar­şı­la­şı­lan so­run­lar ile il­gi­li va­tan­daş­lar­dan bilgi alın­dı.
İl Mü­dü­rü Murat Genç yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da’’ Anzer adı al­tın­da özel­lik­le Coğ­ra­fi işa­re­te sahip ol­ma­yan, fark­lı şe­kil­ler­de sa­tı­şa su­nu­lan ve ma­ale­sef hal­kı­mız ta­ra­fın­dan ha­ki­ki Anzer Ba­lı­nın ayırt edici özel­lik­le­ri bi­lin­me­di­ğin­den do­la­yı Anzer Balı ola­rak alı­nan bal­la­rın ha­ki­ki Anzer Balı ol­ma­dı­ğı hu­su­sun­da va­tan­daş dik­kat­li ol­ma­lı­dır. Anzer de üre­tim yapan emek har­ca­yan va­tan­daş­lar bu tür olay­lar­dan ciddi an­lam­da sı­kın­tı çek­mek­te­dir­ler. Dünya mar­ka­sı ha­li­ne gelen Anzer Balı Ül­ke­miz­de sa­de­ce Anzer böl­ge­sin­de üre­ti­len ve Dün­ya­da eşi em­sa­li bu­lun­ma­yan fark­lı bir çiçek flora ör­tü­sü­ne sahip olan, Ya­pı­lan araş­tır­ma­lar­da yak­la­şık 500 çeşit çiçek bu­lu­nan ve bun­la­rın için­de 90’ a yakın en­de­mik ya­pı­ya sahip olan Ballı köy Anzer de üre­ti­len Anzer Balı alır­ken özel­lik­le Coğ­ra­fi işa­ret olup ol­ma­dı­ğı­na mut­la­ka dik­kat edil­me­li Yet­ki­li satış yer­le­rin­den alım iş­le­mi ya­pıl­ma­lı­dır’’ diye ka­tı­lım­cı­la­ra uya­rı­lar­da bu­lun­du.
Osman Ci­ve­lek isim­li arıcı 30 yıl­dır mu­ha­fa­za et­ti­ği Anzer Ba­lı­nı İl mü­dü­rü­ne gös­ter­di. 30 yıl­dır hiç açıl­ma­dan cam ka­va­noz­da sak­la­nan 1 kg Anzer ba­lı­nı sat­mak is­te­me­di­ği­ni söy­le­yen Osman Ci­ve­lek bunu ka­pa­ğı­nı hiç aç­ma­dan sak­la­mak is­ti­yo­rum dedi.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ANZER TOPLANDI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °