İLÇE AKADEMİK ANLAMDA ARAŞTIRILACAK

İkiz­de­re il­çe­si 5 yıl bo­yun­ca Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı­nın izni ve İkiz­de­re Be­le­di­ye­si­nin des­te­ğiy­le bir gurup aka­de­mis­yen ta­ra­fın­dan çok yönlü araş­tı­rıl­ma­ya değer gö­rül­dü.

Yerel Haberler 7.09.2022 09:44:00 0
İLÇE AKADEMİK ANLAMDA ARAŞTIRILACAK

    Araş­tır­ma ça­lış­ma­sı hak­kın­da bir açık­la­ma­da bu­lu­nan Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz’’ İkiz­de­re il­çe­miz­de, 2022 yı­lın­dan iti­ba­ren, beş yıl bo­yun­ca, Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı’nın izni ve Be­le­di­ye­mi­zin des­tek­le­ri ile geniş kap­sam­lı bir yüzey araş­tır­ma­sı yü­rü­tü­lecek. Bu yüzey araş­tır­ma­sın­da, 19 Mayıs Üni­ver­si­te­si’nden Doç. Dr. Okay Pek­şen, Ata­türk Üni­ver­si­te­si’nden Doç. Dr. Yasin To­pa­loğ­lu, Kah­ra­man­ma­raş Sütçü İmam Üni­ver­si­te­si’nden Doç. Dr. Er­cü­ment Yıl­dı­rım ve Er­zu­rum Tek­nik Üni­ver­si­te­si’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Kılıç, Rize Mü­ze­si gö­rev­li­si ve Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı tem­sil­ci­si Ar­ke­olog Mus­ta­fa Kan­te­mir saha araş­tır­ma­sın­da bu­lu­na­cak­tır. Bu saha araş­tır­ma­sın­dan il­çe­miz­de­ki kül­tür var­lık­la­rı tes­pit edil­me­ye ve ön­ce­ki dö­nem­le­re ait yer­leş­me ka­lın­tı­la­rı ile ar­ke­olo­jik eser­ler be­lir­len­me­ye ça­lı­şı­la­cak­tır.
    İkiz­de­re Be­le­di­ye­si ola­rak kıy­met­li aka­de­mis­yen­le­ri­mi­ze eli­miz­den gelen tüm yar­dı­mı yap­ma­ya ve böl­ge­mi­zin ta­rih­sel geç­mi­şi­nin daha iyi an­la­şıl­ma­sı için ça­lış­ma­ya devam et­mek­te­yiz. Ay­rı­ca ya­pı­la­cak yüzey araş­tır­ma­sı so­nu­cun­da tes­pit edi­len kül­tür var­lık­la­rı­nı ta­nı­ta­bil­mek için bir kitap ça­lış­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır’’ dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: AKADEMİK ANLAMDA ARAŞTIRILACAK
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °