İLÇEDE İLK KEZ 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU AÇILDI

İLÇEDE İLK KEZ 4-6 YAŞ KUR

İkiz­de­re İlçe Müf­tü­lü­ğü des­te­ği ha­yır­se­ver­le­rin maddi yar­dım­la­rıy­la il­çe­de ilk kez 4-6 yaş gu­ru­bu­nu kap­sa­yan Kur’an Kursu dü­zen­le­nen tö­ren­le açıl­dı. İlk sı­nıf­ta 18 öğ­ren­ci Kursa baş­la­dı.

 Mer­kez Kub­be­li Cami al­tın­da ye­ni­den dü­zen­le­nen zemin katta ha­zır­la­nan Kur’an Kursu dü­zen­le­nen tö­ren­le hiz­me­te girdi. Kur’an-ı Kerim ti­la­ve­ti ile baş­la­yan tö­ren­de ko­nu­şan İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram "İlçe­miz­de var olan Kur'an kurs­la­rı­na ek­le­ne­rek hiz­me­te açı­lan 4-6 yaş Kur'an kur­su­nun açıl­ma­sın­da maddi ve ma­ne­vi emeği olan­la­ra te­şek­kür ede­rek il­çe­mi­ze ha­yır­lı olsun" dedi. İkiz­de­re İlçe­sin­de bir ilkin ya­şan­dı­ğı­nı söy­le­yen Rize İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı "Bugün açı­lı­şı­nı yap­tı­ğı­mız 4-6 yaş Kur’an kur­su­nu aç­mak­la il­çe­miz­de önem­li bir ek­sik­li­ği gi­der­miş olduk. İnşa­atın ya­pı­mın­da emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum" dedi.
İkiz­de­re İlçe Müf­tü­sü Ni­za­met­tin Kes­kin "yıl­lar­dır öz­lem­le bek­le­di­ği­miz yav­ru­la­rı­mı­zın milli ve ma­ne­vi de­ğer­le­re bağlı ola­rak ye­tiş­me­si­ni sağ­la­ya­cak 4-6 yaş Kur'an kur­su­mu­zu aç­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­mak­la bir­lik­te maddi ma­ne­vi kat­kı­sı olan­la­ra te­şek­kür edi­yo­rum. Bugün en güzel gün­ler­den bi­ri­ni ya­şı­yo­ruz" dedi. Kur’an kur­su­nun ya­pı­mın­da maddi ola­rak emeği olan iş in­sa­nı Harun Ta­vuk­çu­oğ­lu'na pla­ket tak­dim edil­dik­ten sonra 4-6 yaş Kur’an kursu ya­pı­lan du­anın ar­dın­dan hiz­me­te açıl­dı.
Tö­re­ne Kay­ma­kam Mus­ta­fa Salih Bay­ram, İlçe Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz, İlçe Müf­tü­le­ri, daire amir­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU