İlçemiz hep beraber yürüdü

Tür­ki­ye’nin 81 ilin­de Av­ru­pa Ha­re­ket­li­lik Haf­ta­sı kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen “Sağ­lık­lı Bir Yaşam İçin Hep Be­ra­ber Yü­rü­ye­lim” adlı et­kin­li­ği il­çe­miz­de de ya­pıl­dı.

Yerel Haberler 29.09.2023 09:49:00 0
İlçemiz hep beraber yürüdü

 Ça­ye­li İlçe Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce dü­zen­le­nen “Sağ­lık­lı Bir Yaşam İçin Hep Be­ra­ber Yü­rü­ye­lim” adlı et­kin­li­ğe Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ de hal­kı­mız ile be­ra­ber yü­rü­ye­rek katkı sağ­la­dı.
 Ça­ye­li İlçe Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­ne­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­len et­kin­li­ğe Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, va­tan­daş­lar ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.
“Sağ­lık­lı bir yaşam için ha­re­ket temel şart”
Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, yü­rü­yü­şün ar­dın­dan yap­tı­ğı açık­la­ma­da,
“Ön­ce­lik­le ama­cı­mız spo­run sağ­lık­lı bir yaşam için vaz­ge­çil­mez ol­du­ğu, her yaşta spo­run ha­re­ke­tin özel­lik­le yü­rü­yü­şün insan için vaz­ge­çil­mez bir ak­ti­vi­te ol­du­ğu­nu bir kez daha pay­laş­mak.
Sağ­lık­lı bir yaşam için ha­re­ke­tin temel şart ol­du­ğu­nu, bu­gün­kü yaşam ko­şul­la­rın­da ha­re­ket­siz­li­ğin en büyük risk ol­du­ğu­nu vur­gu­la­mak.
Özel­lik­le genç ve çocuk yaş­tan baş­la­ya­rak sporu ha­ya­tın bir an­la­mı ve ha­ya­tın vaz­ge­çil­mez bir par­ça­sı ola­rak yer­leş­tir­mek ve be­nim­set­mek.
Bu hafta kap­sa­mın­da yap­tı­ğı­mız bu yü­rü­yüş ortak bir du­yar­lı­lık ve so­rum­lu­lu­ğu il­çe­miz­de­ki her ki­şiy­le pay­laş­mak.
Bu nok­ta­da ina­nı­yo­rum ki bu ça­lış­ma­la­rı­mız sağ­lı­ğın temel ko­şu­lu olan her yaşta ha­re­ket ve eg­zer­si­zin ge­re­ği­ni yer­leş­ti­ren bir bi­lin­ce katkı sağ­la­ya­cak” dedi.
Çift­çi, Yü­rü­yü­şün sağ­lık­lı yaşam için çok fay­da­lı ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek, tüm va­tan­daş­la­rı­mı­za bu ko­nu­da tav­si­ye­ler­de bu­lun­du. Baş­kan Çift­çi, “Çok fay­da­lı bir or­ga­ni­zas­yon.
Tüm va­tan­daş­la­rı­mı­zı bu ko­nu­da du­yar­lı ol­ma­ya davet edi­yo­rum.
Sağ­lık­lı yaşam için yü­rü­me­yi ihmal et­me­ye­lim” şek­lin­de ko­nuş­tu.
            Haber-Foto: İbrahim SAKLI


Anahtar Kelimeler: İlçemiz beraber yürüdü
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °