İlçemizde arıcılara besleme şekeri dağıtıldı

Tür­ki­ye Tarım Hay­van­cı­lık ve Arı Fe­de­ras­yo­nu (TAHAP), Tür­ki­ye ge­ne­lin­de sür­dür­dük­le­ri arı bes­le­me şe­ke­ri da­ğı­tı­mı­nı il­çe­miz­de de ger­çek­leş­tir­di.

Yerel Haberler 25.03.2022 10:23:00 0
İlçemizde arıcılara besleme şekeri dağıtıldı

2 tır bes­le­me şe­ke­ri­ni ki­lo­su 3.90 TL’ye sa­ta­rak ta­le­be göre bu mik­ta­rın art­tı­rı­la­ca­ğı­nı açık­la­yan TAHAP yet­ki­li­le­ri, şe­ker­le­rin fi­yat­la­rı­nı yarı fi­ya­tı­na çe­kin­ce ka­pı­da uzun kuy­ruk­lar oluş­tu.
    Şeker sa­tış­la­rıy­la il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan TAHAP Genel Baş­ka­nı Mus­ta­fa Sa­rı­oğ­lu, arı­cı­la­ra ge­rek­li be­si­ni uy­gu­na sun­mak için çözüm ara­dık­la­rı­nı dile ge­tir­di.
    Sa­rı­oğ­lu “Biz zaten pan­de­mi sü­re­cin­de de bir­çok fa­ali­yet­te bu­lun­duk.
    Ama iki yıl­dır Türk Şeker Tarım’ın ununu, hay­van ye­mi­ni, Tür­ki­ye üze­ri­ne her­han­gi bir şey ek­le­me­den artı nak­li­ye ile zaten ver­dik.
    Bes­le­me şe­ke­ri­ni biz geçen yıl Türk Şeker’in arıcı bir­lik­le­ri­ne şeker ver­di­ği­ni öğ­ren­dik.
    Me­se­la o ta­rih­ler­de fab­ri­ka çı­kı­şı 188 li­ray­ken 230–240 li­ra­ya bun­lar arı­cı­ya şeker ve­ri­yor­du.
    Biz de git­tik dedik ki, ‘bizde ala­lım’ ama biz resmi ya­zıy­la talep ede­lim.
    İl il, ilçe ilçe, üye üye siz onay­la­yın ta­li­mat verin fab­ri­ka­la­ra.
    Da­ğı­tır­ken de biz bun­la­rı tu­ta­nak­la­ya­lım.
    Gö­rün­tü­le­ye­lim, ile­ti­şim bil­gi­le­ri arı sa­yı­la­rı.
    Tek­rar size ve­re­lim.
    Sizde de­ne­tim yapın bizde de­ne­tim ya­pa­lım.
    Biz de­ne­tim yap­tık ama on­la­rın hiç de­ne­tim yap­tı­ğı­nı gör­me­dim.
    Bugün Türk Şeker şunu açık­la­ma­lı­dır.
    Rize Arı­cı­lar Bir­li­ği­ne kaç ton şeker ve­ril­miş­tir.
    Bunu kaç kişi al­mış­tır.
    Ve­ri­len şe­ker­le­ri ver­dim di­yor­lar ama bunun bir he­sa­bı­nı soran yok.
    Geçen yıl ku­rak­lık­tan gelen ve bu yılda kışın uza­ma­sıy­la ve sahil böl­ge­le­ri­ne kar yağ­ma­sı arı­cı­lık­ta sı­kın­tı­lı anlar ya­şat­tı. Arı­la­rın ha­zi­ne­si dolu de­ğil­di. Do­la­yı­sıy­la bes­le­me ya­pıl­ma­sı ge­rek­liy­di. Bu­nun­da en doğru şekli şeker pan­ca­rın­dan üre­ti­len pan­car şe­ke­ri­dir” şek­lin­de ko­nuş­tu.
    "11 ilde 32 tır şeker da­ğı­tı­mı yap­tık"Tür­ki­ye ge­ne­li­ne 32 tır ile arı şe­ke­ri da­ğıt­tık­la­rı­nı kay­de­den Sa­rı­oğ­lu, “Bizde ba­şı­mı­zın ça­re­si­ne bak­tık TAHAP ola­rak. Mil­le­ti­mi­zi so­ka­ğa dök­tür­me­me adına, dev­le­ti­mi­ze ve mil­le­ti­mi­ze omuz verme adına it­ha­lat an­laş­ma­mız­da­ki güb­re­nin bir kıs­mın­dan fe­ra­gat ettik. Ka­rı­mı­zı sı­fır­la­dık. Şeker verin bize dedik ve on­lar­da bize iç pi­ya­sa­dan şeker verdi. Bugün 11 ilde 32 tır. Şeker da­ğı­tı­mı yap­tık. İnsan­la­rın gö­zü­nün içi gü­lü­yor. Şe­ker­le­ri yarı fi­ya­tı­na ve­ri­yo­ruz nak­li­ye­si dahil. Nak­li­ye dahil bu­ra­ya 3,90 li­ra­ya tes­lim edi­yo­ruz bu şe­ker­le­ri. 10 kovan arıya bir çuval ye­tecek şe­kil­de ko­lo­ni ba­şı­na 5 ki­log­ram. Biz bunu ta­le­be göre devam ede­ce­ğiz. Biz hiç­bir şe­kil­de mil­le­ti­mi­zin so­ka­ğa dö­kül­me­si­ne asla izin ver­me­ye­ce­ğiz” diye ko­nuş­tu.
        

 Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °