İlçemizde fotoğrafçılık yapan Ali Fuat Sarı'ya ABD'den ödül geldi

düğün fo­toğ­ra­fı ABD'de dü­zen­le­nen ulus­la­ra­ra­sı fo­toğ­raf ya­rış­ma­sın­da onur ödü­lü­ne layık gö­rül­dü.

Yerel Haberler 22.12.2022 11:15:00 0
İlçemizde fotoğrafçılık yapan Ali Fuat Sarı

 İlçe­miz­de Fo­toğ­raf sa­na­tı icra eden Ali Fuat Sarı'nın 2 bin 500 ra­kım­lı Eğzar Yay­la­sı’nda, kaya üze­rin­de gelin ve damat için çek­ti­ği düğün fo­toğ­ra­fı ABD'de dü­zen­le­nen ulus­la­ra­ra­sı fo­toğ­raf ya­rış­ma­sın­da onur ödü­lü­ne layık gö­rül­dü.
 İlçe­miz­de fo­toğ­raf sa­nat­çı­sı ola­rak hiz­met veren Ali Fuat Sarı, Kaç­kar Dağ­la­rı’nda bu­lu­nan, 2 bin 500 ra­kım­lı Eğzar Yay­la­sı’nda, kaya üze­rin­de gelin ve damat için düğün fo­toğ­raf­la­rı çek­miş­ti.
Sarı, karlı dağ zir­ve­le­ri ve yeşil ya­maç­la­rın arka fonda kal­dı­ğı fo­toğ­raf ka­re­si ile ABD'de dü­zen­le­nen 'In­ter­na­ti­onal Pho­tog­raphy Awards' adlı fo­toğ­raf ya­rış­ma­sı­na ka­tıl­dı. Sarı, 'port­re-dü­ğün' ka­te­go­ri­sin­de onur ödü­lü­nü al­ma­ya layık gö­rül­dü.
Sa­nat­çı Sarı, Tür­ki­ye’yi yurt dı­şın­da tem­sil et­ti­ği için mutlu ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek "Ül­ke­mi­zi yurt dı­şın­da tem­sil ettik. Mut­lu­yuz, se­vinç­li­yiz. Çok güzel bir dönüş aldık. Eğzar, karlı dağ­lar ve gö­rün­tü açı­sın­dan fo­tog­ra­fik zen­gin­li­ğe sahip bir yayla. Bulut de­ni­zi, karlı dağ­lar gibi bir­çok öğeyi ge­lin­lik­le bir­leş­ti­re­rek, es­te­tik yö­nü­nü ta­mam­la­ya­rak, fo­toğ­raf­la­rı­mız­da kul­lan­dık.
Fo­toğ­ra­fın ulus­la­ra­ra­sı bir dili var. Güzel gö­rün­tü­ler elde ettik. On­lar­da bunu fark edip, ödüle layık gör­dü­ler." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Yay­la­da fo­toğ­raf çek­me­nin zor ol­du­ğu­nun be­lir­ten Sarı, "Ön­ce­den yurt dı­şın­da­ki in­san­la­rın do­ğa­da çek­ti­ği fo­toğ­raf­la­rı gö­rür­dük ama çift­le­ri­miz dı­şa­rı­da fo­toğ­raf çek­tir­mek is­te­mez­di, hep stüd­yo­da fo­toğ­raf çek­tir­mek is­ter­ler­di. Biz on­la­rı ikna et­me­ye ça­lı­şır­dık.
Şim­diy­se çift­le­ri­miz bizi ikna edip dı­şa­rı gö­tür­me­ye ça­lı­şı­yor­lar. Yay­la­ya git­me­nin tabi ki sı­kın­tı­la­rı olu­yor.
Bazen gelin ara­ba­nın ca­mın­da mak­ya­jı­nı ya­pı­yor, bazen damat sa­çı­nı ay­na­da ta­rı­yor. Işı­ğın bütün sa­at­le­ri­ni ya­ka­la­ya­bil­mek için sa­ba­hın erken sa­at­le­rin­de hatta bazen gün doğ­ma­dan yola çı­kı­yo­ruz.
Yo­ru­cu olu­yor ama or­ta­ya çıkan ka­re­ler­de muh­te­şem olu­yor." şek­lin­de ko­nuş­tu.
  

  Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °