İlçemizde "Sağlık İçin Hareket Et Günü" Etkinliği Düzenlendi

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan “Sağ­lık İçin Ha­re­ket Et Günü” kap­sa­mın­da kamu kurum/ku­ru­luş­la­rı ile okul­lar­da öğ­ren­ci­ye ve per­so­ne­le yö­ne­lik eği­tim­ler dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 14.06.2024 13:21:00 0
İlçemizde

Gün­lük yaşam için­de, is­ke­let kas­la­rı kul­la­nı­la­rak ya­pı­lan ve ener­ji har­ca­ma­sı­nı ge­rek­ti­ren her ha­re­ket fi­zik­sel ak­ti­vi­te ola­rak ta­nım­la­nır. Oyun oy­na­mak, ev iş­le­ri, bahçe iş­le­ri, yü­rü­mek, mer­di­ven inip çık­mak gibi gün­lük ya­şa­mı­mı­zı sür­dür­mek için ya­pı­lan et­kin­lik­le­rin yanı sıra, eg­zer­siz ve spor da fi­zik­sel ak­ti­vi­te­dir.
Fi­zik­sel ak­ti­vi­te­nin beden sağ­lı­ğı­mız üze­ri­ne et­ki­le­ri ol­du­ğu gibi ruh sağ­lı­ğı­mız, sos­yal ge­li­şi­mi­miz ve hatta yaş­lı­lık üze­ri­ne de et­ki­le­ri var­dır.
Daha fazla yarar elde ede­bil­mek ve sağ­lı­ğı ko­ru­yup ge­liş­ti­re­bil­mek için fi­zik­sel ak­ti­vi­te­ler dü­zen­li ola­rak ya­pıl­ma­lı ve ya­şa­mın bir par­ça­sı hâ­li­ne ge­ti­ril­me­li­dir.
Her yıl mayıs ayı içe­ri­sin­de; fi­zik­sel ak­ti­vi­te­nin ya­rar­la­rı ko­nu­sun­da top­lum bi­lin­ci oluş­tur­mak, iyi uy­gu­la­ma­la­ra dik­kat çek­mek, okul ev ya da iş­ye­ri ayır­mak­sı­zın ya­şa­mın her ala­nın­da, top­lum­da her bir bi­re­yin fi­zik­sel ak­ti­vi­te­ye ka­tı­lı­mı­nı ar­tır­mak, sağ­lık­lı dav­ra­nış­lar teş­vik etmek için ül­ke­miz­de "Sağ­lık İçin Ha­re­ket Et Günü" çe­şit­li et­kin­lik­ler­le kut­lan­mak­ta­dır.
Bu yıl da ili­miz­de far­kın­da­lı­ğı ar­tır­mak ama­cıy­la; Mü­dür­lü­ğü­mü­ze bağlı mer­kez ve il­çe­le­ri­miz­de­ki has­ta­ne­ler, ilçe sağ­lık mü­dür­lük­le­ri, top­lum sağ­lı­ğı mer­kez­le­ri ve en­teg­re has­ta­ne­le­ri­miz­de­ki sağ­lık per­so­nel­le­ri­miz ta­ra­fın­dan öğ­ren­ci­le­re ve per­so­nel­le­ri­mi­ze yö­ne­lik eği­tim­ler, okul­lar­da ve ku­rum­la­rı­mız­da çe­şit­li eg­zer­siz prog­ram­la­rı, ço­cuk­lar ve hal­kın ka­tı­lı­mıy­la yü­rü­yüş­ler plan­la­nıp ger­çek­leş­ti­ril­di.
 Ha­ber-Fo­to: Rize İ.S.M. Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °