İlçemizde Üniversite öğrencileri “Gençlik ve Sosyal Medya” söyleşisinde buluştu

İlçemizde Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ve Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ko­or­di­nas­yo­nuy­la “Genç­lik ve Sos­yal Medya” ko­nu­lu söy­le­şi dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 25.05.2022 09:18:00 0
İlçemizde Üniversite öğrencileri “Gençlik ve Sosyal Medya” söyleşisinde buluştu

    Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği içerisinde “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleyişi ilçemizde bulunan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversite Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda 200'e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
    Söy­le­şi­ye Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op. Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu, Eği­tim Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Yıl­maz Geçit, Ça­ye­li İlçe Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Meh­met Çınar, Ça­ye­li İlçe Genç­lik ve Spor Mü­dü­rü Mu­ham­met Yıl­maz, Ça­ye­li Kay­ma­kam­lı­ğı İlçe Yazı İşleri Mü­dü­rü Pelin Sofu, Ça­ye­li Genç­lik Mer­ke­zi Mü­dü­rü Meh­met Emre Ça­tak­lı, Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi Uz­ma­nı Salih Yıl­dı­rım ile diğer il­gi­li­ler ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.
    Üni­ver­si­te genç­li­ği­nin üre­tim odak­lı sos­yal medya kul­la­nı­mı ve far­kın­da­lı­ğı­nın oluş­tu­rul­ma­sı ama­cıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len söy­le­şi­de “Sos­yal med­ya­yı nasıl kul­la­nı­yo­ruz, Sos­yal medya ne kadar ger­çek, ne kadar sanal?” ko­nu­la­rı tar­tı­şı­lıp çözüm öne­ri­le­ri ele alın­dı.
    “Ne Kadar Ger­çek, Ne Kadar Sanal” slo­ga­nıy­la dü­zen­le­nen söy­le­şi et­kin­li­ği­ne ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tı­lan Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Ana­bi­lim­da­li Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Yasin Yıl­dız, sos­yal med­ya­nın nasıl bi­linç­li ola­rak kul­la­nıl­ma­sı ge­rek­ti­ği, genç­le­rin sos­yal med­ya­yı iş­lev­sel kul­la­nı­mı­nın des­tek­len­me­si ve sanal mec­ra­la­rın ruh sağ­lı­ğı üze­ri­ne et­ki­le­ri ko­nu­la­rın­da üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri ile söy­le­şi­de bu­lun­du.
    Yıl­dız, su­nu­mun­da di­ji­tal de­tok­sun öne­mi­ne de­ği­ne­rek, dav­ra­nış­sal ba­ğım­lı­lı­ğın tıbbi ve sos­yal yön­le­ri­ni ir­de­le­ye­rek, bu ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le ede­bil­mek adına far­kın­da­lık ya­rat­mak ama­cıy­la in­san­la­ra sa­mi­mi bir yar­dım eli uzat­tı.
    Bu kap­sam­da ay­rı­ca Rize Va­li­li­ği ön­cü­lü­ğü ve Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­nas­yo­nun­da yü­rü­tü­len “Rize İli Dav­ra­nış­sal Ba­ğım­lı­lık­lar İle Mü­ca­de­le Eylem Planı” ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da ço­cuk­lar ve genç­ler başta olmak üzere tüm top­lu­mun, tek­no­lo­ji­nin bi­linç­li, gü­ven­li ve etkin kul­la­nı­mı­na teş­vik edil­me­si, aşırı ve za­rar­lı tek­no­lo­ji kul­la­nı­mı­nın ön­len­me­si, bu ko­nu­da psi­ko­lo­jik da­nış­man­lık hiz­met­le­ri­ne eri­şi­min sağ­lan­ma­sı, ay­rı­ca su­nu­lan hiz­met­le­rin top­lum ta­ra­fın­dan bi­li­nir­li­ği­nin ar­tı­rıl­ma­sı amaç­la­nı­yor.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °