İlçemizdeki Örnek Çay Bahçeleri Turizme Katkı Sağlıyor

İlçemizdeki Örnek Çay Bahçeleri Turizme Katkı Sağlıyor

İlçe­miz­de, ÇİFTÇİ aile­si ta­ra­fın­dan özen­le ha­zır­la­nıp tu­riz­me ka­zan­dı­rı­lan örnek çay bah­çe­le­ri, son dö­nem­de il­çe­mi­ze gelen tu­rist­le­rin gözde me­kan­la­rı ara­sı­na girdi.


    Böl­ge­miz­de çay bah­çe­le­ri­nin yüzde 65'inin bu­lun­du­ğu ili­miz­de, yak­la­şık 128 bin üre­ti­ci 529 bin 319 dekar alan­da çay ta­rı­mıy­la il­gi­le­ni­yor.
    Son za­man­lar­da özel­lik­le sos­yal medya pay­la­şım­la­rı­nın da et­ki­siy­le dik­ka­ti çeken çay bah­çe­le­ri, il­çe­miz tu­riz­min­de önem­li yer­ler­den biri ha­li­ne geldi.
    Ta­til­le­ri­ni do­ğay­la baş başa ge­çir­mek için il­çe­mi­zi ter­cih eden tu­rist­ler, çay top­la­ma iş­le­mi­ni bi­re­bir de­ne­yim­le­me şansı bu­lu­yor.
    İlçe­mi­ze bağlı Ha­rem­te­pe Köyü'ndeki örnek çay bah­çe­si­ni (Saklı Bahçe) zi­ya­ret eden­ler, yö­re­sel kı­ya­fet­ler giyip çay ma­ka­sıy­la çay top­la­ma­ya ça­lı­şı­yor.
"Ha­rem­te­pe Köyü tu­rizm için çok önem­li bir mekan oldu"
    Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Rize'de tarım tu­riz­mi­nin en önem­li nok­ta­la­rın­dan bi­ri­nin Ha­rem­te­pe Köyü'nde ol­du­ğu­nu, çayın her gün in­san­la­rın ma­sa­sı­na gelen, ha­ya­tın par­ça­sı bir ürün ol­du­ğu­nu söy­le­yen Çift­çi, söz­le­ri­ne şöyle devam etti:
    "Çaya sa­de­ce tarım ürünü ola­rak bak­mı­yo­ruz.
    Tu­riz­min de bir par­ça­sı ola­rak ba­kı­yo­ruz. Ha­rem­te­pe Köyü tu­rizm için çok önem­li bir nokta oldu. Yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­rin artan il­gi­si var. Bu­ra­da­ki çay bah­çe­le­ri­nin si­met­rik ve dü­zen­li gö­rün­tü oluş­tur­ma­sı, için­de ahşap Ka­ra­de­niz evi­nin bu­lun­ma­sı önem­li. Çay bah­çe­le­ri ile Ka­ra­de­niz mi­ma­ri­si bir araya ge­lin­ce adeta bir tu­rizm lo­kas­yo­nu oluş­tur­du." Baş­kan Çift­çi, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın açıl­ma­sıy­la böl­ge­ye il­gi­nin art­tı­ğı­nı söy­le­ye­rek, "Şe­la­le­ler ve kemer köp­rü­ler ya­nın­da güzel çay bah­çe­le­ri böl­ge­yi öne çı­ka­ran nok­ta­lar. Bu nok­ta­lar­dan ha­re­ket ede­rek hava ala­nı­nın da açıl­ma­sıy­la bölge tu­riz­mi­nin ge­le­ce­ğe dönük yön­len­di­ril­me­si­ni ve yö­ne­til­me­si­ni sağ­la­ya­ca­ğız." Dün­ya­nın her ye­rin­den in­san­la­rı Ha­rem­te­pe Köyü'ndeki bah­çe­ler­de gör­dük­le­ri­ni söy­le­yen Baş­kan Çift­çi, "İnsan­la­rın il­gi­si­ni çe­ki­yor. Bir­çok kişi çek­tik­le­ri fo­toğ­raf­la­rı sos­yal med­ya­dan pay­la­şa­rak böl­ge­nin ta­nı­tı­mı­na katkı su­nu­yor. Biz de bu tür fo­toğ­raf­la­rı fu­ar­la­ra gö­tü­re­rek böl­ge­nin ta­nı­tı­mı­nı yap­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Bun­lar kar topu gibi bü­yü­ye­rek şeh­ri­mi­ze eko­no­mik ge­ti­ri sağ­la­ya­cak." şek­lin­de ko­nuş­tu.
- Tu­rist­ler yağ­mur­da bile çay top­lu­yor
    İstan­bul'dan aile­siy­le gelen Meh­met Ha­nö­nü, Ka­ra­de­niz'i ge­ze­rek ili­mi­ze gel­dik­le­ri­ni söy­le­ye­rek, "Çok güzel bir doğa. İlk defa bah­çe­ye gir­dik, çay top­la­dık. Fo­toğ­raf­la­rı gö­re­rek gel­dik ama iyi ki gel­mi­şiz. Çay top­la­yan­la­rı görme şan­sı­mız oldu. Fo­toğ­raf­lar­dan çok daha güzel." dedi.
    Dilek İşler ise Nev­şe­hir'den tatil ama­cıy­la il­çe­mi­ze ilk kez gel­di­ği­ni kay­de­de­rek, saklı bahçe hak­kın­da şun­la­rı söy­le­di:
    "İlk kez çay bah­çe­si­ne gel­dik. Bu­ra­da tey­ze­ler­le çay ha­sa­dı ya­pa­bil­mek çok güzel bir duygu oldu. Pan­de­mi ne­de­niy­le uzun­ca bir süre dı­şa­rı çı­ka­mı­yor­duk. Do­ğay­la iç içe çok güzel bir tatil olu­yor. Do­ğa­se­ver­ler için Ça­ye­li mü­kem­mel. Yağ­mu­run sü­rek­li yağ­ma­sı bile çok güzel.
    Böl­ge­ye ge­lir­ken yağ­mur ara ara ya­ğı­yor­du. Çay top­lar­ken yağ­mu­ra ya­ka­lan­dık. Tec­rü­be etmek is­te­di­ğim bir şeydi dedi."
                  

Haber Merkezi