İLÇEMİZDEKİ ZİNCİR MARKETLERDE ETİKET DENETİMİ YAPILDI

Ça­ye­li Be­le­di­ye­si Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri ve Rize Ti­ca­ret İl Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri ile bir­lik­te il­çe­miz­de fa­ali­ye­ti­ni sür­dü­ren zin­cir mar­ket­ler­de raf-ka­sa eti­ket fiyat kont­ro­lü ger­çek­leş­ti

Yerel Haberler 5.12.2022 09:22:00 0
İLÇEMİZDEKİ ZİNCİR MARKETLERDE ETİKET DENETİMİ YAPILDI

 İlçe­miz­de­ki va­tan­daş­la­rın hu­zu­ru, gü­ven­li­ği ve sağ­lı­ğı için hak­sız ka­zan­cın önüne geç­mek ve tü­ke­ti­ci hak­la­rı­nı ko­ru­ma ama­cıy­la ekip­ler il­çe­miz­de fa­ali­ye­ti­ni sür­dü­ren zin­cir mar­ket­ler­de de­ne­tim yaptı.
RAF İLE KASA FİYAT­LA­RI KAR­ŞI­LAŞ­TI­RIL­DI
Ekip­ler, gir­dik­le­ri zin­cir mar­ket­ler­de ise manav, gıda ve te­miz­lik re­yon­la­rın­da­ki ürün­le­rin fiyat, gra­maj ve son tü­ke­tim ta­ri­hi de­ne­ti­min­den ge­çir­di.
İnce­le­me­ye alı­nan mal­la­rın önce raf­ta­ki ve ka­sa­da­ki fi­yat­la­rı kar­şı­laş­tı­rıl­dı. Daha sonra per­so­nel ta­ra­fın­dan eti­ke­ti ba­sı­lan et ve ben­ze­ri yi­ye­cek­le­rin üze­rin­de yazan gra­maj­la tar­tı­da­ki ağır­lı­ğı kı­yas­lan­dı. Ay­rı­ca ürün­le­rin son tü­ke­tim ta­ri­hi de in­ce­le­ne­rek kul­la­nı­ma uygun olup ol­ma­ya­ca­ğı­na ba­kıl­dı.
           

Ha­ber-Fo­to: İbra­him SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °