İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Kutlandı

Ça­ye­li Kül­tür Mer­ke­zi önün­de bu­lu­nan Ata­türk Anıtı'na çe­lenk su­nul­ma­sıy­la ba­şa­la­yan tören saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı ile devam etti.

Yerel Haberler 11.03.2022 14:11:00 0
İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Kutlandı

Kül­tür Mer­ke­zi'nde dü­zen­le­nen et­kin­lik­te ya­rış­ma­lar­da de­re­ce alan öğ­ren­ci­ler şi­ir­le­ri­ni okudu.

Fork­lor eki­bi­nin horon gös­te­ri­si­nin ar­dın­dan Ça­ye­li İmam Hatip Li­se­si Meh­te­ran Ta­kı­mı'nın gös­te­ri­siy­le et­kin­lik­ler son buldu. Et­kin­lik­te ko­nuş­ma yapan Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, ilçemizin kur­tu­lu­şu ile il­gi­li ko­nuş­ma­sın­da ya­şa­nan zor­luk­la­rın tek­rar ya­şan­ma­ma­sı­nı di­le­ye­rek söz­le­ri­ne şu şe­kil­de devam etti;

Bugün Ül­ke­mi­zin göz­be­be­ği, Ka­ra­de­niz’in in­ci­si, yer altı ve yer üstü zen­gin­lik­le­riy­le meş­hur, ül­ke­mi­zin en gü­zi­de in­san­la­rı­nın ye­tiş­ti­ği Ça­ye­li'nin düş­man iş­ga­lin­den kur­tu­lu­şu­nun 104. yıl­dö­nü­mü­dür.
    Bugün he­pi­mi­ze kutlu olsun.
    İlçe­mi­zin ve Ül­ke­mi­zin kur­tu­lu­şu için sa­va­şır­ken şehit ve gazi olan Meh­met­çik­le­ri­mi­ze Allah’tan rah­met di­li­yo­rum. 9 Mart 1918’de düş­man or­du­su Ça­ye­li’nden ko­vul­du. İnşal­lah bu top­rak­la­rı bir daha düş­man çiğ­ne­me­ye­cek­tir. 9 Mart ço­cuk­la­rı­mı­za hür ve ba­ğım­sız bir Tür­ki­ye bı­rak­ma ye­mi­ni­dir.
    9 Mart unu­tu­lan Türk­lü­ğün ye­ni­den ha­tır­la­nı­şı va­ro­luş ye­mi­ni esa­ret ta­nı­maz Türk’ün ta­ri­he dam­ga­sı­dır.
    9 Mart yaşlı ana­la­rın göz ya­şı­nı silen, maz­lum­la­rın yü­zü­nü gül­dü­ren gün­dür. 9 Mart ruhu son­su­za kadar sü­recek oku­nan ezan­lar, öz­gür­ce alı­nan ne­fes­ler bunun sem­bo­lü ola­cak­tır.
    Ya­şa­dı­ğı­mız ta­ri­hi sü­reç­ler­den ders ala­rak genç­le­ri­mi­ze, ço­cuk­la­rı­mı­za mü­ca­de­le ru­hu­nu aşı­la­ma­lı il­çe­mi­zi, ili­mi­zi ve ül­ke­mi­zi her alan­da kal­kın­dır­ma­lı­yız. Va­ta­nı­mız için mü­ca­de­le eden ec­da­dı­mı­zın to­run­la­rı ola­rak biz­ler daha çok ça­lı­şa­rak ec­da­dı­mı­za vefa bor­cu­mu­zu öde­me­li­yiz. Vatan bay­rak sev­gi­miz bir­lik ve be­ra­ber­lik an­la­yı­şı, kal­kın­ma ve ge­liş­me duy­gu­la­rı ar­ta­rak devam et­me­li­dir.
Allah bir daha bu top­rak­la­ra düş­man iş­ga­li ya­şat­ma­sın. Bunun için bir ol­ma­lı­yız, iri ol­ma­lı­yız, diri ol­ma­lı­yız. Vatan sev­gi­si iman­dan­dır ha­di­si­ni ken­di­mi­ze şiar edi­nip Ül­ke­mi­zi dün­ya­nın en ge­liş­miş Ül­ke­le­ri se­vi­ye­si­ne çı­kar­ma­lı­yız.
    Sı­nır­la­rı­mız için­de ve dı­şın­da mü­ca­de­le­mi­zin gi­de­rek şid­det­len­di­ği bir dö­nem­de bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de güzel gün­le­re ka­vuş­ma­yı yüce rab­bi­miz­den di­li­yo­rum.Bu dü­şün­ce­ler ile Va­ta­nı­mız için ca­nı­nı ve ka­nı­nı akı­tan şe­hit­le­ri­mi­zi bir kez daha rah­met ve min­net­le anı­yor, tüm hem­şeh­ri­le­ri­mi­zi hür­met ve mu­hab­bet­le se­lam­lı­yo­rum dedi.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °