İLİMİZ GENELİNDE KUR'AN ÖĞRENME SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Üç ay­la­rın baş­lan­gı­cı olan, Kur’an ayı Ra­ma­zan’ın ha­ber­ci­si mü­ba­rek üç ay­lar­da Rize İl Müf­tü­lü­ğü ta­ra­fın­dan Kur’an-ı Kerim’i öğ­ren­me se­fer­ber­li­ği baş­la­tıl­dı.

Yerel Haberler 27.01.2023 13:08:00 0
İLİMİZ GENELİNDE KUR

Va­tan­daş­la­rı­mız­la bu­luş­mak, Kur’an oku­ma­yı bil­me­yen­ler­le bi­re­bir il­gi­le­ne­rek on­la­ra Kur’an-ı Kerim’i öğ­ret­mek, oku­ma­da ha­ta­la­rı olan­la­rı dü­zelt­mek ve temel dini bil­gi­ler­le do­na­ta­rak mü­ba­rek üç ay­la­rı en iyi şe­kil­de de­ğer­len­dir­mek mak­sa­dıy­la baş­la­tı­lan Kur’an öğ­ren­me prog­ra­mı­na baş­vu­ru­lar baş­la­dı.
Rize İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı prog­ram hak­kın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Kur’an’ı öğ­ret­me­nin, öğ­ren­me­nin, oku­ma­nın ve O’nun hayat veren me­saj­la­rı­nı her zaman canlı tut­ma­nın öne­mi­ne de­ği­ne­rek “Rah­met ve mağ­fi­re­tin üze­ri­mi­ze

bol bol in­di­ği mü­ba­rek üç ay­lar­da, İlahi ke­la­mı bil­me­yen hiç kimse kal­ma­sın, onun nuru her yere ya­yıl­sın dü­şün­ce­siy­le ili­miz­de bir ça­lış­ma baş­lat­tık. ‘Kur’an ayı Ra­ma­zan’a Kur’an’ı öğ­re­ne­rek gi­re­lim’ slo­ga­nıy­la ca­mi­le­ri­miz­de ve Kur’an kurs­la­rı­mız­da baş­lat­tı­ğı­mız Kur’an öğ­ren­me se­fer­ber­li­ği için gö­rev­li­le­ri­miz hazır.
‘Sizin en ha­yır­lı­la­rı­nız, Kur’an’ı öğ­re­nen ve öğ­re­ten­le­ri­niz­dir’ ha­di­si şe­ri­fi­nin mu­ha­ta­bı olan üm­me­tin Kur’an’dan mah­rum kal­ma­ma­sı için Kur’an öğ­ren­mek is­te­yen­le­ri bek­li­yo­ruz.
Mü­ba­rek üç ay­la­rı fır­sat bi­le­rek en iyi şe­kil­de de­ğer­len­dir­me­ye gay­ret gös­te­re­lim, özel­lik­le bu prog­ram sa­ye­sin­de Recep ve Şaban ay­la­rın­da Kur’an oku­ma­yı öğ­re­ne­rek Ra­ma­zan ayın­da oku­nan mu­ka­be­le­le­ri hem biz­zat takip etme hem de ken­di­miz okuma fır­sa­tı­nı ya­ka­la­ya­lım.” şek­lin­de söz­le­ri­ni sür­dür­dü.
Müftü Çak­mak­çı, “Ye­tiş­kin­le­re yö­ne­lik dü­zen­le­di­ği­miz prog­ram kap­sa­mın­da er­kek­ler için ca­mi­le­ri­miz­de İmam-Ha­tip ve Mü­ez­zin-Kay­yım­la­rı­mız ta­ra­fın­dan, ka­dın­lar için de kız Kur’an kurs­la­rı­mız­da Kur’an Kursu Öğ­re­ti­ci­le­ri­miz ta­ra­fın­dan eği­tim ve­ri­lecek. Kurs ol­ma­yan ma­hal­le ve köy­le­ri­miz­de ise mü­ra­ca­at du­ru­mu­na göre ih­ti­yaç odak­lı kurs aça­rak Kur’an öğ­ren­me se­fer­ber­li­ği­ni sür­dü­re­ce­ğiz. Tüm va­tan­daş­la­rı­mı­zın bu an­lam­lı ça­lış­ma­mı­za mü­ra­ca­at et­me­le­ri­ni bek­li­yo­ruz’’ dedi.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °