İlimiz, İstanbul'a taşınıyor

İlimiz, İstanbul

(RİDEF) ta­ra­fın­dan Rize Va­li­li­ği hi­ma­ye­sin­de İstan­bul Ye­ni­ka­pı'da, 25-29 Mayıs ta­rih­le­ri ara­sın­da '7 bölge, 7 renk, biriz, be­ra­be­riz, kar­de­şiz' slo­ga­nıy­la 12'inci Rize Gün­le­ri dü­zen­le­necek.

    RİDEF Genel Baş­ka­nı Hasan Başça, ken­tin her yö­nüy­le İstan­bul'da ta­nı­tı­la­ca­ğı­nı söy­le­di," "Rize’yi İstan­bul’a ta­şı­mış ola­ca­ğız" dedi.
    RİDEF Genel Baş­ka­nı Hasan Başça, 3 yıl ara­dan sonra Rize Gün­le­ri et­kin­lik­le­ri­nin ye­ni­den çok güzel prog­ram­lar­la baş­la­ya­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, et­kin­li­ğe tüm Ka­ra­de­niz­li ve Ri­ze­li hem­şe­ri­le­ri­ni davet etti. Başça, "Kül­tü­rel, aka­de­mik, tarih, sanat, Rize’nin tüm kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rın ola­ca­ğı ka­li­te­li bir prog­ram ola­cak. Kon­ser­le­ri­miz ola­cak. Son gün pazar gü­nü­nü de kar­deş bu­luş­ma­sı­na ayır­dık. Kar­deş­lik bu­luş­ma­sın­da bu yıl ki mi­sa­fi­ri­miz Di­yar­ba­kır. Di­yar­ba­kır‘la kar­deş­lik bu­luş­ma­mı­zı icra ede­ce­ğiz.
    Mot­to­muz; 7 Bölge, 7 renk, biriz, be­ra­be­riz, kar­de­şiz slo­ga­nıy­la 12’nci Rize gün­le­ri­ni ha­zır­lı­yo­ruz" dedi. 'ZENGİN İÇERİK VAR' Et­kin­lik ala­nı­na nayla ku­ru­la­ca­ğı­nı söy­le­yen Başça, "Rize’nin şu an viz­yon pro­je­le­ri­ni maket ola­rak kur­du­ra­ca­ğız. At­ma­ca evi, su de­ğir­men­le­ri kur­du­ru­yo­ruz.
    Rize’nin tüm ma­ter­yal­le­ri­ni gö­re­bi­le­ce­ğiz. Bu yıl içe­rik an­la­mın­da da daha zen­gin bir prog­ram ola­cak.
    Aka­de­mik ça­lış­ma­lar, su­num­lar ola­cak. Çayla il­gi­li aka­de­mik su­num­lar ola­cak.
    Rize bezi fe­re­ti­ko ile il­gi­li hem su­nu­mu hem de de­fi­le­si ola­cak.
    Net­leş­me­di ama keşan bezi ile ala­ka­lı sunum ve de­fi­le plan­lı­yo­ruz. Rize’nin ta­ri­hi ile ala­ka­lı üni­ver­si­te ho­ca­la­rı­mız­la yap­tı­ğı­mız aka­de­mik ça­lış­ma­lar var.
    Ye­şi­lay, ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le ile il­gi­li her gün 2 saat eği­tim ve­recek. Kan ba­ğı­şı ile il­gi­li laz da­ma­rı kan mer­ke­zi ola­rak çıkış ya­pı­yo­ruz.
    Ver bir ünite kan, sağ­lı­ğı­nı kazan kam­pan­ya­sın­da. Kı­zı­lay stant ku­ra­cak, hem­şe­ri­le­ri­miz­den kan ba­ğı­şı­na des­tek is­te­ye­ce­ğiz" diye ko­nuş­tu.
    'RİZE'Yİ İSTAN­BUL'A TA­ŞI­YA­CA­ĞIZ' Rize'nin her yö­nüy­le ta­nı­tı­la­ca­ğı­nı kay­de­den Başça, "Rize’yi gör­me­yen­ler, Rize’de doğ­ma­yan­lar, İstan­bul’da doğ­muş bü­yü­müş Rize’nin ta­ri­hi­ni, coğ­raf­ya­sı­nı bil­me­yen ta­nı­ma­yan in­san­lar var. On­la­ra Rize‘yi ta­nıt­mak is­ti­yo­ruz ve dı­şa­rı­da­ki özel­lik­le İstan­bul’daki va­tan­daş­la­rı­mı­za Rize’yi ta­nıt­mak is­ti­yo­ruz. Her ke­sim­den insan var, Tu­riz­mi eko­no­mi­ye katkı sağ­la­mak için uğ­ra­şı­yo­ruz.
    5 güne Rize’nin bütün un­sur­la­rı, nay­la­sın­dan de­ğir­me­ni­ne, kemer köp­rü­sün­den çay bah­çe­si­ne bu alan­da ola­cak.
    1500 tane çay fi­da­nı ge­ti­rip çay bah­çe­si oluş­tu­ra­ca­ğız.
    Rize’deki viz­yon pro­je­le­ri gör­me­yen­le­re, bil­me­yen­le­re bun­la­rın ma­ket­le­ri ile gös­te­re­ce­ğiz.
    Ori­ji­nal nayla ku­ra­ca­ğız, onun için­de ve al­tın­da mi­sa­fir­le­ri­mi­zi ağır­la­ya­ca­ğız.
    Küçük bir Rize’yi İstan­bul’a ta­şı­mış ola­ca­ğız. Rize bir marka, cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın mem­le­ke­ti. Kar­deş­lik bu­luş­ma­mı­za cum­hur­baş­ka­nı­mı­zı davet ede­ce­ğiz.
    Ara­mız­da gör­mek­ten onur ve gurur du­ya­rız. İyi bir prog­ram ola­cak diye dü­şü­nü­yo­rum" dedi.
        

  Haber Mer­ke­zi