İlimizde "100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla" fotoğraf sergisi açıldı

İli­miz­de, Cum­hu­ri­yet'in ku­ru­lu­şu­nun 100. yıl dö­nü­mü et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da "100 Yıl­dır Aynı Aşk ve He­ye­can­la" fo­toğ­raf ser­gi­si açıl­dı.

Yerel Haberler 6.11.2023 09:19:00 0
İlimizde

İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Sağ­lık Komp­lek­si bi­na­sın­da dü­zen­le­nen sergi için açı­lış tö­re­ni dü­zen­len­di.
 Ser­gi­nin açı­lı­şı­na İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, Kamu Has­ta­ne­le­ri Baş­ka­nı Dr. Öğrt Üyesi Gür­kan Al­tun­taş, Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu, Sağ­lık Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op Dr. Talip Başak, sağ­lık ça­lı­şan­la­rı ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.
Dr. Tepe ve be­ra­be­rin­de­ki­ler, ser­gi­yi ge­ze­rek geç­miş­ten gü­nü­mü­ze sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın yer al­dı­ğı fo­toğ­raf­la­rı in­ce­le­di.
Ser­gi­de, "genç cum­hu­ri­ye­tin köy köy gezip te­da­vi yapan dok­tor­la­rı", "fe­da­kâr­ca ça­lı­şan hem­şi­re­le­ri" ve "canla başla görev yapan sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın" im­kân­sız­lık­lar içe­ri­sin­de­ki mü­ca­de­le­le­ri­ne dair çok sa­yı­da siyah beyaz fo­toğ­raf ka­re­si yer alı­yor. Ser­gi­de ay­rı­ca, ara­dan geçen yüz­yıl­da Tür­ki­ye'de sağ­lık hiz­me­ti su­nu­mun­da çağın en ileri tek­no­lo­ji­le­ri­nin ön plana çık­tı­ğı­na de­ği­ni­lir­ken, bi­na­lar, tek­no­lo­ji­ler, im­kân­lar de­ğiş­se de sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın aşk ve he­ye­ca­nı­nın hiç de­ğiş­me­di­ği vur­gu­su da ya­pı­lı­yor. Cum­hu­ri­yet'in ilk yıl­la­rın­da hiz­met veren sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na ve sağ­lık hiz­met­le­ri­ne ait fo­toğ­raf­la­rın bu­gü­ne uyar­lan­dı­ğı "100 Yıl­dır Aynı Aşk ve He­ye­can­la" te­ma­lı sergi, 3 Kasım'a kadar zi­ya­ret edi­le­bi­lecek.
           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °