Tarih: 18.10.2022 09:22

İlimizde "10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü" kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

    Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Günü ve­si­le­siy­le İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi per­so­nel­le­ri ta­ra­fın­dan ili­miz­de Ruh Sağ­lı­ğı ala­nın­da hiz­met sunan sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na yö­ne­lik far­kın­da­lık et­kin­li­ği dü­zen­len­di.
    Bu kap­sam­da Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si, Rize Dev­let Has­ta­ne­si, Kaç­kar Dev­let Has­ta­ne­sin­de Ruh Sağ­lı­ğı ve has­ta­lık­la­rı po­lik­li­ni­ği ile Çocuk ve Ergen Ruh Sağ­lı­ğı Has­ta­lık­la­rı po­lik­li­ni­ği ile Rize Mer­kez Sağ­lık­lı Hayat Mer­ke­zi Psi­ko­sos­yal Des­tek Bi­ri­min­de gö­rev­li uzman he­kim­ler, asis­tan he­kim­ler, psi­ko­log, sos­yal ça­lış­ma­cı, çocuk ge­li­şim­ci ve tıbbi sek­re­ter per­so­nel­ler zi­ya­ret edi­le­rek, günün anı­sı­na ik­ram­da bu­lu­nul­du.
    10 Ekim Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Günü doğ­rul­tu­sun­da ger­çek­leş­ti­ri­len et­kin­lik­te per­so­nel­le­ri­miz ile Ruh Sağ­lı­ğı ala­nın­da eş gü­düm­lü ça­lış­ma­nın fay­da­sı ve ge­rek­li­li­ği, hiz­met su­nu­mun­da kar­şı­la­şı­lan so­run­lar ve çözüm öne­ri­le­ri­ne yö­ne­lik de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lu­nul­du.
    10 Ekim ta­ri­hi tüm dün­ya­da “Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Günü” ola­rak kut­lan­mak­ta ve Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan her yıl be­lir­le­nen özel tema dâ­hi­lin­de far­kın­da­lık ça­lış­ma­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir. Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Günü 2022 yılı te­ma­sı “Her­kes İçin Ruh Sağ­lı­ğı ve İyilik Ha­li­ni Kü­re­sel Ön­ce­lik Ha­li­ne Ge­tir­mek” ola­rak be­lir­len­miş­tir. Dam­ga­lan­ma ve ay­rım­cı­lık ne yazık ki sos­yal içer­me ve doğru te­da­vi ve ba­kı­ma eri­şi­min önün­de­ki bir engel ol­ma­ya devam et­mek­te­dir. Her­ke­sin ih­ti­yaç duy­du­ğu ruh sağ­lı­ğı des­te­ği­ne eri­şe­bi­le­ce­ği ve insan hak­la­rı­nı kul­lan­mak için eşit fır­sa­ta sahip ol­du­ğu, her­ke­sin akıl sağ­lı­ğı­na değer ve­ri­len, des­tek­le­nen ve ko­ru­nan bir dünya oluş­tur­mak için çaba gös­te­ril­me­si ge­rek­mek­te­dir. Her bi­ri­mi­zin psi­ko­lo­jik sağ­lı­ğın ko­run­ma­sı, des­tek­len­me­si ve iyi­leş­ti­ril­me­si; ruh­sal has­ta­lı­ğı olan ki­şi­le­rin te­da­vi ve top­lum için­de ya­şa­ma hak­kı­nı en­gel­le­yen dam­ga­la­ma ve ay­rım­cı­lık­la mü­ca­de­le edil­me­si, psi­ko­lo­jik iyi­lik ha­li­nin des­tek­len­me­si için ya­pa­bi­le­ce­ği çok şey var. Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Günü ve­si­le­siy­le top­lum­da bu ko­nu­ya ve her bi­ri­mi­zin birey ola­rak bu ko­nu­da­ki gü­cü­mü­zün far­kı­na var­ma­sı­na dik­kat çe­kil­mek­te­dir de­nil­di.      Haber: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —