İlimizde “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” etkinlikleri düzenlendi

İli­miz­de “Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı” do­la­yı­sıy­la Mü­dür­lü­ğü­müz Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­kan­lı­ğın­ca stant­lar ku­ru­la­rak top­lum­da far­kın­da­lık oluş­tu­rul­ma­sı ama­cıy­la et­kin­lik­ler dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 18.09.2023 09:34:00 0
İlimizde “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” etkinlikleri düzenlendi

 Mü­dür­lü­ğü­müz­ce “ 3-9 Eylül Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı” et­kin­lik­le­ri çer­çe­ve­sin­de, Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen “Sağ­lık­la Ya­şa­yan Tür­ki­ye” te­ma­sı göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak halkı ay­dın­lat­mak ve yü­rü­tü­len ça­lış­ma­la­ra dik­kat çek­mek ama­cıy­la Rize Şimal AVM, Sağ­lık Komp­lek­si giriş ka­tın­da ve il­çe­ler­de stant­lar ku­ru­la­rak va­tan­daş­la­ra bil­gi­len­dir­me­ler ya­pıl­dı.
Stant­la­ra gelen va­tan­daş­la­ra; tan­si­yon öl­çü­mü ve şeker öl­çüm­le­ri ya­pı­la­rak bun­la­rın yanı sara, anne sü­tü­nün önemi, bro­şür­ler da­ğı­tı­mı, be­bek­lik ve ye­tiş­kin­lik dö­ne­mi aşı­la­rı gibi ko­ru­yu­cu sağ­lık hiz­met­le­ri ko­nu­la­rın­da bi­linç­len­dir­me­ler ya­pı­la­rak sağ­lık­lı yaşam alış­kan­lık­la­rı­nı teş­vik etmek amaç­lan­dı.
Ay­rı­ca Rize Şimal AVM de ku­ru­lan stant­ta ise Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan, “Ruh ve Beden Sağ­lı­ğı Bir Bü­tün­dür. Ru­hu­nu­za İyi Bakın” slo­ga­nıy­la va­tan­daş­la­rın o gün ki ruh hali so­ru­la­rak eğ­len­ce­li ak­ti­vi­te­ler­le, ruh ha­li­ni güç­len­dir­me­ye yö­ne­lik et­kin­lik­ler dü­zen­le­ne­rek bro­şür­ler da­ğı­tı­lıp va­tan­daş­la­ra bilgi ve­ril­di.
Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı kap­sa­mın­da far­kın­da­lık oluş­tur­mak için ça­lış­ma­lar ya­pıl­dı­ğı­nı söy­le­yen İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, “Mü­dür­lü­ğü­müz Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­kan­lı­ğı kap­sa­mın­da bi­rin­ci ba­sa­mak sağ­lık hiz­me­ti veren; Kan­ser Erken Teş­his, Ta­ra­ma Ve Eği­tim Mer­ke­zi (KETEM), Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi (ÇEKÜS), Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi, Tütün ve Ba­ğım­lı­lık Ya­pı­cı Mad­de­ler­le Mü­ca­de­le Bi­ri­mi, Sağ­lık­lı Hayat Mer­ke­zi (SHM) ve top­lum sağ­lı­ğı mer­ke­zi­miz­le be­ra­ber ili­mi­zin en ücra kö­şe­le­ri­ne kadar va­tan­daş­la­rı­mı­za sağ­lık hiz­me­ti sun­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz.” dedi. Bi­rin­ci ba­sa­mak sağ­lık hiz­met­le­rin­de en temel gö­re­vin has­ta­lık oluş­ma­dan ön­le­mek ve va­tan­daş­la­rın ka­li­te­li, sağ­lık­lı bir yaşam sür­me­le­ri­ni sağ­lan­ma­sı ol­du­ğu­na vurgu yapan Tepe, “ Bunun için de daha be­bek­lik ve ço­cuk­luk ça­ğın­da aşı­la­ma fa­ali­yet­le­ri ile baş­la­yan ko­ru­yu­cu sağ­lık hiz­met­le­ri­ni bir ömür boyu sür­dür­mek için İl ge­ne­lin­de bir­çok fa­ali­yet­ler yü­rü­tü­yo­ruz. İşte bu hafta ne­de­niy­le de hem va­tan­daş­la­rı­mız­da sağ­lık­lı ya­şa­mın öne­mi­ne dik­kat çek­mek hem de Mü­dür­lük ola­rak yü­rüt­tü­ğü­müz aşı­la­ma, yeni doğan ta­ra­ma­la­rı, kan­ser ta­ra­ma­la­rı, kro­nik has­ta­lık­lar ile mü­ca­de­le, vb. bir­çok fa­ali­yet­le­ri­miz hak­kın­da bil­gi­len­dir­me ça­lış­ma­la­rın­da bu­lu­nu­yo­ruz.” diye be­lir­te­rek, va­tan­daş­la­rın­da güzel ve sağ­lık­lı bir ömür ge­çi­re­bil­mek için başta kendi sağ­lık­la­rı­na önem ver­me­le­ri ge­rek­ti­ği­ni söy­le­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °