İlimizde 4 Yeni Turizm Noktası İçin İmar Planı Hazırlandı

İlimizde 4 Yeni Turizm Noktası İçin İmar Planı Hazırlandı

İli­miz­de, artan tu­rizm fa­ali­yet­le­ri­nin kar­şı­lan­ma­sı için mas­ter planı ha­zır­la­nan ili­miz­de­ki 4 yeni tu­rizm nok­ta­sı, ya­pı­lan top­lan­tıy­la ta­nı­tıl­dı.

İl Genel Mec­li­si Baş­kan­lı­ğı ve İl Özel İda­re­si ön­cü­lü­ğün­de 4 yıl önce baş­la­tı­lan ça­lış­ma kap­sa­mın­da yurt dı­şın­dan gelen firma, böl­ge­de tu­rizm fa­ali­ye­ti ger­çek­leş­ti­ri­le­bi­lecek alan­la­rı be­lir­le­di.
Alan­lar­da yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar­da yö­re­de ya­şa­yan in­san­lar­la gö­rü­şü­le­rek, 4 mev­sim ya­şa­nı­la­bi­lir­lik ve tu­rizm ko­lay­lık­la­rı göz­lem­len­di. Zemin etüt ça­lış­ma­la­rı­nın ar­dın­dan İkiz­de­re il­çe­si­ne bağlı Ovit Böl­ge­si'nin "Dört Mev­sim Zirve Ta­ti­li", Gü­ney­su il­çe­si­nin Han­dü­zü Yay­la­sı'nın "Dağ Yol­cu­lu­ğu", Ar­de­şen De­re­mez­ra Böl­ge­si'nin "Ge­le­nek­sel Köy" ve İkiz­de­re Çif­te­köp­rü Böl­ge­si'nin de "Sağ­lık Va­di­si" ola­rak mas­ter plan­la­rı ya­pıl­dı. Mas­ter plan­la­rı ha­zır­la­nan pro­je­le­rin ta­nı­tı­mı için kent­te­ki bir otel­de ta­nı­tım top­lan­tı­sı dü­zen­len­di. Vali Kemal Çeber, bu­ra­da ga­ze­te­ci­le­re, yayla ve doğa tu­riz­mi­nin Ko­vid-19 sal­gı­nıy­la be­ra­ber daha önem ka­zan­dı­ğı­nı söy­le­di. İnsan­la­rın do­ğa­ya, yay­la­la­ra, köy­le­re ve kır­sa­la dönme eği­lim­le­ri­nin art­tı­ğı­nı be­lir­ten Çeber, şöyle devam etti: "Rize ola­rak bu eği­lim­ler­den çok daha önce baş­la­dı­ğı­mız bir proje var. Yak­la­şık 4 yıl­dır devam eden Rize tu­rizm plan­la­rı­nı ha­zır­lı­yo­ruz. Çok önem­li ol­du­ğu­nu de­ğer­len­dir­di­ği­miz 4 lo­kas­yo­nun imar plan­la­rı­nı hep be­ra­ber gö­re­ce­ğiz. Gayet güzel oldu. İli­mi­zin ge­le­ce­ği­ni çayla be­ra­ber tu­rizm­de gö­rü­yo­ruz. Bunun için ça­lı­şı­yo­ruz. 
İle­ri­de tu­riz­min belki ça­yın­da önüne ge­çe­ce­ği­ni de­ğer­len­di­ri­yo­ruz." Çeber, işe baş­lar­ken en önem­li adı­mın plan­la­ma ol­du­ğu­na dik­ka­ti çe­ke­rek, "Çok iyi plan­lar ya­pa­rak işe baş­la­ma­mız lazım. Yoksa bugün eleş­tir­di­ği­miz, yan­lış de­di­ği­miz bir­çok ha­ta­ya bizim dedüş­me­miz söz ko­nu­su ola­bi­lir. Bunun için ça­lış­tık. Bütün yerel bi­le­şen­ler işin için­de oldu. Fik­ri­ni al­ma­mız ge­re­ken tüm yerel ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı bi­le­şen­ler pro­je­miz­de yer aldı. Bize göre güzel so­nuç­lar or­ta­ya çıktı." dedi. Çeber, bun­dan sonra bu plan­lar üze­rin­den tüm kamu ya­tı­rım­la­rı­nı yön­len­di­re­cek­le­ri­ni ifade ede­rek, "İli­mi­ze gelen özel ya­tı­rım­cı­la­ra da di­ye­ce­ğiz ki, 'İşte bizim mas­ter plan­la­rı­mız, tu­rizm plan­la­rı­mız. Bun­la­ra uygun ya­tı­rım yap­mak için var­sa­nız bu­yu­run. Hem bu­ra­da­ki do­ğa­yı ko­ru­mak hem de bu­ra­da­ki gü­zel­lik­le­ri kul­lan­mak an­la­mın­da bizim ana­ya­sa­mız bu plan­lar.' diye on­la­ra da ifade ede­ce­ğiz." diye ko­nuş­tu.
- "İli­mi­ze ya­tı­rım yap­mak is­te­yen fir­ma­la­ra pro­je­yi an­lat­mış ola­ca­ğız" İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı İbra­him Türüt ise ilk etap­ta 4 böl­ge­ye baş­lar­ken eş za­man­lı ola­rak ilin diğer nok­ta­la­rın­da da ça­lış­ma yü­rüt­tük­le­ri­ni an­la­ta­rak, şun­la­rı söy­le­di: "Ge­li­şi­gü­zel tu­rizm ol­ma­ma­sı adına dün­ya­nın en iyi fir­ma­la­rın­dan bi­riy­le ça­lış­ma fır­sa­tı bul­duk. Yakın za­man­da plana uygun ya­tı­rım­la­rın hayat bul­ma­sı adına alan­la­rı­mı­zı iş adam­la­rı­mı­za ta­nıt­mış ola­ca­ğız. İli­mi­ze ya­tı­rım yap­mak is­te­yen fir­ma­la­ra pro­je­yi an­lat­mış ola­ca­ğız. Bunun ha­ri­cin­de 11 böl­ge­de yü­rüt­tü­ğü­müz böl­ge­sel imar plan ça­lış­ma­mız var. İnşal­lah bun­lar hayat bul­duk­ça etap etap ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ğiz" dedi.     Haber Merkezi