İLİMİZDE AMATÖR TAKIMLARA MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERİLECEK

AK Parti Mil­let­ve­ki­li Eski Bakan Osman Aşkın Bak, Rize mil­let­ve­ki­li Mu­ham­met Avcı, Genç­lik ve Spor il mü­dü­rü, ASKF Baş­ka­nı Ali Çelik ve 110 spor ku­lü­bü, ant­re­nör­ler, spor­cu­lar ve aile­le­ri ka­tıl­dı.

Spor Haberleri 5.05.2023 13:46:00 0
İLİMİZDE AMATÖR TAKIMLARA MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERİLECEK

 Eski Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı­mız ve hem­şe­ri­miz Osman Aşkın Bak ken­di­si­nin de ama­tör­lük­ten ye­tiş­ti­ği­ni ifade ede­rek “Cum­hur­baş­ka­nı­mız takım kap­ta­nı­mız­dı, ama­tör spo­run ne ol­du­ğu­nu bi­li­rim, ba­kan­lı­ğım dö­ne­min­de ili­miz­de çok sa­yı­da eser ka­zan­dır­dık, Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın spor ko­nu­sun­da ciddi des­tek­le­ri­ni gör­dük, ken­di­si de spo­run için­den gel­di­ği için her ge­tir­di­ği­miz pro­je­yi des­tek­le­di” dedi.
 Rize Genç­lik Mer­ke­zi sa­lo­nun­da ter­tip edi­len Tesis ya­tı­rım­la­rı ve spor Ku­lüp­le­ri­ne des­tek prog­ra­mı­na AK Parti Mil­let­ve­ki­li Eski Bakan Osman Aşkın Bak, Rize mil­let­ve­ki­li Mu­ham­met Avcı, Genç­lik ve Spor il mü­dü­rü, ASKF Baş­ka­nı Ali Çelik ve 110 spor ku­lü­bü, ant­re­nör­ler, spor­cu­lar ve aile­le­ri ka­tıl­dı.
ŞAMPİYON­LA­RA KU­PA­LA­RI VERİLDİ
U16 ve U17 fut­bo­lun­da ili­mi­zi tem­sil eden Be­le­di­yes­por ku­lü­bü, Özel idare spor Ku­lü­bü ve il şam­pi­yo­nu olan Gü­ney­sus­por ku­lü­bü­ne ku­pa­la­rı ve­ril­di. Tö­ren­de ko­nu­şan AK Parti Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­met Avcı il ge­ne­lin­de önem­li spor sa­ha­la­rı yap­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek “ Fın­dık­lı il­çe­sin­de Genç­lik eği­tim mer­ke­zi yap­tık. Ya­tı­rım­la­rı yap­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Bu sa­ha­lar­dan olim­pi­yat şam­pi­yon­la­rı çı­ka­cak. Biz­ler­de des­tek ve­re­ce­ğiz” dedi.
“GENÇ­LE­RE ÖNEM VERİYORUZ”
AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­met Avcı parti ola­rak genç­le­re önem ver­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek “ Genç­le­ri­miz­den Cep te­le­fo­nu ve Bil­gi­sa­yar­lar­da KDV alın­ma­ya­ca­ğı gibi yarı fi­ya­tı­na bu tek­no­lo­jik ürün­le­ri ala­cak­lar, ay­rı­ca on­la­rın in­ter­net­le­ri ise be­da­va ola­cak. Cum­hur­baş­ka­nı­mız genç­li­ğe büyük önem ver­mek­te, on­la­ra gü­ve­ni­yo­ruz. Genç­le­ri­miz için Fi­nans mer­ke­zi oluş­tu­ru­la­cak ve bu­ra­ya 3200 per­so­nel alımı ya­pı­la­cak” dedi.
BAK” SPO­RUN İÇİNDEN GELDİM”
Eski Bakan Osman Aşkın Bak ise ama­tö­rün için­den gel­di­ği­ni be­lir­te­rek “ Ama­tö­rün her ye­rin­de görev aldım. Cum­hur­baş­ka­nı­mız takım kap­ta­nı­mız­dı. Bir­çok spor da­lın­da görev yap­tım. Ama­tö­rün so­run­la­rı­nı en iyi bilen bi­ri­yim. İli­miz­de her alan­da spor sa­ha­la­rı yap­tık, yap­ma­ya da devam edi­yo­ruz. Bizim genç­le­re hiz­met bor­cu­muz var” dedi.
“TARİHE DÖNÜŞ YA­PA­CA­ĞIZ”
Rize den çok sa­yı­da Av­ru­pa ve Dünya şam­pi­yo­nu çık­tı­ğı­nı be­lir­ten Bak “ Akif Pirim gibi spor­cu­lar bu il ye­tiş­tir­di. Artık önü­müz­de engel yok, Ka­no­da, Gü­reş­te, her alan­da spor te­sis­le­ri­miz ye­ter­li ve ili­miz­den Av­ru­pa, Dünya ve Olim­pi­yat şam­pi­yon­la­rı bek­li­yo­ruz” dedi.
"YIL­DIZ” AMA­TÖR İÇİN VARIZ”
Rize Genç­lik ve Spor il mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız ise Genç­lik spor il mü­dür­lü­ğü­nün genç­ler için var ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek “ Her zaman genç­le­ri­mi­zin ya­nın­da­yız.
Rize ta­ri­hin­de çok şam­pi­yon­lar çı­kar­dı, yine bunu ba­şa­ra­cak güç­te­dir” dedi.
ÇELİK” AMA­TÖR­LERİMİZ DES­TEK ALI­YOR”
Son bir­kaç yıl­dır Ama­tör spor ku­lüp­le­ri­ne des­tek al­dık­la­rı­nı be­lir­ten ASKF Baş­ka­nı Ali Çelik “ Osman Aşkın Bak ba­ka­nı­mız sa­ye­sin­de ama­tör­le­ri­mi­ze des­tek al­ma­ya baş­la­dık. 110 ku­lü­bü­mü­ze şu an 2 mil­yon 940 bin TL des­tek aldık ve bunu ku­lüp­le­ri­mi­ze ve­re­ce­ğiz, bunun ya­nın­da mal­ze­me des­te­ği aldık” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
      

  Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °