İlimizde Balıkçılar “Vira Bismillah” dedi

2023-2024 Su Ürün­le­ri Av Se­zo­nu açı­lış tö­re­ni Pazar Ki­raz­lık Ba­lık­çı Ba­rı­na­ğı'nda ger­çek­leş­ti­ril­di.

Yerel Haberler 6.09.2023 09:40:00 0
İlimizde Balıkçılar “Vira Bismillah” dedi

 De­niz­le­ri­miz­de 15 Nisan iti­ba­riy­le baş­la­yan av ya­sa­ğı sona erdi. Tek­ne­le­ri­ne bakım yapan ve ağ­la­rı­nı ona­ran ba­lık­çı­lar 1 Eylül iti­ba­riy­le sona eren av ya­sa­ğı ile bir­lik­te "Vira Bis­mil­lah" dedi. Pazar Ki­raz­lık Ba­lık­çı Ba­rı­na­ğı'nda dü­zen­le­nen Ba­lık­çı­lık Av Se­zo­nu Açı­lış Tö­re­ni­ne; Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş, Rize Mil­let­ve­ki­li Harun Mer­toğ­lu, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Nebi Gümüş, Pazar Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Akın, Pazar Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Basa, Em­ni­yet Mü­dü­rü Murat Tü­re­sin, Tarım ve Orman İl Mü­dü­rü Murat Genç, kurum mü­dür­le­ri, STK Tem­sil­ci­le­ri, gemi sa­hip­le­ri ve tay­fa­lar ka­tıl­dı.
Saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı ile baş­la­yan açı­lış tö­re­ni horon gös­te­ri­si ve pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rıy­la devam etti.
Tö­ren­de ko­nu­şan Vali Bay­daş, “Şeh­ri­miz için çay ne kadar kıy­met­li ve st­ra­te­jik bir ürün­se ba­lık­çı­lık da ha­ya­tı­mı­zı et­ki­le­yen kıy­met­li bir ürün­dür. Hem av­cı­lık yo­luy­la hem de üre­tim yo­luy­la elde edi­len bir ba­lık­çı­lı­ğı­mız var. Ba­lık­çı­lı­ğı­mı­zın daha fazla ol­ma­sı­nı hem ili­mi­zin hem de ül­ke­mi­zin eko­no­mi­si­ne daha fazla kat­kı­da bu­lun­ma­sı te­men­ni­si ile se­zo­nu açmış ola­ca­ğız. Bizim açı­mız­dan bir sezon açı­lı­şı ama bu­ra­da bu­lu­nan kıy­met­li ba­lık­çı­la­rı­mız açı­sın­dan rı­zık­la­rı­nı temin et­tik­le­ri se­zo­nun mesai baş­lan­gı­cı. Onlar için sı­kın­tı­sız, ka­za­sız, be­la­sız, bol ve be­re­ket­li bir sezon di­li­yo­rum. Kür­sü­ye çık­ma­dan be­le­di­ye baş­ka­nı­mız­la da ara­mız­da ko­nuş­tuk; bunu sa­de­ce bu­ra­da bir sezon açı­lı­şı ola­rak değil; belki yıl için­de uygun bir va­kit­te otu­rup bu­ra­da me­se­le­le­rin de tar­tı­şı­la­ca­ğı, ih­ti­yaç­la­rın ne ol­du­ğu, ba­lık­çı­lı­ğın hem ti­ca­re­ti­ni hem de av­lan­ma­sı­nı yapan ar­ka­daş­la­rı­mı­zın hangi so­run­lar­la kar­şı­laş­tı­ğı, bizim ida­re­ci­ler ola­rak nasıl çö­züm­ler üret­me­miz ge­rek­ti­ği­ni tar­tı­şa­ca­ğı­mız bir top­lan­tı­nın veya ça­lış­ma­nın da sö­zü­nü bu­ra­dan ver­miş ola­lım. Rab­bim ha­yır­lı ve be­re­ket­li ka­zanç­lar nasip etsin. İnşal­lah be­re­ket ve bol­luk­la hem aile­le­ri­ne hem de ül­ke­mi­zin eko­no­mi­si­ne kat­kı­da bu­lun­sun­lar. Vira Bis­mil­lah” dedi.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan pro­to­kol üye­le­ri ta­ra­fın­dan se­zo­nun açı­lı­şı­nı kut­la­ma adına pasta ke­sil­di. Ar­dın­da havai fişek ve me­şa­le­ler eş­li­ğin­de ba­lık­çı tek­ne­le­ri de­ni­ze açıl­dı.      Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °