İLİMİZDE, “BİR DAMLA HAYAT SU KUYUSU” PROJESİ DEVAM EDİYOR

İLİMİZDE, “BİR DAMLA HAYAT SU KUYUSU” PROJESİ DEVAM EDİYOR

Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı Rize Şu­be­si, Batı Af­ri­ka ül­ke­si Bur­ki­na Faso’da ve Güney Asya ül­ke­si Af­ga­nis­tan’da birer su ku­yu­su aça­rak bölge hal­kı­nı temiz suyla bu­luş­tur­du.

    Kır­sal böl­ge­ler­de ya­şa­yan­la­rın temiz su kay­nak­la­rı­na ula­şa­bil­mek için ki­lo­met­re­ler­ce yol kat et­ti­ği Bur­ki­na Faso ve Af­ga­nis­tan’da, in­san­la­rı temiz suya ka­vuş­tur­mak ve Ra­ma­zan gıda ko­li­si yar­dı­mın­da bu­lun­mak ama­cıy­la o ül­ke­le­re giden Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı ekip­le­ri, ku­yu­la­rın açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­di.
    Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı Rize Şu­be­si Baş­ka­nı İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, Di­ya­net Haber’e yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Bir damla suya has­ret in­san­la­rın yü­zü­nü gül­dür­mek ve ku­rak­lık ya­şa­nan böl­ge­ler­de­ki in­san­la­rın temiz su ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­mak mak­sa­dıy­la Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı ta­ra­fın­dan ha­ya­ta ge­çi­ri­len 'Bir Damla Hayat Su Ku­yu­su' pro­je­si­ne Rize ola­rak des­te­ği­miz devam edi­yor. 
    TDV Rize il ve ilçe şu­be­le­ri ola­rak 2019 yı­lın­da Mo­ri­tan­ya’da 11, takip eden yıl­lar­da Zim­bab­ve’de 2, Togo’da 1, Tan­zan­ya’da 1 su ku­yu­su açtık.
    Son ola­rak ta için­de bu­lun­du­ğu­muz Ra­ma­zan ayın­da Bur­ki­no Faso ve Af­ga­nis­tan’da birer olmak üzere top­lam­da 17 adet su ku­yu­su açtık.
    18. su ku­yu­su için ça­lış­ma­la­rı­mız devam et­mek­te olup, uygun gö­rü­len bir ül­ke­de ku­yu­mu­zu aç­ma­yı plan­lı­yo­ruz.
    Hal­kı­mı­zın te­vec­cü­hü­nün yoğun ol­du­ğu bu iyi­lik ha­re­ke­ti­ne des­tek ver­me­ye devam ede­ce­ğiz.” dedi.
    Müftü Çak­mak­çı, “Hal­kı­mı­zın Vak­fı­mı­zın ça­lış­ma­la­rı­na des­te­ği her geçen gün ar­ta­rak devam edi­yor. İnsan­la­rın aç ve susuz kal­ma­ma­sı için el­le­rin­den gelen gay­re­ti gös­te­ri­yor­lar. Bu an­lam­da ha­yır­se­ver Rize hal­kı­nı an­lam­lı des­tek­le­rin­den do­la­yı teb­rik edi­yo­rum. Ku­rak­lık­la mü­ca­de­le eden in­san­la­rın suya ka­vuş­ma­sı­na ve­si­le olan ve Vak­fı­mı­zın bütün fa­ali­yet­le­ri­ne gö­nül­den des­tek veren tüm hal­kı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum.” diye ko­nuş­tu.
          

Haber Merkezi