İlimizde, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ko­or­di­nas­yo­nun­da Çocuk ve Ergen Ruh Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Top­lan­tı­sı dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 8.03.2022 14:29:00 0
İlimizde, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­de ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­da ili­miz­de ço­cuk­la­ra yö­ne­lik su­nu­lan ruh sağ­lı­ğı hiz­met­le­ri­nin de­ğer­len­di­ril­me­si, pay­laş kurum ve ku­ru­luş­lar ara­sın­da­ki ko­or­di­nas­yon ve iş bir­li­ği­nin güç­len­di­ril­me­si, ço­cuk­la­rın ve aile­le­ri­nin su­nu­lan ruh sağ­lı­ğı hiz­met­le­ri­ne eri­şi­mi­nin ko­lay­laş­tı­rıl­ma­sı amaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da ya­pı­la­bi­lecek ça­lış­ma­lar hak­kın­da de­ğer­len­di­ril­me­ler­de bu­lu­nul­muş ve Çocuk Ko­or­di­nas­yon İl Ku­ru­lun­da gö­rü­şül­mek üzere bir­ta­kım tav­si­ye ka­rar­lar­da uz­la­şıl­mış­tır.

Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Mus­ta­fa Tepe baş­kan­lı­ğın­da ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­ya Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si Çocuk ve Ergen Ruh Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Kli­nik Şefi Dr. Öğ­re­tim Üyesi Yük­sel Sü­mey­ra Na­ra­lan, Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op. Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu, Ruh Sağ­lı­ğı Birim Uz­ma­nı Salih Yıl­dı­rım, Rize De­ne­tim­li Ser­best­lik Mü­dü­rü Meh­tap Eken Cen­giz ile öğ­ret­men ola­rak görev yapan Meh­met Emin Akan, Rize Reh­ber­lik ve Araş­tır­ma Mer­ke­zi Mü­dü­rü Cem Tun­cay Şa­hin­ka­ya, Rize Adli Des­tek ve Mağ­dur Hiz­met­le­ri Mü­dü­rü Bilal Çalış, Rize Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğün­de gö­rev­li Çocuk Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu yü­rü­tü­cü­sü İlknur De­mir­taş, Rize Ye­şi­lay Da­nış­man­lık Mer­ke­zin­de gö­rev­li sos­yal hiz­met uz­ma­nı Derya Albaş ka­tıl­dı.
    Top­lan­tı­ya baş­kan­lık yapan Tepe “İli­mi­ze yeni ata­nan çocuk psi­ki­yat­ri he­ki­mi­miz ile be­ra­ber bu alan­da hiz­met veren uzman sa­yı­mı­zın üçe yük­sel­di. Çocuk ve ergen ruh sağ­lı­ğı hiz­met­le­ri ili­miz açı­sın­dan büyük önem ta­şı­mak­ta­dır. İli­miz­de bu alan­da ko­ru­yu­cu ve ön­le­yi­ci hiz­met­le­rin yanı sıra artık te­da­vi hiz­met­le­ri­nin de büyük bir ivme ka­za­na­rak iler­le­ye­ce­ği­ni gö­rü­yo­ruz.
    Çocuk ruh sağ­lı­ğı alanı pay­laş ku­rum­lar­ca bir bütün ha­lin­de ça­lış­ma­lar ger­çek­leş­ti­ri­lecek bir alan. Bu alan­da hiz­met veren per­so­nel­le­ri­miz bir­bir­le­riy­le temas ha­lin­de, par­mak ucu ile değil, yü­rek­ten ça­ba­la­ya­rak hiz­met sun­ma­lı­dır. İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ola­rak ku­rum­lar arası eş gü­dü­mü sağ­la­ya­rak bu işin lo­ko­mo­tif kıs­mın­da ola­ca­ğı­mı­zı ifade etmek is­te­rim. Kendi ek­sik­le­ri­mi­zi de ta­mam­la­ya­rak bu alan­da şeh­ri­mi­zin par­la­yan bir yıl­dız ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz.”
    Tepe “ Mü­dür­lü­ğü­müz ko­or­di­nas­yo­nun­da ve Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si des­te­ği ile çocuk sağ­lı­ğı ve has­ta­lık­la­rı uz­man­la­rı­mız ile çocuk ve ergen ruh sağ­lı­ğı ve has­ta­lık­la­rı uz­man­la­rın­ca aile­le­re yö­ne­lik ko­ru­yu­cu ve ön­le­yi­ci beden ve ruh sağ­lı­ğı ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da se­mi­ner dü­zen­le­me­yi plan­lı­yo­ruz.
    Ay­rı­ca bi­rin­ci ba­sa­mak­ta ruh sağ­lı­ğı hiz­met­le­ri­nin daha iş­lev­sel bir hale ge­le­bil­me­si için aile sağ­lı­ğı ele­man­la­rı­na hiz­met içi eği­tim­ler dü­zen­le­ye­ce­ğiz, bun­la­rın yanı sıra Rize Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğü Çocuk Ev­le­ri Ko­or­di­nas­yon Mer­ke­zin­de gö­rev­li per­so­nel­le­re çocuk ve ergen ruh sağ­lı­ğı eği­tim­le­ri ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Çocuk ve ergen ruh sağ­lı­ğı ve has­ta­lık­la­rı po­lik­li­ni­ği­ne baş­vu­ran ço­cuk­la­rı­mı­zın ge­rek­li te­da­vi ve eği­tim hiz­met­le­ri­ne ula­şa­bil­me­si için sağ­lık te­sis­le­ri­miz­de­ki gö­rev­li psi­ko­log­la­rın daha gü­ve­ni­lir ve gün­cel zekâ test­le­ri eği­tim ve ser­ti­fi­ka prog­ram­la­rı­na ka­tı­lım­la­rı­nı sağ­la­ya­ca­ğız.
    Madde ba­ğım­lı­lı­ğı te­da­vi­si gören ço­cuk­la­rı­mı­zın te­da­vi sü­re­cin­de ço­cuk­la­rın re­ha­bi­li­tas­yo­nu sağ­lan­ma­sı ama­cıy­la Ye­şi­lay Da­nış­man­lık Mer­ke­zin­de gö­rev­li uzman per­so­nel­ler ile ko­or­di­nas­yon oluş­tu­ru­la­rak ço­cuk­lar­la mo­ti­vas­yo­nal gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­ti­ril­me­si­ni ve sos­yal be­ce­ri­ler ka­zan­ma­la­rı­nı he­def­li­yor ay­rı­ca ili­miz­de ço­cuk­la­ra yö­ne­lik hiz­met sunan tüm kamu ku­rum­la­rı ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın ön­cü­lü­ğün­de ço­cuk­la­rı­mı­zın ge­rek­li sos­yal des­tek me­ka­niz­ma­la­rı­nın eri­şi­mi­ni ko­lay­laş­tır­ma­yı ve boş za­man­la­rı­nı de­ğer­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı­na ka­tıl­ma­la­rı­nı ar­zu­lu­yo­ruz. Bizim için her ço­cu­ğu­muz bi­ri­cik­tir, on­la­rın ha­yal­le­ri­ne ve ha­yat­la­rı­na olum­lu yönde bir des­tek sağ­la­mak bizi onur­lan­dı­rır.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.

 

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °