İlimizde denize girilebilecek alanlar güncellendi!

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı Halk Sağ­lı­ğı Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan birey ve top­lum sağ­lı­ğı­nın ko­run­ma­sı ama­cıy­la ge­liş­tir­di­ği Yüzme Takip Sis­te­mi ile Rize’de 15 pla­jın suyu ta­ki­be alın­dı.

Yerel Haberler 8.09.2023 09:30:00 0
İlimizde denize girilebilecek alanlar güncellendi!

 Rize’de de­ni­ze gi­ri­le­bi­lecek yer­le­re ait yüzme ana­liz so­nuç­la­rı­nın Sağ­lık Ba­kan­lı­ğın­ca ha­zır­la­nan ve aktif ola­rak kul­la­nı­lan http://​yuzme.​sag­lik.​gov.​tr ad­re­sin­den halka du­yu­rul­mak­ta, oto­ma­tik ola­rak iz­len­mek­te ve de­ğer­len­di­ril­me ya­pı­la­bil­mek­te­dir.
Rize Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü­müz ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen tak­vi­me göre 2023 yılı yüzme se­zo­nu bo­yun­ca yüzme alan­la­rın­dan 15 günde bir su nu­mu­ne­le­ri alın­mak­ta ve Rize Halk Sağ­lı­ğı La­bo­ra­tu­var­la­rın­da bak­te­ri­yo­lo­jik ana­liz­le­ri yap­tı­rıl­mak­ta­dır. Rize’de 15 pla­jın su­yu­nu takip eden sis­te­min tüm nok­ta­lar­da su se­vi­ye­si­ni mü­kem­mel ve iyi ola­rak ni­te­len­dir­mek­te­dir. Yüzme Suyu Takip Sis­te­min­den yüzme alan­la­rı­nın; yüzme suyu ana­liz so­nuç­la­rı­na, suyun ka­li­te­si­ne, yüzme ala­nı­nın sahip ol­du­ğu im­kân­la­ra, yüzme ala­nı­na ait fo­toğ­raf­la­ra, yüzme ala­nı­na ula­şım gü­zer­gâ­hı­na ve yüzme ala­nı­na en yakın sağ­lık ku­ru­lu­şu­na vb. gün­cel ve­ri­le­re, va­tan­daş­lar eri­şe­bi­lir­ler.
Halk sağ­lı­ğı­nın ko­run­ma­sı ama­cıy­la ili­mi­zin ve tüm Tür­ki­ye’nin yüzme alan­la­rı­na ait iz­le­me so­nuç­la­rı http://yuzme.sag­lik.gov.tr web ad­re­sin­den va­tan­daş­la­rı­mız­ca da takip edi­le­bi­le­cek­tir.
Rize ge­ne­lin­de de­ni­ze gi­ri­le­bi­lecek yer­ler;
1. Fın­dık­lı Kı­yı­cık Aile Plajı
2.Fın­dık­lı Aksu Mah. Liman Ba­tı­sı Plajı
3 Fın­dık­lı Mer­kez Buket Aile Plajı
4.Fın­dık­lı Viçe Aile Plajı
5.Ar­de­şen Ka­ra­oğ­lu Plajı
6.Ar­de­şen Işık­lı Ye­ni­ay Aile Plajı
7.Ar­de­şen Bel. Barış Mah. Bayan Plajı
8.Pazar Ha­mi­di­ye Plajı
9.Ça­ye­li Halk Plajı
10.Ça­ye­li Li­man­köy Aile Plajı
11.Ça­ye­li Sak­lı­bah­çe Plajı
12.Mer­kez Rize Bel. Ali­pa­şa Plajı
13.Me­re­kez Rize Bel. Sos­yal Te­sis­le­ri Ali­pa­şa Bayan Plajı
14.İyi­de­re Sa­ray­köy Plajı
15.İyi­de­re Ya­lı­köy Kal­ka­van­lar Aile Plajı
       Haber: Rize İSM


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °