İlimizde "Dijital Obeziteden Dijital Diyete" Projesi Tanıtıldı

Rize Va­li­li­ği ön­cü­lü­ğün­de İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğün­ce baş­la­tı­lan, "Di­ji­tal Obe­zi­te­den Di­ji­tal Di­ye­te" pro­je­si hal­kı­mı­za ta­nı­tıl­dı.

Güncel Haberler 13.09.2022 14:57:00 0
İlimizde

    Vali Kemal Çeber, Kur­tu­luş İlko­ku­lu'nda yapılan top­lan­tı­da, en önem­li so­run­lar­dan bi­ri­nin de di­ji­tal ba­ğım­lı­lık ol­du­ğu­nu dile getirdi.
    Pro­je­yi önem­se­di­ği­ni ifade eden Çeber, "Hemen her or­tam­da artık ço­cuk­la­rı­mı­zın, er­gen­le­ri­mi­zin hatta ken­di­mi­zin aşırı bir akıl­lı te­le­fon, tab­let, bil­gi­sa­yar ve oyun kon­sol­la­rı gibi ba­ğım­lı­lı­ğı­mız ol­du­ğun­dan bah­se­di­yo­ruz.
    Genç­le­ri­mi­zin bir araya gel­dik­le­rin­de bir­bir­le­riy­le soh­bet etmek ye­ri­ne te­le­fon­la­rıy­la haşır neşir ol­du­ğu­nu ko­nu­şu­yo­ruz." ifade etti.
    Çeber, sa­de­ce bilim in­san­la­rı­nın, dok­tor­la­rın değil, her­ke­sin bunun bir prob­lem ol­du­ğu­nu dü­şün­dü­ğü­nü ve kabul et­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, "Bu dün­ya­dan ka­ça­ma­yız.
    Mo­dern dün­ya­nın ge­rek­li­li­ği ola­rak di­ji­tal ma­ter­yal­le­ri en iyi ve efek­tif şe­kil­de kul­lan­ma­lı­yız.
    Ama denge bu­ra­da çok önem­li.
    O den­ge­nin kaç­tı­ğı bi­rey­ler, genç­ler ve or­tam­lar için di­ji­tal obe­zi­te­den, di­ji­tal di­ye­te gir­me­miz lazım ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­ruz." şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Proje ile di­ji­tal dün­ya­dan, ger­çek dün­ya­ya dik­kat­le­ri çek­me­yi amaç­la­dık­la­rı­nın dik­kat çeken Çeber, şun­la­rı söy­le­di:
    "Bu pro­jey­le, öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin günün çoğu za­ma­nı­nı ge­çir­di­ği okul­la­rın ko­ri­dor ve bah­çe­le­rin­de on­la­rı ha­re­ke­te ge­çi­recek ve kül­tü­rü­mü­zün ge­le­nek­sel oyun­la­rı­nı unut­tur­ma­yıp, dik­kat­le­ri­ni çe­kecek oyun alan­la­rı oluş­tur­ma­yı he­def­li­yo­ruz.
    Çünkü bi­lin­di­ği üzere oyun bir ço­cu­ğun sağ­lık­lı şe­kil­de ge­li­şi­mi için en et­ki­li araç­lar­dan­dır.
    Bunun için mer­kez ilçe dahil 12 il­çe­miz­de 90 oku­lu­muz­da 20 ayrı oyun for­ma­tı ile 300'e yakın oyun uy­gu­la­ma­sı ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz."
    Çeber, ce­vi­zin iki ya­nın­dan açı­lan de­lik­ler­den mil ge­çi­ri­le­rek ve ucuna ip bağ­la­na­rak ya­pı­lan "ça­ğa­ta­ra" adı ve­ri­len oyun­ca­ğı gös­te­re­rek, "Benim de üç aydır kul­lan­dı­ğım bir oyun­cak. Ma­sam­da du­ru­yor, mola za­man­la­rım­da akıl­lı te­le­fon ye­ri­ne bu­nun­la uğ­raş­tı­ğım zaman ra­hat­lı­yo­rum" dedi.
    Proje kap­sa­mın­da oku­lun bah­çe­sin­de oluş­tu­ru­lan oyun ala­nı­nı in­ce­le­yen Çeber, ço­cuk­lar­la bir süre bu alanı bo­ya­dı.
    Top­lan­tı­ya, İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen, İzmir De­mok­ra­si Üni­ver­si­te­si Sağ­lık Bi­lim­le­ri Ens­ti­tü­sü Mü­dü­rü ve Spor Bi­lim­le­ri Bölüm Baş­ka­nı Prof. Dr. Fatma Çelik Ka­ya­pı­nar, Bur­dur Meh­met Akif Ersoy Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Kenan Demir, Düzce Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Sü­ley­man Gök­soy, İzmir De­mok­ra­si Üni­ver­si­te­si Eği­tim Fa­kül­te­si Dekan Yar­dım­cı­sı Doç. Dr. Beh­sat Savaş ve öğ­ret­men­ler iş­ti­rak etti.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °