İlimizde doktor eksikliği had safhaya ulaştı

dok­tor ek­sik­li­ği ya­şa­yan Dev­let Has­ta­ne­le­ri sağ­lık oca­ğı­nı arat­maz­ken dok­tor ek­sik­li­ği ya­şa­yan has­ta­ne­ler ne­de­niy­le Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si yo­ğun­luk had saf­ha­ya ulaş­tı.

Yerel Haberler 16.08.2022 09:29:00 0
İlimizde doktor eksikliği had safhaya ulaştı

    Rize Mer­ke­ze bağlı Gün­doğ­du Ma­hal­le­sin­de deniz dol­gu­su üze­rin­de Şehir Has­ta­ne­si in­şa­at alanı için dolgu ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor. Rize Şehir Has­ta­ne­si­nin ta­mam­la­na­rak hiz­me­te gi­re­ce­ği zaman ise Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rize Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si ka­pa­tı­la­rak bu­ra­ya ta­şı­na­cak. Bina ola­rak fi­zi­ki ye­ter­siz­lik­le­ri olan Rize Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si, şeh­ri­miz­de­ki Dev­let Has­ta­ne­le­rin­de­ki dok­tor ek­sik­li­ği se­be­biy­le de hasta yo­ğun­lu­ğu yü­kü­nü de çe­ki­yor.
İLİMİZDE PLASTİK CER­RAH YOK. DEV­LET HAS­TA­NESİ Mİ SAĞ­LIK OCAĞI MI?
    İl ge­ne­lin­de plas­tik cer­ra­hın bu­lun­ma­dı­ğı ili­miz­de, yeni has­ta­ne ya­pıl­ma proje ve ka­mu­laş­tır­ma ça­lış­ma­la­rı süren il­çe­miz­de 50 ya­tak­lı İsha­koğ­lu Ça­ye­li Dev­let Has­ta­ne­si ise 4 branş dok­to­ru ile adeta sağ­lık oca­ğı­na dö­nüş­müş du­rum­da. MR, to­mog­ra­fi gibi hiz­met­le­rin ve­ril­me­di­ği has­ta­ne­de çocuk has­ta­lık­la­rı, diş, da­hi­li­ye ve üro­lo­ji branş­la­rı dı­şın­da da sağ­lık hiz­me­ti ve­ril­mi­yor. Pazar Kaç­kar Dev­let Has­ta­ne­si de Ça­ye­li İsha­koğ­lu Dev­let Has­ta­ne­sin­den aşağı kalır yanı yok. Bir­çok branş­ta dok­tor ek­sik­li­ği olan Ça­ye­li ve 
Pazar'da 2 has­ta­ne­nin ver­me­si ge­re­ken sağ­lık hiz­me­ti­ni ve­re­mez du­ru­ma gel­me­si so­nu­cu ili­mi­zin doğu il­çe­le­ri ve Art­vin’den gelen has­ta­lar Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si­ne gi­di­yor.
RİZE DEV­LET HAS­TA­NESİNDE DE DOK­TOR YOK
    İlimiz ge­ne­lin­de sağ­lık hiz­me­ti sunan Rize Dev­let Has­ta­ne­si’nde de ben­zer so­run­lar ya­şa­nır­ken has­ta­ne­de çocuk cer­ra­hi ve cil­di­ye dok­to­ru bu­lun­ma­mak­ta. Kar­di­yo­lo­ji, psi­ki­yat­ri, da­hi­li­ye ve üro­lo­ji branş­la­rın­da ise dok­tor ek­sik­le­ri­nin bu­lun­ma­sı se­be­biy­le va­tan­daş­lar bu­ra­da sağ­lık hiz­met­le­rin­den fay­da­la­na­mı­yor.
EĞİTİM ARAŞ­TIR­MA­DA GÜN­LÜK 5 BİN POLİKLİNİK
    İlimiz ge­ne­lin­de ya­şa­nan dok­tor ek­sik­lik­le­ri se­be­biy­le de va­tan­daş­lar gün­ler­ce ran­de­vu oluş­tu­ra­bil­me­nin sı­kın­tı­sı­nı ya­şar­ken bazı po­lik­li­nik­ler­de ise bir dok­tor 100’den fazla has­ta­ya hiz­met ver­me­ye devam edi­yor. İli­mi­zin sağ­lık hiz­me­ti yü­kü­nü çeken Rize Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si gün­lük 5000 po­lik­li­nik hiz­me­ti ver­me­ye devam edi­yor.
    Öte yan­dan şeh­ri­miz­de zaman zaman tıbbi on­ko­log ek­sik­li­ği ya­şa­nan Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si Doğuş Çay Ha­ce­re Ka­ra­kan On­ko­lo­ji Mer­ke­zi 2. Tıbbi On­ko­log ile sağ­lık hiz­me­ti ver­me­ye devam edi­yor.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °