Tarih: 16.12.2022 11:33

İlimizde, Gençlerin Ruh Sağlığı Ve Psikolojik Dayanıklılığı İçin Eğitim Seferberliği

Facebook Twitter Linked-in

 Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ile Rize Genç­lik ve Spor Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­nas­yo­nun­da Kredi ve Yurt­lar Ku­ru­mu (KYK) yurt­la­rın­da­ki üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri­nin ruh­sal iyi­lik ha­li­ni güç­len­dir­me­ye yö­ne­lik eği­tim­ler dü­zen­len­di.
Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de eği­tim gör­mek ama­cıy­la ili­mi­ze gelen öğ­ren­ci­le­rin ruh­sal iyi­lik ha­li­ni güç­len­dir­me­si ama­cıy­la yak­la­şık üç aydır devam eden eği­tim prog­ra­mı­nın son eği­ti­mi Rize Ten­zi­le Er­do­ğan KYK yur­dun­da ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim­le sona erdi.
İli­mi­ze yeni eği­tim öğ­re­tim se­zo­nun­da gelen üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri­nin ruh sağ­lı­ğı­nın ko­run­ma­sı ve psi­ko­lo­jik da­ya­nık­lı­lı­ğı­nın ar­tı­rıl­ma­sı için Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ruh Sağ­lı­ğı bi­ri­min­de gö­rev­li Psi­ko­log Va­hi­de Uzun ta­ra­fın­dan eği­ti­ci, kül­tü­rel, sa­nat­sal, sos­yal ve spor­tif fa­ali­yet­ler hak­kın­da far­kın­da­lık ka­zan­ma­la­rı­nı sağ­la­mak, kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rı, sivil top­lum ör­güt­le­ri ve der­nek­le­rin fa­ali­yet alan­la­rı hak­kın­da bil­gi­len­di­ril­mek, ili­mi­ze özgü ge­le­nek­sel el sa­nat­la­rı­na merak uyan­dır­mak amaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da Kredi ve Yurt­lar Ku­ru­mun­da (KYK) kalan öğ­ren­ci­le­re eği­tim­ler ve­re­rek Rize’ye yeni gelen genç­le­rin ruh­sal iyi­lik ha­li­ni güç­len­dir­mek ve adap­tas­yon sü­re­cin­de ya­şa­nan zor­luk­la­rın önüne ge­çil­me­si amaç­lan­mış­tır.
Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, ko­nuy­la il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “ Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin 2022-2023 aka­de­mik tak­vi­mi­ne baş­la­ma­sıy­la be­ra­ber özel­lik­le üni­ver­si­te­ye yeni kayıt yap­tı­ran öğ­ren­ci­le­rin bu güzel şeh­ri­mi­ze, okula ve sos­yal ha­ya­ta uyum­la­rı­nı art­tır­mak ama­cıy­la tüm Kredi Yurt­lar Ku­ru­mu­na (KYK) bağlı yurt­lar­da ruh­sal iyi­lik hal­le­ri­ni art­tır­ma­ya yö­ne­lik eği­tim­ler dü­zen­le­dik.” ifa­de­le­rin­de bu­lun­du.
Tepe, “ Genç­le­ri­mi­ze psi­ko­lo­jik da­ya­nık­lı­lık için gün­de­lik ha­yat­la­rın­da uy­gu­la­ya­bi­le­cek­le­ri pra­tik uy­gu­la­ma­la­ra yer ver­dik. Genç­le­ri­mi­zin gerek ken­diy­le baş ba­şay­ken ge­rek­se de ar­ka­daş­la­rıy­la bir­lik­te ge­çir­dik­le­ri zaman di­lim­le­rin­de bir­bir­le­ri­ni ko­ru­ma­ya ve psi­ko­lo­jik des­tek almak ama­cıy­la uz­man­la­rı­mı­za yön­len­dir­me­ye teş­vik etmek için far­kın­da­lık uyan­dır­ma­ya ça­lış­tık. İli­mi­ze gelen her genç bizim göz be­be­ği­miz, on­la­rı adeta kendi ev­le­rin­de his­set­ti­re­bil­mek için eği­tim prog­ram­la­rı ve far­kın­da­lık ça­lış­ma­la­rı­na büyük önem ve­re­ce­ği­mi­zi be­lirt­mek is­te­rim.” şek­lin­de ko­nuş­tu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —