İLİMİZDE "HAYDİ UŞAKLAR SAHAYA" TURNUVASINA GÖRKEMLİ TÖREN

ka­tı­lım bel­ge­si ve ku­pa­la­rı, Genç­lik ve Spor eski Ba­ka­nı Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın BAK’ın ka­tı­lı­mıy­la gör­kem­li bir tö­ren­le tak­tim edil­di.

Spor Haberleri 6.07.2022 10:09:00 0
İLİMİZDE

    Rize ASKF Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan Ha­zi­ran ayın­da dü­zen­le­nen “ Haydi Uşak­lar Sa­ha­ya” fut­bol tur­nu­va­sı ta­mam­la­na­rak, tur­nu­va­ya ka­tı­lan kulüp ve spor­cu­la­ra ka­tı­lım bel­ge­si ve ku­pa­la­rı, Genç­lik ve Spor eski Ba­ka­nı Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın BAK’ın ka­tı­lı­mıy­la gör­kem­li bir tö­ren­le tak­tim edil­di.
    Rize Şenol Birol Spor komp­lek­sin­de dü­zen­le­nen tö­re­ne, Genç­lik ve Spor eski Ba­ka­nı Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, Gü­ney­su Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rıfat Özer, Çay­kur Ri­zes­por Ku­lü­be Baş­ka­nı İbra­him Tur­gut, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak’ın Da­nış­ma­nı Hamza Kah­ra­man­türk, Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız, Rize ASKF Baş­ka­nı Ali Çelik, çok sa­yı­da Tek­nik adam­la­rı, Spor Ku­lüp­le­ri­nin Yö­ne­ti­ci­le­ri, yüz­ler­ce spor­cu, Ant­re­nör­ler ve Rize’de görev yapan spor oto­ri­te­le­ri, spor­cu aile­le­riy­le bir­lik­te, yaz spor­la­rı­na ka­tı­lan ço­cuk­lar ka­tıl­dı.
    Rize ASKF Baş­ka­nı Ali Çelik tören ön­ce­sin­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da “ Pan­de­mi ne­de­niy­le et­kin­lik­le­ri­mi­ze tüm il ge­ne­lin­de ol­du­ğu gibi biz­ler­de mec­bu­ri­yet­ten iki yıl ara ver­miş­tik.
    Pan­de­mi son­ra­sın­da ilk et­kin­li­ği­miz ve bu et­kin­lik­le­ri­mi­ze devam ede­ce­ğiz. 11-12 Yaş fut­bol tur­nu­va­mı­za 33 takım, 600 e yakın spor­cu ka­tıl­dı, top­lam­da 94 kar­şı­laş­ma oy­nan­dı ve bu tur­nu­va­da ço­cuk­la­rı­mı­zı ge­le­ce­ğe ha­zır­la­dık, bu tür et­kin­lik­le­ri­miz devam edecek, ço­cuk­la­rı­mı­zın mü­ca­de­le­le­ri­ni tri­bün­le­ri dol­du­ra­rak aile­le­ri de iz­le­di, 11-12 Yaş gu­ru­bu ço­cuk­la­rı­mız tur­nu­va­da hem spor ka­bi­li­yet­le­ri­ni or­ta­ya koy­du­lar. Hem de hep bir­lik­te eğe­le­ne­rek, yeni ar­ka­daş­lar edi­ne­rek kı­ya­sı­ya bir mü­ca­de­le­de içe­re­sin­de tur­nu­va­yı ta­mam­la­dı­lar.
    Bu te­sis­le­ri biz­le­re ka­zan­dı­ran­la­ra te­şek­kür ede­riz, ili­miz ge­ne­lin­de çok sa­yı­da tesis ya­pıl­dı ve artık ço­cuk­la­rı­mız tesis ek­sik­li­ği çek­me­mek­te, bu tür tur­nu­va­lar­la ço­cuk­la­rı­mız daha çok tec­rü­be ka­za­na­cak” dedi.
    Tur­nu­va tö­re­nin­de ko­nu­şan, Genç­lik ve Spor Eski ba­ka­nı, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın BAK, ”Tür­ki­ye’nin her ilde yeni spor te­sis­le­ri ka­zan­dır­dık” dedi.
    Genç­lik ve Spor eski Ba­ka­nı Osman Aşkın Bak ise yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da” 11-12 Yaş gu­ru­bu ço­cuk­la­rı­mız okul son­ra­sı spora yö­nel­di­ler, yor­gun­luk­la­rı­nı spor ile atı­yor­lar. İli­miz­de her il­çe­miz­de mut­la­ka spor te­sis­le­ri­miz, sa­lon­la­rı­mız bu­lun­mak­ta, Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın spo­run için­den gel­me­si ile ül­ke­miz ge­ne­lin­de çok sa­yı­da spor te­si­si ya­pıl­dı.
    Bu te­sis­le­rin ismi yakın bir ta­rih­te kay­bet­ti­ği­miz büyük spor­cu Şenol Birol is­mi­ni ta­şı­mak­ta, Milli for­ma­yı da giyen ünlü spor­cu­mu­zu örnek ala­rak siz­le­rin de ba­şa­rı­lı ol­ma­sı­nı bek­li­yo­rum” dedi.
    Rize ASKF ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen fut­bol tur­nu­va­sı so­nun­da her ku­lü­be birer kupa ve ka­tı­lan spor­cu­la­ra ka­tı­lım bel­ge­si ve­ril­di. Ay­rı­ca sağ kolu en­gel­li olan genç ye­te­nek­li spor­cu­ya, Genç­lik ve Spor Bakan eski Ba­ka­nı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak ta­ra­fın­dan ka­tı­lım bel­ge­si ve şilt ve­ril­di, prog­ra­mın so­nun­da top­lu­ca fo­toğ­raf­lar çe­kil­di.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °