İLİMİZDE İLKBAHAR UYANIŞA GEÇTİ

Ül­ke­miz­de cem­re­nin birer hafta ara­lık­la ha­va­ya, suya ve top­ra­ğa düş­me­si­nin ar­dın­dan ba­ha­rın gel­di­ği kabul edi­li­yor.

Yerel Haberler 23.03.2023 09:40:00 0
İLİMİZDE İLKBAHAR UYANIŞA GEÇTİ

  Ba­ha­rın müj­de­ci­si cem­re­nin üçün­cü­sü­nün 5-6 Mart top­ra­ğa düş­tü­ğü bi­li­ni­yor.
Asır­lar­dır ina­nı­lır üçün­cü cem­re­nin to­pa­ğa düş­me­si­nin ar­dın­dan ba­ha­rın gel­di­ği kabul edi­li­yor. Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­nin ve Tür­ki­ye'nin en yeşil il­le­rin­den olan Rize'de dün­ya­nın bir­ço­ğu ile bir­lik­te ve ül­ke­miz de'de ya­şa­nan iklim de­ğiş­lik­le­ri ne­de­niy­le, Met­ro­lo­ji uz­man­la­rı­nın tes­pit­le­ri­ne göre Rize ge­ne­lin­de bu yıl, geçen yıla göre ya­ğış­lar­da %20 ora­nın­da bir azal­ma ol­du­ğu tes­pit edil­miş­tir.
Bu iklim de­ği­şik­li­ği so­nu­cun­da çok yük­sek ke­sim­ler dı­şın­da bu yılda bek­le­nen kar ya­ğı­şı ger­çek­leş­me­di. Ya­ğı­şın az, ku­rak­lı­ğın çok ol­du­ğu bu kış mev­si­mi henüz ta­mam­lan­ma­dan, Rize ge­ne­lin­de erik ve ka­ra­ye­miş ağaç­la­rı­nın er­ken­den çi­çek­le­ri­ni aç­tı­ğı gö­rü­lü­yor. Rize'de geçen yıla göre er­ken­den uya­nı­şa geçen ta­bi­atın bahar ola­rak erken gel­me­si­ne se­vi­nen Ri­ze­li­ler, bir­kaç ayın kal­dı­ğı 2023 yaş çay ha­sa­dı­nın ya­ğış­la­rın çok az sey­ret­me­si ne­de­niy­le yaş çay ürü­nün­de ve­ri­min düşün ola­ca­ğı en­di­şe­si­ni ya­şa­mak­ta­dır­lar.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: İLİMİZDE İLKBAHAR UYANIŞA GEÇTİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °