İlimizde kenevir fabrikası kurulması planlanıyor

Va­li­lik­ten ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre, ili­miz­de ku­rul­ma­sı plan­la­nan ke­ne­vir fab­ri­ka­sı ile il­gi­li ilk de­ğer­len­dir­me top­lan­tı­sı, Vali Kemal Çeber baş­kan­lı­ğın­da Va­li­lik Top­lan­tı Sa­lo­nunda ya­pıl­dı

Yerel Haberler 6.07.2022 10:13:00 0
İlimizde kenevir fabrikası kurulması planlanıyor

    Vali Çeber yap­tı­ğı açık­la­ma­da, "Ke­ne­vir­den üre­ti­len ip, elyaf ve kumaş gibi ürün­ler de yay­gın­lı­ğı­nı kay­bet­miş­ti. ke­ne­vir üre­ti­mi­ni ar­tır­mak ve ke­ne­vir fab­ri­ka­sı kur­mak için ça­lış­ma­la­ra baş­la­dık." dedi. Plan ve pro­je­le­rin üç bo­yut­lu su­nu­mu­nun ya­pıl­dı­ğı top­lan­tı­da, fab­ri­ka­nın yeri ve dikim nok­ta­la­rı ko­nu­sun­da görüş alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nul­du.
    Çeber, son yıl­lar­da dev­le­tin ke­ne­vir üre­ti­miy­le il­gi­li teş­vik edici adım­la­rı ol­du­ğu­nu söy­le­di. Pek çok alan­da kul­la­nı­lan ke­ne­vi­rin Rize'de geç­miş yıl­lar­da yay­gın üre­til­di­ği­nin be­lir­ten Çeber, şu de­ğer­len­dir­me­de bu­lun­du: "Coğ­ra­fi tes­cil­li ürün­le­ri­miz­den olan Rize bezi üre­ti­min­de de kul­la­nıl­mak­tay­dı. Fakat zaman içe­ri­sin­de ke­ne­vir üre­ti­mi ya­pıl­ma­mış ve ke­ne­vir­den üre­ti­len ip, elyaf ve kumaş gibi ürün­ler de yay­gın­lı­ğı­nı kay­bet­miş­ti. Özel­lik­le Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın çift­çi­le­ri ke­ne­vir üre­ti­mi­ne teş­vik et­me­si son­ra­sı bizde ili­miz­de ke­ne­vir üre­ti­mi­ni ar­tır­mak ve ke­ne­vir fab­ri­ka­sı kur­mak için ça­lış­ma­la­ra baş­la­dık. Bu an­lam­da ar­ka­daş­la­rı­mı­zın yap­tı­ğı ça­lış­ma­la­rı de­ğer­len­dir­mek üzere son de­re­ce önem­li bir top­lan­tı dü­zen­le­dik. Ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor. İnşal­lah ili­miz­de ke­ne­vir üre­ti­mi­ni art­tı­ra­rak, ke­ne­vir­den üre­ti­len ürün­le­ri ili­miz eko­no­mi­si­ne ka­zan­dır­ma­yı he­def­li­yo­ruz" dedi.
          

Haber Merkezi


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °