İlimizde Kuran kursu öğrencilerine “Ağız ve Diş Sağlığı” eğitimi verildi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Camilerde başlayan yaz Yaz Kur'an Kurslarındaki öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Yerel Haberler 22.08.2024 09:20:00 0
İlimizde Kuran kursu öğrencilerine “Ağız ve Diş Sağlığı” eğitimi verildi

Toplum Sağlığı Merkezine bağlı diş hekimleri tarafından, Yaz Kur'an Kurslarındaki öğrencileri ziyaret ederek diş sağlığı ve temizliği hakkında bilgi verilerek ağız ve diş sağlığı eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde hekimlerimiz tarafından, ağız ve diş sağlığı, ağız bakımının önemi, diş fırçalama teknikleri, diş çürükleri ve tedavisi, diş çürüklerinin yol açtığı hastalıklar gibi konular hakkında genel bilgiler verildi.

Bu tür eğitimlerin çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmelerini sağladığını belirten Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “ Diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve hijyen kuralları sağlığımız için çok önemlidir. Bunlar çocuklarımıza küçük yaşlarda kazandırılmalıdır. Müftülüğümüzle ortaklaşa başlattığımız eğitim programı kapsamında yaz Kur’an Kurslarındaki öğrencilerimize diş sağlığının önemini anlattık.” dedi.

Ayrıca Gelecekte bu alışkanlıkların sürdürülmesiyle daha az ağız ve diş sağlığı sorunların yaşanacağını vurgulayan Tepe, “ Bu eğitimlerin çocukların sağlıklı büyümelerine ve gelecekte ağız ve diş sağlığını korumalarına büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız. Bu yüzden çocuklarımız için bu hizmeti veriyoruz. Sağlık herkes için en temel, en hayati konulardan biri. Çocuklarımız ne kadar sağlıklı olursa derslerinde de o kadar başarılı olacaktır." diyerek ifadelerini tamamladı.

Haber-Foto: Esra Nur KİNES


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °