İlimizde Matematik Seferberliği başlatıldı

İli­miz­de baş­la­tı­lan Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği pro­je­si kap­sa­mın­da bir­çok et­kin­lik öğ­ren­ci­ler­le bu­luş­tu­ru­lu­yor.

Yerel Haberler 6.01.2023 09:22:00 0
İlimizde Matematik Seferberliği başlatıldı

 2022 yıl Kasım ayın­da ili­miz­de de baş­la­tı­lan "Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği Pro­je­si" kap­sa­mın­da, yeni yak­la­şım­lar­la ma­te­ma­ti­ği sa­de­ce ye­te­nek­li öğ­ren­ci­le­rin üs­te­sin­den ge­le­bi­le­ce­ği zorlu bir ders ol­mak­tan çı­ka­ra­rak tüm öğ­ren­ci­le­rin ke­yif­le, gün­lük ya­şam­la bağ­daş­tı­ra­bil­dik­le­ri bir ders ha­li­ne ge­ti­ril­me­si amaç­lan­dı­ğı bil­di­ril­di.
Ko­nuy­la il­gi­li açık­la­ma yapan Rize İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen, 11 Ocak ta­ri­hin­de Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Mer­ke­zin­de aça­cak­la­rı Ma­te­ma­tik Mer­ke­zi ile öğ­ren­ci­le­rin okul­la­rın­da öğ­ren­dik­le­ri soyut ma­te­ma­tik kav­ram­la­rı­nı 91 is­tas­yon­da ku­ru­lan eği­tim ma­ter­yal­le­ri ile so­mut­laş­tı­ra­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek, "Böy­le­ce öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin Ma­te­ma­tik ko­nu­sun­da­ki öğ­ren­me­le­ri­ni pe­kiş­tir­me­si­ne katkı sağ­la­mış ola­ca­ğız. Yine Ma­te­ma­tik Mer­ke­zi­miz­de yer alan Ma­te­ma­tik Oyun atöl­ye­sin­de­ki 350 fark­lı Ma­te­ma­tik Oyunu ile öğ­ren­ci­le­ri­miz bir çok temel ma­te­ma­tik kav­ra­mı­nı oyun ile oy­na­ya­rak öğ­re­ne­cek­ler." dedi. Emen, ay­rı­ca Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği Pro­je­si kap­sa­mın­da RTE Üni­ver­si­te­si Eği­tim Fa­kül­te­si Ma­te­ma­tik ve Fen Bi­lim­le­ri Eği­ti­mi Bö­lü­mü Ana Bilim Dalı Baş­ka­nı Doç. Dr. Tuğ­rul Kar ta­ra­fın­dan sınıf öğ­ret­men­le­ri­ne ders­ler ve­ril­di­ği­ni de be­lir­te­rek, "Öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin ma­te­ma­tik der­si­ne karşı il­gi­le­ri­ni art­tır­mak için Rize Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ola­rak Ba­kan­lı­ğı­mı­zın ta­li­mat­la­rı doğ­rul­tu­sun­da her türlü des­te­ği öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ve öğ­ret­men­le­ri­mi­ze sağ­la­ma­ya devam ede­ce­ğiz." şek­lin­de ko­nuş­tu.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °