İLİMİZDE MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN KONFERANSI DÜZENLENDİ

Rize İl Müf­tü­lü­ğü "Mev­lid-i Nebi ile Ca­mi­ler ve Din Gö­rev­li­le­ri Haf­ta­sı" et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da "Pey­gam­be­ri­miz, Cami ve İrşat" ko­nu­lu kon­fe­rans dü­zen­le­di.

Yerel Haberler 19.10.2022 10:08:00 0
İLİMİZDE MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN KONFERANSI DÜZENLENDİ

    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ram Kur'an-ı Kerim ti­la­ve­ti ve İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı’nın açış ve se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sıy­la baş­la­dı. Prog­ram Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı’nca ha­zır­la­nan si­ne­viz­yon gös­te­ri­mi­nin ar­dın­dan Rize İl Müf­tü­lü­ğü ilahi gru­bu­nun ilahi din­le­ti­siy­le devam etti.
    Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı Din Hiz­met­le­ri Genel Mü­dü­rü Dr. Şaban Kondi kon­fe­ran­sın­da; Hz. Pey­gam­ber, Cami ve İrşat kav­ram­la­rı­nı 3 ana baş­lık ha­lin­de ele ala­rak, in­sa­noğ­lu­nun ba­şı­boş ya­ra­tıl­ma­dı­ğı­nı, Allah’a karşı so­rum­lu­luk­la­rı ol­du­ğu­nu ifade ede­rek davet me­to­du­nu Ra­su­lûl­lah’ın ha­ya­tın­dan canlı ör­nek­ler­le an­lat­tı.
    Genel Müdür Kondi, “Da­vet­le­rin en gü­ze­li in­san­la­rı Allah’a, Re­su­lü­ne ve iyi­li­ğe davet et­mek­tir. Hik­met­le, sev­giy­le, sün­net­le, bil­giy­le ve güzel söz­ler­le in­san­la­rı davet et­me­li­yiz. Re­su­lûl­lah’ın teb­liğ me­tot­la­rın­dan biri de ih­ti­yaç kadar ko­nuş­mak ve çok din­le­mek­ti. Gü­nü­müz­de din­le­mek, güven ver­mek, mu­ha­ta­ba zaman ayır­mak en büyük teb­liğ ve irşat çe­şit­le­rin­den­dir. Gü­nü­müz­de en önem­li teb­liğ ve irşat fa­ali­ye­ti ola­rak ge­le­ne an­lat­ma değil, gi­de­rek ye­rin­de in­san­la­ra İslam’ı an­lat­mak­tır. Bu nok­ta­da din gö­rev­li­le­ri­mi­ze çok büyük görev düş­mek­te­dir. Teb­liğ ve ir­şat­ta göz ve söz hi­za­sı­na dik­kat et­me­li­yiz. Pey­gam­be­ri­miz teb­liğ­de bu­lu­nur­ken mu­ha­ta­bı ço­cuk­sa onun hi­za­sı­na eği­lir, yaş­lıy­sa onun önün­de otu­rur ve gö­zü­nün or­ta­sı­na ba­ka­rak ko­nu­şur­du. Bu din sa­de­ce söz dini de­ğil­dir, söy­le­dik­le­ri­mi­zi fiili ola­rak ta ya­şa­ma­lı­yız. Din so­kak­tan, ga­ze­te­ler­den öğ­re­nil­mez. Dini ehil in­san­lar­dan, Kur’an ve Sün­net çer­çe­ve­sin­de sahih bil­gi­yi an­la­tan­lar­dan öğ­ren­me­li­yiz, dini is­tis­mar eden­ler­den değil. Bu güzel dini in­san­la­ra an­lat­mak için ye­ni­den se­fer­ber ol­ma­lı, öte­ki­leş­tir­me, nef­ret ve yar­gı­la­ma ol­ma­dan ku­cak­la­yı­cı, mer­ha­met­li, ne­za­ket ve ge­lecek vaat eden bir üs­lup­la di­ni­mi­zi an­lat­ma­lı­yız. Din Gö­rev­li­le­ri­miz bu­lun­du­ğu ma­hal­de hiç­bir ayrım gö­zet­mek­si­zin her­ke­se ulaş­ma­lı, sevgi ve mer­ha­met dili ile her­ke­si ku­cak­la­ma­lı, özel­lik­le genç­le­re zaman ayı­rıp sı­kın­tı­la­rı­nı din­le­me­li­dir.” ifa­de­le­rin­de bu­lu­na­rak Asr-ı Sa­adet’ten ver­di­ği çe­şit­li ör­nek­ler­le söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
    Prog­ram so­nun­da Ca­mi­ler ve Din Gö­rev­li­le­ri Haf­ta­sı ya­rış­ma­la­rı­na ka­tı­lıp de­re­ce­ye giren gö­rev­li­ler ile Kur’an Kursu öğ­ren­ci­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­nen ya­rış­ma­lar­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­le­re he­di­ye tak­dim edil­di.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °