İlimizde Off-Road Heyecanı Yaşandı

Ka­ra­de­niz Off-Ro­ad Ku­pa­sı 4. Ayak Ya­rış­la­rı'nda Azer­bay­can, Gür­cis­tan, İran ve Ül­ke­miz­den olmak üzere top­lam 48 ya­rış­ma­cı ka­tıl­dı.

Yerel Haberler 24.11.2022 09:07:00 0
İlimizde Off-Road Heyecanı Yaşandı

Ar­de­şen Off-Ro­ad Ku­lü­bü ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen 4. Ayak Ya­rış­la­rı ya­pıl­dı. S4, S3, S2, S1 olmak üzere 4 ka­te­go­ri­de dü­zen­le­nen ya­rış­lar­da Azer­bay­can, Gür­cis­tan, İran ve ül­ke­miz­den olmak üzere 48 ya­rış­ma­cı kı­ya­sı­ya mü­ca­de­le etti. Ar­de­şen Fır­tı­na Va­di­si, Çam­lı­hem­şin yolu üze­rin­de ger­çek­le­şen ya­rış­lar­da nefes kesen gö­rün­tü­ler or­ta­ya çıktı. Bi­rin­ci olmak için mü­ca­de­le eden ya­rış­ma­cı­lar kı­ya­sı­ya ya­rış­tı. Start nok­ta­sın­dan yola çı­ka­rak hızlı bir şe­kil­de ya­rı­şan ya­rış­ma­cı­lar için yolda kalan araç­la­ra ha­zır­da bek­le­ti­len iş ma­ki­ne­si yar­dım etti. Gir­di­ği çu­kur­dan çı­ka­ma­yan araç­lar iş ma­ki­ne­le­ri yar­dı­mı ile çı­kar­tıl­dı.
Ar­de­şen'de ya­pı­lan ya­rış­ma­la­rın güzel ol­du­ğu­nu söy­le­yen Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya, "Ar­de­şe­ni­miz­de off-ro­ad ya­rış­ma­sı­nın 10. yı­lın­da­yız. Ka­ra­de­niz aya­ğı­nın en son ayağı Ar­de­şen'de ya­pı­lı­yor. Bu se­ne­nin son ya­rı­şı olu­yor ve çok güzel bir yarış. Bu­ra­da ya­pı­lan bütün ya­rış­lar çok güzel olu­yor. En çok ho­şu­mu­za giden kısım, ka­za­sız be­la­sız ya­rış­la­rı­mız ge­çi­yor. Ya­rış­ma­cı­lar bir­bi­riy­le ya­rış­ma­sı bizi daha da he­ye­can­lan­dı­rı­yor. Böyle bir ya­rı­şın dü­zen­len­me­si için des­tek veren Ar­de­şen Off-ro­ad ku­lü­bü­nü de teb­rik edi­yo­rum" şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ka­ra­de­niz ku­pa­sı­nın yak­la­şık 10 yıl­dır devam et­ti­ği­ni be­lir­ten TOS­FED Spor­tif Kurul Üyesi Metin Yıl­maz, "Tür­ki­ye Oto­mo­bil Spor­la­rı Fe­de­ras­yo­nu ola­rak böl­ge­sel ku­pa­lar dü­zen­li­yo­ruz. Ka­ra­de­niz ku­pa­sı da yak­la­şık 10 se­ne­dir devam edi­yor. Bu ku­pa­nın ya­pıl­ma­sın­da yar­dım­cı olan ki­şi­ler­den bi­ri­de Ar­de­şen Off-Ro­ad ku­lü­bü­dür. Her sene ol­du­ğu gibi ba­şa­rı­lı bir or­ga­ni­zas­yon dü­zen­le­miş oldu. Ka­tı­lım ola­rak 24 araç ola­rak 48 ya­rış­ma­cı ka­tıl­dı. Tür­ki­ye'nin fark­lı nok­ta­la­rın­dan gelen ya­rış­ma­cı­la­rı­mız var. Ka­ra­de­niz ku­pa­sı­nın son aya­ğı­nı Ar­de­şen'de ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.      Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: İlimizde - Heyecanı Yaşandı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °