Tarih: 09.09.2022 10:17

İlimizde Öğrenci Servis fiyatları belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

    Tür­ki­ye Toplu Ta­şı­ma İşve­ren­ler Sen­di­ka­sı Ka­ra­de­niz Bölge Baş­ka­nı Recep Ali Avcı, 12 Eylül 2023 ta­ri­hin­de baş­la­ya­cak olan eği­tim öğ­re­tim dö­ne­mi ön­ce­si gün­cel ser­vis fi­yat­la­rı hak­kın­da önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.
 

    Okul­la­rın açıl­ma­sı­na az bir süre kala sek­tör tem­sil­ci­le­riy­le bir araya gel­dik­le­ri­ni söy­le­yen Recep Ali Avcı;
    Akar­ya­kıt, bakım ve ona­rım, amor­tis­man, tra­fik, kasko ve kol­tuk si­gor­ta­sı ve bunun ya­nın­da as­ga­ri üc­re­te gelen zam­la­rı dik­ka­te ala­rak hem ser­vis şo­för­le­ri­nin hem de öğ­ren­ci ve­li­le­ri­nin mağ­dur edil­me­ye­ce­ği bir fiyat ça­lış­ma­sı yap­tık­la­rı­nı be­lirt­ti.
    Avcı, Son dö­nem­de tüm dün­ya­da ve ül­ke­miz­de ya­şa­nan yük­sek enf­las­yon­dan en çok et­ki­le­nen sek­tör ta­şı­ma­cı­lık sek­tö­rü­dür.
    Ba­kıl­dı­ğın­da tüm gider ka­lem­le­ri­ne %300-500 oran­la­rın­da zam­lar­la karşı kar­şı­ya ka­lın­dı­ğı­nı, tüm bu gider ka­lem­le­ri dik­ka­te alı­na­rak bir fiyat be­lir­le­dik­le­ri­ni söy­le­di. Avcı, buna göre Rize ve il­çe­le­rin­de 5-7 km arası me­sa­fe aylık 800 TL, 7-9 km arası 850 TL, 13-15 km arası 1.000 TL, 25 ki­lo­met­re­yi aşan yer­ler için aylık 1300 TL ile me­sa­fe­ye göre 1600 TL ye kadar hos­tes­siz ser­vis üc­re­ti be­lir­len­di­ği­ni kamu oyuna açık­la­dı.
    Avcı, yeni eği­tim öğ­re­tim dö­ne­mi­nin tüm öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ve ser­vis ca­mi­amı­za ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum dedi.
        

  Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —