İlimizde “Otizm Farkındalık” Etkinliği Düzenlendi

İli­miz­de, 2 Nisan Otizm Far­kın­da­lık Günü et­kin­li­ği dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 9.04.2022 14:01:00 0
İlimizde “Otizm Farkındalık” Etkinliği Düzenlendi

Rize Otizm­le Mü­ca­de­le ve Eği­tim Der­ne­ği (ROMED) ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len prog­ra­ma Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ka­tı­lım gös­te­re­rek far­kın­da­lık et­kin­lik­le­rin­de bu­lun­du.    Rize Şimal AVM ev sa­hip­li­ğin­de ger­çek­leş­ti­ri­len or­ga­ni­zas­yon­da Rize Otizm­le Mü­ca­de­le ve Eği­tim Der­ne­ği (ROMED) ta­ra­fın­dan otizm­li genç­le­rin ha­zır­la­dı­ğı resim ga­le­ri­si ve atöl­ye ça­lış­ma­la­rı gös­te­ri­me su­nul­du. Ay­rı­ca Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce fa­ali­yet ala­nın­da stant ku­ru­la­rak “2 Nisan Dünya Otizm Far­kın­da­lık Günü” et­kin­li­ği dü­zen­len­di.

    Et­kin­li­ğe Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dü­rü İdris Al­tun­taş, İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu, İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü tem­sil­ci­le­ri, Genç­lik Mer­ke­zi Mü­dü­rü Yasin Çak­mak­çı, ROMED Baş­ka­nı Resul Usta, Sağ­lık-Sen Rize Şube Baş­ka­nı İsmail Yıl­maz, Beyaz Ka­ran­fil Der­ne­ği Baş­ka­nı Bir­sen Ertan ve diğer il­gi­li­ler ile otizm­li aile­ler ka­tıl­dı.
    Et­kin­li­ğe ka­tı­lım sağ­la­yan bi­rey­le­re mü­dür­lü­ğü­müz ta­ra­fın­dan Otizm Far­kın­da­lık Günü Et­kin­li­le­ri­nin sem­bol rengi olan mavi renk­te ba­lon­lar da­ğı­tıl­dı.
    Stan­dı zi­ya­ret eden mi­sa­fir­le­re Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­de gö­rev­li psi­ko­log, çocuk ge­li­şim­ci ve sos­yal ça­lış­ma­cı­lar ta­ra­fın­dan otiz­min be­lir­ti­le­ri, erken tanı al­ma­nın önemi ve mü­dür­lü­ğü­müz­ce yü­rü­tü­len 18-36 ay Otizm Spekt­rum Bo­zuk­lu­ğu Ta­ra­ma ve Takip Prog­ra­mı hak­kın­da bil­gi­len­dir­me ya­pıl­dı.
    Otizm­li ço­cuk­la­ra sahip aile­ler­le gö­rü­şü­le­rek ço­cuk­la­rın sos­yal ha­ya­ta uyu­mu­nun ko­lay­laş­tı­rıl­ma­sı, bes­len­me alış­kan­lık­la­rı ve özel eği­tim­le­ri­nin des­tek­len­me­si ko­nu­la­rın­da da­nış­man­lık fa­ali­yet­le­rin­de bu­lu­nul­du.
    Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Mus­ta­fa Tepe, “2 Nisan Dünya Otizm Far­kın­da­lık Günü kap­sa­mın­da ili­mi­zin bu alan­da hiz­met veren gü­zi­de sivil top­lum ku­ru­lu­şu Rize Otizm­le Mü­ca­de­le ve Eği­tim Der­ne­ği (ROMED) ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len prog­ra­ma dâhil olduk.
    Bu prog­ra­mı dü­zen­le­ye­rek emek veren ve far­kın­da­lık için güçlü bir ses oluş­tu­ran her­ke­se te­şek­kür edi­yo­ruz.” şek­lin­de açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.
    ROMED Baş­ka­nı Resul Usta ise, “Otizm­li ço­cuk­la­rı­mı­zı ve genç­le­ri­mi­zi çok se­vi­yo­ruz. On­la­rın ge­rek­li te­da­vi ve özel eği­tim im­kân­la­rın­dan fay­da­lan­ma­sı için ge­re­ken des­te­ği azami bir şe­kil­de gös­te­ri­yo­ruz.
    Otizm ek­sik­lik değil, bir fark­lı­lık­tır. Bu an­lam­da ço­cuk­la­rı­mı­zın erken tanı al­ma­sı erken mü­da­ha­le için büyük önem oluş­tu­ru­yor.
    Bu kap­sam­da mü­dür­lü­ğü­müz­ce 18-36 ay Otizm Spekt­rum Bo­zuk­lu­ğu Ta­ra­ma ve Takip Prog­ra­mı­na büyük önem ve­ri­yo­ruz.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °