Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) tarafından organize edilen programa Rize İl Sağlık Müdürlüğü katılım göstererek farkındalık etkinliklerinde bulundu. Rize Şimal AVM ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) tarafından otizmli gençlerin hazırladığı resim galerisi ve atölye çalışmaları gösterime sunuldu. Ayrıca Rize İl Sağlık Müdürlüğünce faaliyet alanında stant kurularak “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, ROMED Başkanı Resul Usta, Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Beyaz Karanfil Derneği Başkanı Birsen Ertan ve diğer ilgililer ile otizmli aileler katıldı.
Etkinliğe katılım sağlayan bireylere müdürlüğümüz tarafından Otizm Farkındalık Günü Etkinlilerinin sembol rengi olan mavi renkte balonlar dağıtıldı.
Standı ziyaret eden misafirlere Rize İl Sağlık Müdürlüğünde görevli psikolog, çocuk gelişimci ve sosyal çalışmacılar tarafından otizmin belirtileri, erken tanı almanın önemi ve müdürlüğümüzce yürütülen 18-36 ay Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Otizmli çocuklara sahip ailelerle görüşülerek çocukların sosyal hayata uyumunun kolaylaştırılması, beslenme alışkanlıkları ve özel eğitimlerinin desteklenmesi konularında danışmanlık faaliyetlerinde bulunuldu.
Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında ilimizin bu alanda hizmet veren güzide sivil toplum kuruluşu Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) tarafından organize edilen programa dâhil olduk.
Bu programı düzenleyerek emek veren ve farkındalık için güçlü bir ses oluşturan herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
ROMED Başkanı Resul Usta ise, “Otizmli çocuklarımızı ve gençlerimizi çok seviyoruz. Onların gerekli tedavi ve özel eğitim imkânlarından faydalanması için gereken desteği azami bir şekilde gösteriyoruz.
Otizm eksiklik değil, bir farklılıktır. Bu anlamda çocuklarımızın erken tanı alması erken müdahale için büyük önem oluşturuyor.
Bu kapsamda müdürlüğümüzce 18-36 ay Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programına büyük önem veriyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber-Foto: Mustafa SAKLI