Tarih: 23.09.2022 11:20

İlimizde Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

    İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Ço­cu­ğun Psi­ko­sos­yal Ge­li­şi­mi­ni Des­tek­le­me (ÇPGD) Prog­ra­mı kap­sa­mın­da sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na eği­tim ve­ril­di.

    ÇPGD prog­ra­mı­nın ta­nı­tıl­ma­sı, ge­be­lik dö­ne­mi ve 0-6 yaş ço­cu­ğun sağ­lık­lı ge­li­şi­mi­ni des­tek­le­yecek bilgi ve be­ce­ri­le­rin ka­zan­dı­rıl­ma­sı, ama­cıy­la aile he­kim­le­ri­ne ve aile sağ­lı­ğı ela­man­la­rı­na yö­ne­lik hiz­met içi eği­tim ger­çek­leş­ti­ril­di.
    Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­kan­lı­ğı­na bağlı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan 2022 yı­lı­nın ilk grup eği­ti­mi 14 ki­şi­nin ka­tı­lı­mıy­la dü­zen­len­di.
    İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Aile Sağ­lı­ğı Mer­kez­le­rin­de uy­gu­la­nan 0 - 6 Yaş Ço­cu­ğun Psi­ko­sos­yal Ge­li­şi­mi­ni Des­tek­le­me (ÇPGD) Prog­ra­mı ile ço­cu­ğun be­den­sel, ruh­sal ve sos­yal ge­li­şi­mi bü­tün­cül ola­rak takip edil­mek­te­dir. Prog­ram ile ge­li­şi­min en hızlı ol­du­ğu ge­be­lik ve 0-6 yaş dö­ne­min­de ço­cu­ğun ge­li­şi­mi­ni des­tek­le­me­yi, ge­li­şi­mi et­ki­le­ye­bi­lecek risk et­men­le­ri­ni erken be­lir­le­yip, erken mü­da­ha­le et­me­nin sağ­la­na­bil­me­si için aile he­kim­le­ri­miz ile aile sağ­lı­ğı ele­man­la­rı­mız ta­ra­fın­dan ço­cuk­la­rı­mı­zın iz­lem­le­ri ya­pıl­mak­ta­dır.” dedi.
    Tepe ‘‘Bebek doğ­du­ğu andan iti­ba­ren, hızlı bir şe­kil­de öğ­ren­me­ye baş­lar. Ebe­veyn­le­ri onun zi­hin­sel ge­li­şi­mi­ne kat­kı­da bu­lu­nur, duy­gu­sal ge­li­şi­mi­ni olum­lu yönde et­ki­ler. Anne ba­ba­la­rın ço­cuk­la­rın zi­hin­sel ge­li­şi­mi­ni ar­tı­ra­bil­me­le­ri, on­la­ra ye­ter­li uya­ra­nı ver­me­le­riy­le müm­kün­dür. Bebek ne kadar çok duyar, görür, kok­lar, tadar ve do­ku­nur­sa du­yu­la­rı o kadar ge­li­şir. Be­bek­lik ve ço­cuk­luk dö­ne­min­de ya­pı­la­cak ak­ti­vi­te­ler ona hayat boyu yarar sağ­lar. Ancak unu­tul­ma­ma­lı­dır ki en temel uya­ran her zaman sev­gi­dir.
    Ço­cu­ğu­nu­zun ge­li­şi­mi­ni des­tek­le­ye­rek; onun daha zeki, daha be­ce­rik­li, daha üret­ken ve daha mutlu bir birey ol­ma­sı­nı sağ­la­ya­bi­lir­si­niz.’’ açık­la­ma­sın­da bu­lu­na­rak an­ne­ler ve ba­ba­la­rın, ço­cuk­la­rı­nın psi­ko­sos­yal ge­li­şi­mi­nin ta­ki­bi için ge­be­lik­ten iti­ba­ren aile he­kim­le­ri­ne baş­vur­ma­la­rı yö­nün­de bil­gi­len­dir­me ger­çek­leş­tir­di.
    Eği­tim so­nun­da ba­şa­rı­lı olan sağ­lık per­so­nel­le­ri­ne Sağ­lık Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op.​Dr. Talip Başak ve Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op.​Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu ta­ra­fın­dan ka­tı­lım ser­ti­fi­ka­la­rı ve­ril­di.   Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —