İlimizde, “Sağ Kolon Tümöründe Komplet Mezokolik Eksizyon Yapmalımıyız?” Sempozyumu Yapıldı

“Sağ Kolon Tü­mö­rün­de Komp­let Me­zo­ko­lik Ek­siz­yon Yap­ma­lı­mı­yız?”

Yerel Haberler 23.03.2022 10:23:00 0
İlimizde, “Sağ Kolon Tümöründe Komplet Mezokolik Eksizyon Yapmalımıyız?” Sempozyumu Yapıldı

    İli­miz­de, 17-18 Mart 2022 ta­rih­le­rin­de Gast­ro­en­te­ro­lo­ji Cer­ra­hi­si Der­ne­ği ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si Genel Cer­ra­hi Ana­bi­lim Dalı iş­bir­li­ğin­de “Sağ Kolon Tü­mö­rün­de Komp­let Me­zo­ko­lik Ek­siz­yon Yap­ma­lı­mı­yız?” te­ma­lı sem­poz­yum ger­çek­leş­ti­ril­di.
Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Doç. Dr. Gök­han De­mi­ral ve Genel Cer­ra­hi Ana­bi­lim Dalı Baş­ka­nı Prof. Dr. Ahmet Per­gel’ in ev sa­hip­li­ğin­de has­ta­ne kon­fe­rans sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ri­len et­kin­li­ğin ilk gü­nün­de An­ka­ra Şehir Has­ta­ne­si Gast­ro­en­te­ro­lo­ji Cer­ra­hi­si Eği­tim ve İdari So­rum­lu­su ve aynı za­man­da Gast­ro­en­te­ro­lo­ji Cer­ra­hi­si Der­ne­ği Baş­ka­nı olan Prof. Dr. Erdal Birol Bos­tan­cı yanı sıra GATA De­ka­nı Prof. Dr. Meh­met Ali Gül­çe­lik, Prof. Dr. Cem Terzi, An­ka­ra Şehir Has­ta­ne­si Ko­or­di­na­tör Baş­he­ki­mi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Sürel, Prof. Dr. Yusuf Özo­ğul, Prof. Dr. Erhan Reis, Prof. Dr. Can Keçe, Prof. Dr. Ali Güner, Doç. Dr. Mu­ham­met Kadri Ço­la­koğ­lu, Doç. Dr. Vol­kan Öter ve Op. Dr. Erol Piş­kin ko­nuş­ma­cı­lar ara­sın­da yer aldı.
    Çevre il­ler­den Genel Cer­ra­hi he­kim­le­ri­nin de ka­tı­lım­cı­lar ara­sın­da yer al­dı­ğı et­kin­li­ğin ikin­ci gü­nün­de sağ kolon tü­mör­lü has­ta­da la­pa­ros­ko­pik yön­tem­le video kon­fe­rans ile canlı cer­ra­hi ger­çek­leş­ti­ril­di.
    Sem­poz­yu­mun ev sa­hip­le­rin­den Prof. Dr. Ahmet Per­gel daha önce de dü­zen­le­nen bu ve ben­ze­ri et­kin­lik­ler ile öğ­re­tim üye­le­ri ve asis­tan­la­ra aka­de­mik an­lam­da katkı su­nul­du­ğu­nu ve bölge hal­kı­na da kli­nik­le­ri bün­ye­sin­de ya­pı­la­bi­len ame­li­yat­la­rın an­la­tıl­ma im­kâ­nı oluş­tu­ğu­nu ifade etti.
    Rize Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, Ri­ze­li has­ta­la­rı­mı­za An­ka­ra’da gös­ter­dik­le­ri yoğun ilgi ve yakın ala­ka­la­rın­dan do­la­yı başta Gül­ha­ne As­ke­ri Tıp Aka­de­mi­si(GATA) De­ka­nı Prof. Dr. Meh­met Ali Gül­çe­lik ve Şehir Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Sürel olmak üzere ka­tı­lım­cı ho­ca­la­rı­mı­za te­şek­kür etti.
    Sem­poz­yum konuk ko­nuş­ma­cı­lar­ca ol­duk­ça etkin bilgi alış­ve­ri­şi de­ğer­len­di­ri­lir­ken, genel cer­ra­hi kli­ni­ği­nin yü­rüt­tü­ğü ko­lo­rek­tal cer­ra­hi uy­gu­la­ma­lar tak­dir­le kar­şı­la­na­rak, sem­poz­yum son­lan­dı­rıl­dı.
                   

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °