İLİMİZDE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

İLİMİZDE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

RTEÜ Rek­tör­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da’’ Üni­ver­si­te­miz Tıp Fa­kül­te­si Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Kli­ni­ği'ne yeni ata­ma­lar ya­pı­la­rak ek­sik­lik­ler gi­de­ri­li­yor’’ de­nil­di.

 RTEÜ Tıp Fa­kül­te­si­ne yeni ata­nan he­kim­ler hak­kın­da bir açık­la­ma yapan Rek­tör Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz "Kısa bir süre önce 5 genel pe­di­at­ri uz­ma­nı da atan­mış­tı. Böy­le­ce Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Kli­ni­ği, 4 asis­tan hekim, 11 genel pe­di­at­ri uz­ma­nı­nın yanı sıra çocuk nef­ro­lo­ji, çocuk kar­di­yo­lo­ji, çocuk nö­ro­lo­ji, çocuk im­mü­no­lo­ji ve aler­ji, çocuk en­dok­ri­no­lo­ji ve ne­ona­to­lo­ji (ye­ni­do­ğan) yan­dal uz­man­la­rı ile Rize hal­kı­na sağ­lık hiz­me­ti ver­me­ye devam ede­cek­tir.
Mo­dern Yeni Doğan Üni­te­si hiz­me­te hazır
Has­ta­ne­miz­de ay­rı­ca, yük­sek risk­li ge­be­lik uz­ma­nı ola­rak da bi­li­nen pe­ri­na­to­lo­ji uz­ma­nı, diğer adıy­la pe­ri­na­to­log da yakın za­man­da ara­mı­za ka­tı­la­cak­tır. Çok mo­dern ve tam te­şek­kül­lü yeni doğan yoğun bakım ser­vi­si­mi­zin de hiz­me­te alın­ma­sıy­la Rize'de sağ­lık hiz­met­le­rin­de ciddi iyi­leş­tir­me­ler ya­pıl­mış­tır. Has­ta­ne­miz­de ay­rı­ca, eriş­kin im­mü­no­lo­ji ve aler­ji, nük­le­er tıp, tıbbi pa­to­lo­ji, genel cer­ra­hi uz­man­la­rı da ya­kın­da gö­re­ve baş­la­ya­cak­tır. Sağ­lık Ba­ka­nı­mı­za ta­lep­le­ri­mi­ze ver­di­ği des­tek­ten do­la­yı te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum." dedi.
RTEÜ Tıp Fa­kül­te­si Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Ana­bi­lim Dalı bün­ye­si­ne, çocuk nö­ro­lo­ji, çocuk im­mü­no­lo­ji ve aler­ji yan dal uz­man­la­rı­nın atan­ma­sı da bek­le­ni­yor.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU