İlimizde Sağlıkçılara 'Eğitici Eğitim' Programı

İlimizde Sağlıkçılara

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ve Rize Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi ko­or­di­nas­yo­nu ile eği­tim­ci sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na yö­ne­lik “Eği­ti­ci Eği­tim” prog­ra­mı baş­la­tıl­dı.

    Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ruh Sağ­lık Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen eği­ti­ci eği­tim prog­ra­mı­na sağ­lık te­sis­le­rin­de eği­tim hiz­met­le­rin­de gö­rev­li psi­ko­log, çocuk ge­li­şim­ci, sos­yal ça­lış­ma­cı, sos­yo­log, eği­tim hem­şi­re­le­rin­den olu­şan 44 per­so­ne­le yö­ne­lik iki grup ha­lin­de dü­zen­le­ni­yor.
    Rize Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zin­de dü­zen­le­necek ve ili­miz­de bu alan­da ilk eği­tim açı­lış prog­ra­mı­na Rize Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi Baş­kan Yar­dım­cı­sı Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Mus­ta­fa Sever, Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, Per­so­nel ve Des­tek Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Dr. Hakan Gör­gü­lü, Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op.​Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu ile il­gi­li şube mü­dür­le­ri ve per­so­nel­ler ka­tıl­dı­lar.
    Rize Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi Baş­kan Yar­dım­cı­sı Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Mus­ta­fa Sever, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, Ada­let Ba­kan­lı­ğı­nın açı­lan ilk eği­tim mer­ke­zi ol­duk­la­rı­na de­ği­ne­rek, Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı­nın yanı sıra ili­miz­de hiz­met veren tüm kamu ku­rum­la­rı­na ka­pı­la­rı­nın açık ol­du­ğu­nu ve des­tek ver­mek­ten mem­nu­ni­yet du­ya­cak­la­rı­nı söy­le­di.
    Sever, “Pan­de­mi de büyük öz­ve­riy­le ça­lı­şan sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­mız ile bu eği­tim­de bir­lik­te ola­cak­la­rı için mer­kez ola­rak son de­re­ce mutlu ol­duk­la­rı­nı söy­le­ye­rek, “iki grup ha­lin­de top­lam 6 gün sü­recek bu eği­ti­min eği­tim­ci­le­ri­mi­ze ve böl­ge­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.” dedi.
    Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe ise, mü­dür­lü­ğün sağ­lık te­sis­le­rin­de hiz­met sunan eği­tim­ci­le­rin gö­rev­le­ri­ni daha et­ki­li ve ve­rim­li bir bi­çim­de ye­ri­ne ge­tir­me­le­ri için ge­rek­li olan temel bil­gi­le­ri edi­ne­bil­me­le­ri, var olan bil­gi­le­ri­nin yeni araş­tır­ma so­nuç­la­rı, yak­la­şım­lar doğ­rul­tu­sun­da gün­cel­le­me­le­ri ve eği­tim be­ce­ri­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si amaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da eği­ti­ci eği­tim prog­ra­mı­na uy­gu­lan­ma­sı­na karar ver­dik­le­ri­ni be­lirt­ti.
    Tepe, “Böy­le­si­ne nezih bir or­tam­da ve uzman kad­ro­lar ile ya­şa­ya­ca­ğı­nız eği­tim sü­re­ci­nin siz­ler için bir fır­sat ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yor, bu im­kâ­nı biz­le­re sunan Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi­mi­ze ve yö­ne­ti­ci­le­ri­ne son­suz te­şek­kür edi­yo­ruz.” şek­lin­de ko­nuş­tu. Eği­tim prog­ra­mı ile “eği­tim ile il­gi­li temel kav­ram­lar ve ye­tiş­kin eği­ti­mi, öğ­re­tim ta­sa­rı­mı, öğ­re­tim yön­tem ve tek­nik­le­ri, sınıf yö­ne­ti­mi, et­ki­li ile­ti­şim, beden dili ve dik­si­yon, eği­tim tek­no­lo­ji­le­ri ve eği­tim­de ölçme de­ğer­len­dir­me” ko­nu­la­rın­da te­orik ve uy­gu­la­ma­lı eği­tim ger­çek­leş­ti­ril­me­si he­def­len­di­ği bil­di­ril­di.