İlimizde "Sporun Yıldızları" Ödül Töreni Düzenlendi

Ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar­da de­re­ce­ye giren Ri­ze­li spor­cu­lar ve ant­re­nör­le­ri­ne “Spo­run Yıl­dız­la­rı” prog­ra­mın­da ödül­le­ri ve­ril­di.

Spor Haberleri 2.12.2022 12:53:00 0
İlimizde

 Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len “Spo­run Yıl­dız­la­rı” ödül tö­re­nin­de ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar­da de­re­ce­ye giren spor­cu ve ant­re­nör­le­ri­ne ödül­le­ri ve­ril­di. Rize Ye­ni­şe­hir Ka­pa­lı Spor sa­lo­nun­da dü­zen­le­nen gös­te­ri ve et­kin­lik­le­rin ser­gi­len­di­ği tören Saygı Du­ru­şu ve İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sıy­la baş­la­dı. Pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan dünya ka­ra­te kata şam­pi­yon­la­rı­nın gös­te­ri­le­ri­nin ar­dın­dan ve dünya şam­pi­yo­nu Kaf­kas dans eki­bi­ni gös­te­ri yaptı. 2024 yı­lın­da ya­pı­la­cak olim­pi­yat­lar için ili­miz­den spor­cu ye­tiş­tir­dik­le­ri­ni be­lir­ten Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız, "Bizim asıl he­de­fi­miz 2024 yı­lın­da Fran­sa, Paris olim­pi­yat­la­rın­da Rize’den spor­cu­la­rı­mı­zın ka­tı­lı­mı­nı sağ­la­ma­mız için eli­miz­den gelen gay­ret­le ça­lı­şı­yo­ruz. Bunu ba­şa­ra­ca­ğı­mı­za ina­nı­yo­ruz. Çünkü Rize geç­miş­te bir çok olim­pi­yat şam­pi­yo­nu, Av­ru­pa şam­pi­yo­nu ve Dünya şam­pi­yo­nu ye­tiş­tir­miş bir ildir. Biz genç­le­ri­mi­ze, ço­cuk­la­rı­mı­za sporu sa­de­ce ya­rış­tır­mak için tav­si­ye et­mi­yo­ruz. Biz on­la­ra va­tan­la­rı ve mil­let­le­ri için önem­li olan er­dem­le­ri ka­zan­dır­mak için sporu tav­si­ye edi­yo­ruz. Biz genç­le­ri­mi­ze hep söy­le­dik. Tek­rar­dan söy­lü­yo­rum, Bu ül­ke­ye, bu vatan top­ra­ğı­na, ay yıl­dız­lı bay­ra­ğa düş­man­lık ya­pan­la­ra, bun­lar­la kol kola yü­rü­yen­le­re, Türk or­du­su­na dil uza­tan­la­ra asla fır­sat ver­me­yin" dedi.
Vali Kemal Çeber: "Hiç­bir ile nasip ol­ma­ya­cak prog­ram Rize’de ya­pıl­dı" Rize spor an­la­mın­da çok şans­lı bir ol­du­ğu­nu ifade eden Rize Va­li­si Kemal Çeber, "Ben şunu ifade ede­yim, çok şans­lı bir iliz. Biz zaten özel bir iliz ama spor an­la­mın­da öze­nil­di­ği­miz kadar şans­lı bir iliz. Spo­run, spor­cu­nun dostu her zaman yar­dım­cı­sı olan Cum­hur­baş­ka­nı­mız var. Onun var­lı­ğı­nı Rize’de her türlü spor ak­ti­vi­te­miz­de his­se­di­yo­ruz. Bir şan­sı­mız daha var. Bu top­rak­lar Osman Aşkın Bak gibi spor ba­ka­nı çı­kar­mış. Spo­run yıl­dız­la­rı diye bir prog­ram hiç­bir ile nasip ol­ma­ya­cak bir prog­ram Rize’de ya­pıl­dı" şek­lin­de ko­nuş­tu.    

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °