İLİMİZDE TIP ÖĞRENCİLERİ SESSİZ YÜRÜYÜŞLE KATİL İSRAİL'İ LANETLEDİLER

Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark et­mek­si­zin bu büyük kat­li­am bütün dün­ya­nın gözü önün­de devam et­mek­te­dir.

Yerel Haberler 13.12.2023 09:22:00 0
İLİMİZDE TIP ÖĞRENCİLERİ SESSİZ YÜRÜYÜŞLE KATİL İSRAİL

 İşgal­ci katil İsrail’in, Fi­lis­tin’de on yıl­lar­dır devam et­tir­di­ği sis­te­ma­tik işgal ve zülüm, 7 Ekim 2023 ta­ri­hin­den bu yana, soy­kı­rım­dan başka hiç bir ke­li­mey­le an­la­tıl­ma­ya­cak bo­yut­la­ra ulaş­mak­ta ve Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark et­mek­si­zin bu büyük kat­li­am bütün
dün­ya­nın gözü önün­de devam et­mek­te­dir. RTEÜ Tıp Fa­kül­te­sin­de öğ­re­nim görev on­lar­ca tıp öğ­ren­ci­si, Cum­hu­ri­yet Cad­de­sin­de baş­la­yıp, 15 Tem­muz De­mok­ra­si Mey­da­nın da son bulan, "SESSİZ YÜ­RÜ­YÜŞ" İsrail'i pro­tes­to yü­rü­yü­şü­nün bi­ti­min­de basın açık­la­ma­sı yap­tı­lar. Rize va­tan­daş­lar ken­di­le­ri­ne des­tek ver­di­ler ve dua et­ti­ler. Tıp öğ­ren­ci­le­ri, "İnsan hak­la­rı ve ulus­la­ra­ra­sı hukuk ku­ral­la­rı açık­ça ihlal edi­le­rek bin­ler­ce sivil, kadın ve çocuk acı­ma­sız­ca kat­le­dil­miş­tir. Ay­rı­ca tıbbi mal­ze­me­le­rin te­mi­ni ve sağ­lık hiz­met­le­ri­nin su­nu­mu da en­gel­le­ne­rek ku­vöz­de­ki be­bek­le­rin dahi ölü­mü­ne neden ol­muş­tur. He­kim­ler ola­rak İsral’in sal­dı­rı­la­rı­na karşı tepki gös­ter­me­ye, Gazze’deki si­vil­le­rin, ço­cuk­la­rın, ka­dın­la­rın, mes­lek­taş­la­rı­mı­zın ve has­ta­la­rın ha­yat­la­rı­nın ko­run­ma­sı adına, he­kim­lik mes­le­ği­ne ya­kı­şır bir duruş koy­ma­ya ka­rar­lı­yız. Bu hafta “Ses­siz Yü­rü­yüş’ümüz İstan­bul, An­ka­ra, İzmir, Bursa, Mer­sin, Ga­zi­an­tep, Di­yar­ba­kır, Sivas, Kay­se­ri, Ko­ca­eli, Kü­tah­ya, Siirt, Af­yon­ka­ra­hi­sar, Konya, Sa­kar­ya, Çorum, Ba­lı­ke­sir, Ma­lat­ya, Rize ve Er­zu­rum olmak üzere 20 ilde eş za­man­lı ola­rak dü­zen­len­mek­te­dir. Başta Dünya Sağ­lık Ör­gü­tü olmak üzere dün­ya­da­ki tüm hekim, sağ­lık ça­lı­şa­nı ve vic­dan­lı in­san­la­rı ha­re­ke­te geç­me­ye ça­ğı­rı­yo­ruz. Ay­rı­ca tüm mes­lek­taş­la­rı­mı­zı ya­pı­lan bu zulme açık­tan des­te­ği­ni bil­di­ren ilaç fir­ma­la­rı­nı boy­kot et­me­ye davet edi­yo­ruz. Ka­nık­sa­ma­ya­ca­ğız!
Nor­mal­leş­tir­me­ye­ce­ğiz!
Sin­di­ril­me­ye­ce­ğiz! Sa­bır­la ve azim­le he­kim­ler ola­rak zulme karşı du­ran­lar ola­ca­ğız! Bu onur­lu yü­rü­yüş­te yer alıp, zulme karşı dur­mak adına, her bi­ri­ni­zi ses­siz yü­rü­yüş ker­va­nı­mız­da ses ol­ma­ya davet edi­yo­ruz! Şek­lin­de ka­mu­oyuy­la pay­laş­tı­lar.


           Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °