İLİMİZDE ÜÇ AYLARDA "HEDİYEM KUR'AN OLSUN" ÇAĞRISI

İLİMİZDE ÜÇ AYLARDA

Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı ile Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı’nın bir­lik­te yü­rüt­tü­ğü ‘He­di­yem Kur’an Olsun’ pro­je­si devam eder­ken, Rize Müf­tü­lü­ğün­den üç ay­lar­da kam­pan­ya­ya des­tek çağ­rı­sı geldi.

 Rize İl Müf­tü­sü ve Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı Rize Şu­be­si Baş­ka­nı Naci Çak­mak­çı pro­je­ye dair yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Kur'an-ı Kerim'in çağ­lar üstü ev­ren­sel me­sa­jı­nı ola­bil­di­ğin­ce geniş kit­le­le­re ulaş­tır­mak, onu okuma ve an­la­ma ko­nu­sun­da­ki ça­ba­la­rı des­tek­le­mek ve İslam dün­ya­sın­da Kur’an far­kın­da­lı­ğı­nı yay­gın­laş­tır­mak ama­cıy­la baş­la­tı­lan ‘He­di­yem Kur'an Olsun’ prog­ra­mı çer­çe­ve­sin­de pro­je­nin baş­la­dı­ğı ilk gün­den iti­ba­ren ili­miz­de bu an­lam­lı ça­lış­ma­nın içe­ri­sin­de olduk. Bu­gü­ne kadar ili­miz ge­ne­lin­de ha­yır­se­ver­le­ri­mi­zin des­tek­le­ri ile 50 bini aşkın Kur’an ba­ğı­şı­nı Tür­ki­ye Di­ya­net Vak­fı­mı­za ulaş­tır­dık. Mü­ba­rek üç ay­lar­da ise ça­lış­ma­la­rı­mı­za ‘Üç ay­lar­da he­di­yem Kur’an olsun’ slo­ga­nıy­la devam edi­yo­ruz.” dedi.
Müftü Çak­mak­çı, “Vak­fı­mız, proje kap­sa­mın­da yer­yü­zün­de hi­da­yet reh­be­ri Kur'an’ımı­zın ulaş­ma­dı­ğı hiç­bir yer kal­ma­sın he­de­fiy­le ha­re­ket edi­yor. Ha­yat­la­rı bo­yun­ca Kur’an-ı Kerim’i Mus­haf ola­rak gö­re­me­miş kar­deş­le­ri­mi­ze Allah’ın ke­la­mı Kur’an-ı Kerim’i ulaş­tı­rı­yor. Kur’an-ı Kerim’e ula­şa­ma­yan top­lu­mun her ta­ba­ka­sın­da­ki kar­deş­le­ri­mi­ze hayat ki­ta­bı­mı­zı he­di­ye edi­yor. Özel­lik­le açlık ve yok­sul­lu­ğun had saf­ha­da ol­du­ğu Af­ri­ka ül­ke­le­rin­de ço­cuk­lar luh adı ve­ri­len tahta ve deri par­ça­la­rı üze­rin­de Kur’an-ı Kerim’i öğ­re­nip ha­fız­lık yap­ma­ya ça­lı­şı­yor. Bu in­san­la­ra he­di­ye edi­len Kur’an-ı Ke­rim­ler on­la­rın hem ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tı­rı­yor hem de mutlu ol­ma­la­rı­na ve­si­le olu­yor. Yurt dı­şın­da ön­ce­lik­le Af­ri­ka, Bal­kan­lar, Asya’da ay­rı­ca Latin Ame­ri­ka ül­ke­le­ri, Kaf­kas­lar, Asya Pa­si­fik ül­ke­le­rin­de med­re­se, cami, Kur'an kursu ve üni­ver­si­te­ler­den gelen ta­lep­ler proje kap­sa­mın­da de­ğer­len­di­ril­mek­te­dir. Yurt için­de ise okul, yurt, has­ta­ne ve ce­za­ev­le­ri­ne yö­ne­lik Türk­çe me­al­li Kur'an he­di­ye etme ça­lış­ma­la­rı sür­dü­rül­mek­te­dir.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Çak­mak­çı, ‘He­di­yem Kur’an Olsun’ pro­je­si kap­sa­mın­da bir ki­şi­nin daha Kur’an-ı Kerim ile ta­nış­ma­sı­na ve­si­le olmak is­te­yen va­tan­daş­la­rı­mı­zın TDV Rize Şu­be­si­nin banka he­sa­bı­na bağış ya­pa­bi­le­ce­ği­ni ay­rı­ca KURAN yazıp 4333’e SMS gön­de­re­rek 50 TL tu­ta­rın­da 1 adet Kur’an ba­ğış­la­ya­bi­le­cek­le­ri­ni veya on­li­ne ola­rak bagis.​tdv.​org ad­re­si üze­rin­den ve ban­ka­lar yo­luy­la pro­je­ye des­tek ola­bi­le­cek­le­ri­ni söy­le­di.
Cami gö­rev­li­le­ri­miz, Kur’an kursu öğ­re­ti­ci­le­ri­miz, il ve ilçe müf­tü­lük­le­ri­miz ile TDV il ve ilçe şu­be­le­ri­miz­den kam­pan­ya hak­kın­da de­tay­lı bilgi alı­na­bi­le­ce­ği­ni bil­di­ren Müftü Çak­mak­çı, “İnsan­la­rın en ha­yır­lı­sı, Kur'an’ı öğ­re­nen ve öğ­re­ten­dir.” ha­dis-i şe­ri­fi reh­ber­li­ğin­de her­ke­si, bu pro­je­ye des­tek ver­me­ye davet edi­yo­ruz. Bu amaç­la ‘He­di­yem Kur'an Olsun’ pro­je­si­ne siz de­ğer­li va­tan­daş­la­rı­mı­zın kat­kı­sı­nı bek­li­yor, yer­yü­zün­de iyi­li­ğin ege­men ol­ma­sı için, in­san­la­ra maddi ve ma­ne­vi des­tek olmak mis­yo­nu ile yola çıkan vak­fı­mı­za des­tek­le­ri­ni­zin de­va­mı­nı di­li­yo­ruz.” dedi.


              Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı