İlimizde vatandaşlarımız kan bağışı için kuyruk oluşturdu

Ül­ke­mi­zin bir çok ye­rin­de his­se­di­len dep­rem son­ra­sı ili­miz­de kan ver­mek için va­tan­daş­la­rı­mız kan bağış nok­ta­sı­na akın etti.

Yerel Haberler 9.02.2023 11:13:00 0
İlimizde vatandaşlarımız kan bağışı için kuyruk oluşturdu

 Kah­ra­man­ma­raş'ın Pa­zar­cık il­çe­sin­de 6 Şubat 2023 ta­ri­hin­de saat 04.17'de 7,7 bü­yük­lü­ğün­de bir dep­rem mey­da­na gel­miş­ti. Dep­re­min ar­dın­dan en bü­yü­ğü 7,6 bü­yük­lü­ğün­de olmak üzere an iti­ba­rıy­la 120 artçı dep­rem mey­da­na geldi. Mey­da­na gelen dep­re­min ar­dın­dan kan ih­ti­ya­cı için Kı­zı­lay ta­ra­fın­dan kan bağış çağ­rı­sı ya­pıl­mış­tı. Çağ­rı­nın üze­ri­ne va­tan­daş­lar kan bağış nok­ta­la­rı­na akın etti. Kan bağış nok­ta­sın­da va­tan­daş­lar kan ve­re­bil­mek için uzun kuy­ruk­lar oluş­tur­du.
"Ri­ze­li­ler ola­rak üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­mak için kan bağış mer­ke­zi­ne gel­dik"
El­le­rin­den ne ge­lir­se ya­pa­cak­la­rı­nı be­lir­ten Murat Kaz­dal, "Dün akşam gece sa­at­le­rin­de üzücü bir olay ya­şan­dı. Kan ih­ti­ya­cı ol­du­ğu­nu duy­duk ve Ri­ze­li­ler ola­rak üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­mak için kan bağış mer­ke­zi­ne gel­dik. İnşal­lah ora­da­ki ya­ra­lı­la­ra biraz da olsa ya­ra­la­rı­nı sarar. Çok üzücü bir olay. Şuan kış ayı zaten ha­va­lar soğuk. On­la­rı an­la­ma­ya ça­lış­sak bile an­la­ma­yız. İnsan­la­rın Allah yar­dım­cı­la­rı olsun. Bizim eli­miz­den gelen şu anda kan ba­ğı­şı yap­mak. Ma­ne­vi ola­rak du­ala­rı­mız hep on­lar­la" şek­lin­de ko­nuş­tu.
"İnşal­lah bi­ri­le­ri­ne umut olu­ruz"
Ver­dik­le­ri kan lazım olan ya­ra­lı­la­ra hız­lı­ca ulaş­ma­sı­nı is­te­yen İshak Uzun­sa­kal da, "Ya­ra­lı­la­rı­mız için şu­an­da bu­ra­da­yız. Gel­dik kan ve­re­ce­ğiz, in­şal­lah bi­ri­le­ri­ne umut olu­ruz. Her­ke­si kan ver­me­le­ri için bek­li­yo­ruz. Her­ke­sin du­yar­lı­lı­ğı­nı sağ­la­ya­bi­lir­sek çok iyi olur. Böyle du­rum­lar­da bir­lik ve be­ra­ber­lik çok önem­li. İnşal­lah kan­la­rı lazım olan­la­ra ulaş­tı­rı­rız" dedi.
"Kan ve­re­me­di­ği­miz için üz­gü­nüz"
Kanı düşük ol­du­ğu için kan ve­re­me­di­ği­ni söy­le­yen Ali De­li­bal­ta ise, "Bugün dep­rem ol­du­ğu için kan ver­me­ye gel­dik. Kanım düşük ol­du­ğu için kan ve­re­me­dim. Kan ve­re­me­di­ği­miz için üz­gü­nüz. Sor­dum ama al­mı­yor­lar. Va­tan­daş­lar kan ver­sin. Şimdi gel­me­yecek de ne zaman ge­lecek. Orada oldu diye bu­ra­da ol­ma­ya­cak diye bir şey yok.
Her­ke­sin ver­me­si lazım. İhti­ya­cı olana ve­re­cek­sin. Çok can kay­bı­mız var. Tüm Tür­ki­ye'nin başı sağ olsun" ifa­de­le­ri­ne yer verildi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °