İlimizdeki Göçmen Öğrenciler Vali Çeber’i Ziyaret Etti

18 Ara­lık Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü mü­na­se­be­tiy­le İl Göç İda­re­si Mü­dü­rü Mü­rüv­vet Serap Aydın’ın ko­or­di­ne­sin­de ili­miz­de ya­şa­yan ve eği­tim gören göç­men­ler Vali Kemal Çeberi ma­ka­mın­da zi­ya­ret etti

Yerel Haberler 27.12.2022 09:38:00 0
İlimizdeki Göçmen Öğrenciler Vali Çeber’i Ziyaret Etti

Va­li­lik top­lan­tı sa­lo­nun­da ger­çek­le­şen zi­ya­ret­te, Göç İda­re­si Mü­dü­rü Mü­rüv­vet Serap Aydın ve be­ra­be­rin­de­ki göç­men­ler “18 Ara­lık Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü” do­la­yı­sıy­la Vali Çeber’e çiçek tak­dim etti.
Zi­ya­ret­ten duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­ren Vali Çeber, “Savaş, kıt­lık, has­ta­lık, ça­lış­ma, eği­tim gibi sos­yal, eko­no­mik ve kül­tü­rel ne­den­ler­le bazen gö­nül­lü ancak çoğu zaman zo­run­lu ola­rak dün­ya­da her yıl mil­yon­lar­ca insan kendi ül­ke­le­rin­den göç et­mek­te­dir.
Coğ­ra­fi konum se­be­biy­le önem­li bir göç gü­zer­ga­hı üze­rin­de olan ül­ke­miz tarih bo­yun­ca çe­şit­li göç ha­re­ket­le­ri­ne ta­nık­lık etmiş, maz­lum ve mağ­dur mil­let­le­rin ya­nın­da ola­rak on­la­ra kucak aç­mış­tır.
Bugün dün­ya­da en fazla göç­me­ne ev sa­hip­li­ği yapan ül­ke­le­rin ba­şın­da Tür­ki­ye bu­lun­mak­ta­dır.
Bütün dün­ya­nın göz­le­ri­ni ka­pat­tı­ğı, ya­şa­nan olay­la­rı gör­mez­den ge­lin­di­ği bu­gün­ler­de dev­let ve mil­let ola­rak göç­men­le­re gö­nül­le­ri­mi­zi açtık.
Ül­ke­mi­ze zor za­man­la­rın­da sı­ğı­nan in­san­la­rı kabul et­me­nin hem yüce di­ni­miz İslam’ın hem de örf ve adet­le­ri­mi­zin ge­re­ği ola­rak gör­mek­te­yiz.
Dün­ya­nın dört bir ya­nın­da çe­şit­li se­bep­ler­le göç etmek zo­run­da kal­mış tüm göç­men­le­rin gü­nü­nü kut­lu­yo­rum.
Bugün ve­si­le­siy­le olu­şa­cak far­kın­da­lık­la be­ra­ber göç­men­le­rin ya­şa­dık­la­rı so­run­la­ra çözüm bu­lun­ma­sı, sı­kın­tı­la­rı­nın gi­de­ril­me­si nok­ta­sın­da far­kın­da­lı­ğın oluş­tu­ğu bir gün ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum” dedi.
Zi­ya­re­te gelen mi­sa­fir­ler­de Rize’de ve Tür­ki­ye’de ol­mak­tan büyük mut­lu­luk duy­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, ken­di­le­ri­ne gös­te­ri­len mi­sa­fir­per­ver­lik ve hoş­gö­rü­den ötürü Ri­ze­li­le­re ve tüm Tür­ki­ye’ye te­şek­kür et­ti­ler.
“Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü”
Bir­leş­miş Mil­let­ler ta­ra­fın­dan artan göç­men sa­yı­sı­na dik­kat çek­mek ama­cıy­la 2000 yı­lın­da 18 Ara­lık “Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü” ola­rak kabul edil­di. Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü’nde göç­men­le­rin ve ye­rin­den edil­miş ki­şi­le­rin kar­şı­laş­tık­la­rı prob­lem­ler­le il­gi­li far­kı­nı­da­lık oluş­tur­mak he­def­le­ni­yor.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °